CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 06:37:26 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: r. MoTh - Relax, Raindrop close view, Uncolored  (Read 1147 times)
majkinetor
Guest
« on: March 07, 2008, 10:40:22 AM »

Pozdrav.

Predstavljam vam tri teme sa r. Moth ambijentalnog albuma.
Nadam se da ćete uživati.

« Last Edit: March 07, 2008, 10:42:34 AM by majkinetor » Logged
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #1 on: March 07, 2008, 11:33:04 AM »

to je to...Smiley meditacija...
odlichna atmosfera...
svidja mi se glitch u raindrop...
preslushacu opet kad dodjem kuci na boljem ozvuchenju... ovako nije to to...

abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #2 on: March 07, 2008, 03:36:41 PM »

hma hma Smiley

Raindrop - nije lose, ali po meni (lichno) ima previse iritantan zvuk, a ritam mi zvuci previse nasumicno. moguce je da nisam u pravu jer se ne razum mnogo u ovo, to je samo moj utisak.

Relax - jesi li u ovu stvar ulozio vise od sat vremena?  Cheesy ovo mi zvuci kao popdnevna zajebancija Smiley , jos jedna stvar koja  mi se ne svidja je i to sto si koristio najklasicnije reason zvukove, uz to uopste nije "relax" jer te tisine izmedju deonica struzu po mozgu (opet subjektivno misljenje) Cheesy

Uncolored - ovo vrlo solidno zvuci i svidja mi se, zamerka je sto je ritam previse jednolican, ali verovatno si to i hteo da ne bi skretao paznju sa padova. Wink

nema ljutis, jer kao sto sam vec rekao - slabo se razumem u ovo i moje misljenje nije toliko bitno. Smiley

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
majkinetor
Guest
« Reply #3 on: March 07, 2008, 03:49:48 PM »

to sto si koristio najklasicnije reason zvukove
Ja ne koristim reason i u ovoj pesmi nisu korisceni samplovi koliko se secam. Zvukovi, ukljucujuci ritam su generisani od strane raznoraznih sintisajzera i procesirani od strane raznih VST efekata.

Raindrop - nije lose, ali po meni (lichno) ima previse iritantan zvuk, a ritam mi zvuci previse nasumicno.
Ritam ima nasumicnih linija u startu, a onda se vremenom sinhronizuje. To je bila poenta. Zato se pesma zove kako se zove Smiley

Relax - jesi li u ovu stvar ulozio vise od sat vremena?
Da.
Meni je ona jedna od omiljenijih stvari. Izgleda da imamo razlicito vidjenje meditacije.

slabo se razumem u ovo i moje misljenje nije toliko bitno.

Grin
Nije mi jasno onda zasto si uopste komentarisao ...
Ja sam preslusao tvoje radove i sobzirom da to nije ono sto ja volim, suzdrzao sam se od komentara  Afro
Trebalo bi da komentarises artiste koji prave muziku koju ti slusas.
« Last Edit: March 07, 2008, 03:55:32 PM by majkinetor » Logged
abadroza
Ultravisitor

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #4 on: March 07, 2008, 04:38:47 PM »

pa kad sam vec preslusao (vise puta), jednostavno sam hteo da prokomentarisem. Wink

pazi, to sto ne pravim ovakvu muziku ne znaci da je ne slusam i da je ne volim, vec samo da se ne razumem u nju dovoljno da dam objektivan kometnar, zato sam i rekao da je to moje subjektivno misljenje i ako gresim da se ne ljutis jer je ono nebitno.

s druge strane, ja bih voleo da cujem misljenje sto vise ljudi, nebitno da li im se moja muzika svidja ili ne, verujem da svi na ovom forumu imaju smisla za muziku i da smo zbog toga ovde. ako bih ocekivao komentar samo od ljudi koji se bave istom muzikom sumnjam da bih i jedan dobio (isto koliko bih i ja imao da ostavim)  Sad

ne moras da se ustrucavas da ostavis komentar o mojim trakama, ja vise volim da cujem dobru kritiku i koristan savet, nego hvalisanje radova bez nekog osnova.

zato moje komentare nemoj da shvatas kao pljuvanje po tvom radu, jer nista uvredljivo nisam rekao. to je bio samo moj dozivljaj, i to sam jasno rekao.  Wink

izvini za komentar o reason zvuku, ima par zvukova koji su me podsetile na reason.  Undecided

www.abadroza.com
majkinetor
Guest
« Reply #5 on: March 07, 2008, 05:05:22 PM »

nema problema

ne moras da se ustrucavas da ostavis komentar o mojim trakama, ja vise volim da cujem dobru kritiku i koristan savet, nego hvalisanje radova bez nekog osnova.
Dobra kritika podrazumeva da si totalno upoznat sa zanrom i da imas izgradjen ukus kroz godine. Sve drugo nije kritika, vec licni dozivljaj.

s druge strane, ja bih voleo da cujem misljenje sto vise ljudi, nebitno da li im se moja muzika svidja ili ne
Ne bitno je da li im se svdija ili ne ako tu muziku ne slusaju. Jeleni karleushi se sigurno nece svideti, i to je nebitno.

s druge strane, ja bih voleo da cujem misljenje sto vise ljudi
Ja bih voleo da cujem misljenje ljudi koji slusaju ambijentalu kao regulanrni deo svog dnevnog repertoara.
Jer po mnogo onoga sto si ti rekao, i slusajuci tvoje stvari, rekao bih da ti nisi u tom zanru.

pozdrav  Smiley
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: March 07, 2008, 05:21:07 PM »

Abadrozo udri ga  Evil Šalim se, ali i meni je važan svaki komentar, čak i od onih ljudi koji ne slušaju takvu muziku. Makar: sviđa mi se ili ne sviđa mi se.

Yup, oseća se igranje sa delay-om u Raindrop (Close view), progresivna sinhronizacija kroz traku. Dobra je arovane-like melodija. No, čuo sam je i ranije. U Relax mi se sviđa ideja pauze, ritam je dobar i blag i glitchy, atmosfera je odlična, opet me podseća na Arovane ili Apparat npr. Baš mi se sviđa! Kraj bi mogao biti bolji. U Uncolored je zanimljiv ceo pad, i meni ne smeta što je ritam jednoličan, mislim da baš ide.

...drifting in memory...
abadroza
Ultravisitor

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #7 on: March 07, 2008, 06:24:43 PM »

vidim da nema svrhe dalje pricati, nisam hteo da ovo predje u raspravu i zato necu vise nista da komentarisem, osim mojih reci koje si izvrnuo... sve sto sam rekao - rekao sam dobronamerno.

Dobra kritika podrazumeva da si totalno upoznat sa zanrom i da imas izgradjen ukus kroz godine. Sve drugo nije kritika, vec licni dozivljaj.
moj komentar nije dobra kritika, vec licni dozivljaj - to sam vec rekao.

Ne bitno je da li im se svdija ili ne ako tu muziku ne slusaju. Jeleni karleushi se sigurno nece svideti, i to je nebitno.
ovde si pojeo deo recenice koji je najbitniji, ja na ovom forumu nisam primetio jelenu karleusu i ne ocekujem komentar od nje, ne ocekujem ni od tebe ali se sigurno necu ljutiti da cujem bilo cije misljenje.
s druge strane, ja bih voleo da cujem misljenje sto vise ljudi, nebitno da li im se moja muzika svidja ili ne, verujem da svi na ovom forumu imaju smisla za muziku i da smo zbog toga ovde. ako bih ocekivao komentar samo od ljudi koji se bave istom muzikom sumnjam da bih i jedan dobio (isto koliko bih i ja imao da ostavim)

