CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 06:56:30 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: r. MoTh - spending time  (Read 524 times)
majkinetor
Guest
« on: March 07, 2008, 03:46:51 PM »

I još par stvarčica sa albuma spending time.
Takodje mešavina različitih žanrova; ovde predstalvjam 2 vokalna glitcha u celosti,  preview jedne od jazzy stvari i divni glas Tanje Jeremic u malo  pesmici Dreamer.

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: March 07, 2008, 05:37:32 PM »

corners (preview)  - WTF?!?!? Pa kako : D Ovo zvuči kao Amon Tobin, verujem da je on bio podsticaj. Drop, sviđa mi se kasniji ritam dosta, lepo me uradi, apstraktna gitara i synths. Fucking WOW za deo kada uleti Tanja sa glasovima. Ritam je odličan, glas isto, ali kao da mi je tu zvuk malo prenaglašen. Smeta mi to. Jazzy. Kod Egew mi se opet sviđa eksperimentisanje, dobri glitch semplovi, apstraktno, opet mi zvuči kao Arovane : ), dobar drugi ritam! Dreamer mi se isto sviđa, opet je vadi dobar ritam i atmosfera kao kod Arovane.

Evo i kao poslednji komentar na sve (ovaj post ćeš verovatno prvo pročitati, ali eto...): ima puno reverba, što se meni ne sviđa. E sad, znam da si mi rekao jednom da obožavaš reverb, ali po meni ga ima definitivno više nego što treba, i to   po meni ipak nije "volim jako reverb", već problem.

...drifting in memory...
majkinetor
Guest
« Reply #2 on: March 07, 2008, 07:14:42 PM »

WTF?!?!? Pa kako : D Ovo zvuči kao Amon Tobin, verujem da je on bio podsticaj
LOL  Cheesy
Hvala, jedna od mojih omiljenijih stvari. Moguce da ima uticaja Tobina, mada ja nisam veliki ljubitelj istog, ipak dosta sam ga slusao i dosta stvari mu je remek delo, pa posto nismo u vaukuumu....

[Drop] ... ali kao da mi je tu zvuk malo prenaglašen
Da. Stvar definitvno treba postprodukciju. Probija, narocito kad uleti glas. Ipak je ovo "direktno sa kompa" jer trenutno nemam uslova za neku ozbiljniju postprodukciju. Mozda sredim to ako me onaj pinga pusti da zakoracim u njegov mali studio Smiley

E sad, znam da si mi rekao jednom da obožavaš reverb, ali po meni ga ima definitivno više nego što treba, i to   po meni ipak nije "volim jako reverb", već problem.
He he... pa sad... to vec ne moze da se izmeri. Sve je zvuk i sve je validno. Uostalom, to je bila moja najizrazenija "reverb faza" i dosta stvari iz tog perioda ima prenaglaseni reverb. Ovaj tvoj komentar mogu da poredim sa ljudima koji nisu navikli na click and cuts muziku pa me stalno pitaju... cemu sve to sustanje i kliktanje   Grin

Sto se tice poredjenja sa Arovane, tek sam pre jedno godinu dana slusao dosta albuma od pomentog lika i naravno da mi se mnogo svidelo. Ali tada nisam nikada cuo za njega. Ne mogu da kazem ko je imao najvise uticaja na mene ... slusam sve zivo.... mozda jebeni S Xpress (znam da me je to promenilo u korenu kad sam imao 10 godina Smiley ) Miles Davis je rekao kako ne slusa nikog jer onda krenes da kopiras hteo ili nehteo. Mozda je u pravu Smiley Tome sam posvetio jednu stvar, koja se zbog toga i zove influence

Ono sto znam je da je Drop direktni uticaj Massive Attack-a, i to je namerno uradjeno. Ovo se jasno vidi u trecem delu kada prestane glas i krenu sint i ritam.
« Last Edit: March 07, 2008, 07:24:30 PM by majkinetor » Logged
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: March 07, 2008, 07:55:37 PM »

^Inače, taj "WTF" je značio - super je zezanje na početku, to sam zaboravio da napišem! To obožavam. A što se tiče Tobina, i ja potpuno isto mislim: ima stvarno dobrih stvari, ali ga generalno ne slušam.

A ovo poređenje sa Arovane, mislim samo pozitivno, a ako nisi znao tada za njega -- još bolje. Što se tiče uticaja Massice Attack, to nisam mogao da provalim jer ih ne slušam.

Nemoj da batališ mjuz bre, super radiš, i imaš svoj po meni prepoznatljiv stil!

...drifting in memory...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: