WTF?!?!? Pa kako : D Ovo zvuči kao Amon Tobin, verujem da je on bio podsticaj
LOL

Hvala, jedna od mojih omiljenijih stvari. Moguce da ima uticaja Tobina, mada ja nisam veliki ljubitelj istog, ipak dosta sam ga slusao i dosta stvari mu je remek delo, pa posto nismo u vaukuumu....
[Drop] ... ali kao da mi je tu zvuk malo prenaglašen
Da. Stvar definitvno treba postprodukciju. Probija, narocito kad uleti glas. Ipak je ovo "direktno sa kompa" jer trenutno nemam uslova za neku ozbiljniju postprodukciju. Mozda sredim to ako me onaj pinga pusti da zakoracim u njegov mali studio

E sad, znam da si mi rekao jednom da obožavaš reverb, ali po meni ga ima definitivno više nego što treba, i to po meni ipak nije "volim jako reverb", već problem.
He he... pa sad... to vec ne moze da se izmeri. Sve je zvuk i sve je validno. Uostalom, to je bila moja najizrazenija "reverb faza" i dosta stvari iz tog perioda ima prenaglaseni reverb. Ovaj tvoj komentar mogu da poredim sa ljudima koji nisu navikli na click and cuts muziku pa me stalno pitaju... cemu sve to sustanje i kliktanje

Sto se tice poredjenja sa Arovane, tek sam pre jedno godinu dana slusao dosta albuma od pomentog lika i naravno da mi se mnogo svidelo. Ali tada nisam nikada cuo za njega. Ne mogu da kazem ko je imao najvise uticaja na mene ... slusam sve zivo.... mozda jebeni S Xpress (znam da me je to promenilo u korenu kad sam imao 10 godina

) Miles Davis je rekao kako ne slusa nikog jer onda krenes da kopiras hteo ili nehteo. Mozda je u pravu

Tome sam posvetio jednu stvar, koja se zbog toga i zove
influenceOno sto znam je da je Drop direktni uticaj Massive Attack-a, i to je namerno uradjeno. Ovo se jasno vidi u trecem delu kada prestane glas i krenu sint i ritam.