Ja bih voleo da cujem misljenje ljudi koji slusaju ambijentalu kao regulanrni deo svog dnevnog repertoara.
Jer po mnogo onoga sto si ti rekao, i slusajuci tvoje stvari, rekao bih da ti nisi u tom zanru.
poshtujem tvoje misljenje i necu vise komentarisati tvoje radove jer "nisam u tom zanru."

pre nego sto postujes reply, procitaj sve moje komentare ponovo i shvatices da nista lose nisam rekao, niti mislio.

www.abadroza.com
majkinetor
Guest
« Reply #8 on: March 07, 2008, 06:59:50 PM »

pre nego sto postujes reply, procitaj sve moje komentare ponovo i shvatices da nista lose nisam rekao, niti mislio.
Ne tripuj se, nisam uvredjen !
Samo odgovaram na tvoje komentare.

Nema rasprave o ukusima, iako pawa misli da ima.  Cheesy
U svakom slucaju, nisam ovde postovao radove da bi se nesto komentarisalo, vec da bih podrzao komunu. Mislim da radove ne treba preterano komentarisati. Ali ako bas pricam o tome rekao bih da je cak i odsustvo komentara, komentar.

Postovi o r. MoTh muzici su ovde jer bih licno voleo da se napravi komuna u kojoj ljudi predstavljaju svoje radove, pa kome se svidja nek nesto prokomentarise u znak podrske, kome ne, nek preskoci ili nek ostavi kratki komentar. U svakom slucaju znacemo na cemu smo i da li ima srodnih dusa i ljudi sa kojima bi smo eventualno mogli da uz zajednicki rad ostvarimo neki progres.

To je po meni jedino dobro, i put kojim ovaj forum i sajt treba da ide. Tehnicka pomoc na nasem jeziku i predstavljanje radova i sugestije ljudima koji imaju slican ukus.

Zato sam podrzavo stav coveka:
Quote from: Timerlane
Zato bih vas zamolio da prokomentarisete kako su pesme odradjene, a ne da li vam se svidjaju ili ne.
jer je on ovde da bi saznao ono sto ga zanima a ne da bude flejmovan. Njega konkretno zanima produkcija pa ljudi nek komentarisu to ili nek ne komentarisu uopste.

Mislim da u Srbiji fali komuna koja bi povezivala ljude slicnog razmiljanja a ne jos jedna flejmerska komuna kojih imamo napretek. Ne kazem da je ovo flejmerska komuna, za sada sam jako zadovoljan kako se razvija sobziran da je sajt tek pusten. Kazem da ce verovatno da se pretvori u to ako se ne ustanovi odredjni kodeks ponasanja.

Na kraju, mora se shvatiti da su ljudi emotivno vezani za svoje pesme, tako da je poprilicno bezveze napisati im nesto tipa "stvari su ti sranje". Nedovoljno interesovanje je dovoljan pokazatelj da nisi izazvao emociju koju si mozda zeleo u drugim ljudima. Na drugom kraju, tu je i PM, pa ako bas ljudi vole da se flejmuju mogu da to rade privatno  Azn

Pozdrav  Cool
« Last Edit: March 07, 2008, 07:04:02 PM by majkinetor » Logged
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: March 07, 2008, 07:47:27 PM »

Lično, volim da kažem ono što mi padne napamet. Mislim da muzika treba da se prokomentariše, makar i kratko, jer me iritira stvar na drugim forumima gde kada se potrudiš, napraviš stvar, emotivno se vežeš kao što kaže majkinetor, i niko ti neda komentar. Užas. HOĆU komentar.

Zato je ideja bila i piše "Okačite track, dobićete komentar".
« Last Edit: March 07, 2008, 10:21:12 PM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #10 on: March 08, 2008, 11:26:30 AM »

raindrop (close view) iskreno uvod mi se malo ne svidja, ostatak je super Smiley kao kisa u prasumi !

relax ova pesmica mi je skroz dobra samo mi malo smeta taj HH. previse je ostar.

sto se tice ove trece ne mogu da je skinem uvek mi skine samo prvih 10 sec.  Undecided

Volarić
Guest
« Reply #11 on: March 08, 2008, 03:26:26 PM »

Raindrop (close view) rocks! Podseća me na netaknute pećine u kojima sa stalagtita kaplje voda (il šta već kaplje sa njih), i kristali svetlucaju na sve strane! Smiley Ovo si radio 2005?! Cooool, skroz, ispred vremena! Nisam očekivao tako nagli završetak pesme. Sa produkcijske strane je sve korektno. Čini mi se samo da pesmica mnogo "zalazi" u negativnu fazu, što može da se ispravi ako sve frekvencije koje su ispod 300-350 konvertuješ u mono. Mada, odavno postoje polemike oko problema negativne faze... kod nekih je prihvaćena (umetnici uglavnom) dok je drugi oštro kritikuju (producenti). 

Baciću koment na ostale radove uskoro. Smiley pzdrv Smiley
majkinetor
Guest
« Reply #12 on: March 08, 2008, 04:30:54 PM »

Podseća me na netaknute pećine u kojima sa stalagtita kaplje voda (il šta već kaplje sa njih), i kristali svetlucaju na sve strane!
OMG OMG. I luv you Smiley
Ni ja ne bih bolje rekao ! To je apsolutna poenta glitch tehnike koja na pocetku je nesinronizovana (jer kristali svetlucaju na sve strane) da bi se na kraju prilikom "close view"-a pocela da uvidja pravilnost.

Ovo si radio 2005?
Kraj 2004.

Čini mi se samo da pesmica mnogo "zalazi" u negativnu fazu, što može da se ispravi ako sve frekvencije koje su ispod 300-350 konvertuješ u mono.
Bacicu pogled, hvala na savetu. Obicno imam na masteru EAS XXL Inspector koji mi kaze sve te stvari, ali mozda tu nisam stavio. Nije mi jedino jasno sto frekvencija < 350 kad bilo sta moze da zadje u negativnu fazu ?

Mada, odavno postoje polemike oko problema negativne faze... kod nekih je prihvaćena (umetnici uglavnom) dok je drugi oštro kritikuju (producenti).

Da.
U stvari, imam jednu stvar koju se ne usudjujem da postujem jer je najbitniji deo uradjen nekim extremnim presetima u postprodukcji, i meni tako zvuci apsolutno mocno, ali kontam da je bilo koji producent cuje ime da baci peglu Smiley

« Last Edit: March 08, 2008, 04:35:38 PM by majkinetor » Logged
Volarić
Guest
« Reply #13 on: March 08, 2008, 04:59:21 PM »

Upravu si za to da sve mogu da budu u negativnoj, ali se uglavnom dešava kod ispod 350, u oko 90 posto slučajeva. Kod tebe, konkretan problem, je onaj pad (il drone, možda ti je to bass Smiley kako god, na nekih 70-140 hz). Izotop Ozone može da sredi probleme, ili, recimo, Brainworks Bx Digital. 
Al na kraju krajeva, kao što sam već rekao, može i da te boli dupe, a producenti neka bacaju peglu, jer njihov posao i jeste da ispravljaju takve gluposti, jel. Smiley
« Last Edit: March 08, 2008, 05:13:06 PM by Volarić » Logged
Volarić
Guest
« Reply #14 on: March 08, 2008, 05:29:24 PM »

Relax je opušten, korektan, vidi se trud, malo sam ravnodušan prema aranžmanu (neiskorišćen potencijal Smiley). Opet imam osećaj da ti fali koji sekund pesmice na kraju (izgleda da je to tvoj način rada, što ne mora nužno da znači loše).

off topic: Ako neko hoće da se vređa na forumu preporučujem mu sajt http://www.pangloss.com/seidel/Shaker/ uvrede takvog tipa su šaljive, pa smatram da ne izazivaju negativnu energiju, lol.  Cheesy
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: