CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 07:22:28 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
"We are the music makers"
>
Software / Hardware
>
MC-303
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: MC-303 (Read 627 times)
abadroza
Ultravisitor
prefer sex without music, it sounds too good
MC-303
«
on:
January 30, 2011, 06:13:52 PM »
Quote from: Nemanja on January 30, 2011, 04:58:33 PM
^^ I ja sam smekao tu 303jku, al sam na kraju ipak odustao, kolko si para dao, ako nije tajna?
dao sam 100e, s tim sto jedan taster nije radio, zalemio sam novi.
generalno kod tih starijih rolandovih sprava su tasteri najveci problem, ali su vrlo laki za opravku.
kao sto rekoh, iznenadio sam se koliko je sprava ustvari upotrebljiva (i samostalna). za sada sam mu nasao samo dve mane:
prva je sto MIDI klok nekad zna malo da zeza pa je bitno da mc303 bude master u lancu.
druga je sto ima samo 50 user paterna, ali to i nije tako strasno jer jedan patern moze imati 32 bara (electribe ima 4 ili 8, zavisno od generacije) i takodje mogu da se snimaju mute kanali u paternu, sto znaci da ako se predje s jednog na drugi patern u live radu nece svi instrumenti odjednom uskociti (sto mi je bila najveca zamerka za sve electribe sprave iz prve generacije).
jedan patern moze imati 7 sintova i 1 set perkusija od 8 semplova (tr808, tr909... ). ovo je i vise nego dovoljno, za jednu traku obicno upotrebim 3 sinta (bass, lead, pad), dakle imam jos 4 sinta za varijacije ili dotatno upunjavanje efektima. da dodam jos i na kraju da je svaki sint polifoni!
www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
сталкер
Label
Killah!
Re: MC-303
«
Reply #1 on:
January 30, 2011, 06:27:46 PM »
Ja sam na Rumskom šmekao onaj drugi 303 koji se pojavio, navodno u perfektnom stanju, za 150 eur. Ali sam se baš dobro zamislio i procenio da je bolje da ne dajem male pare i onda imam poluzavršen posao. Ima jedna 505-ica u NS-u, takođe navodno u odličnom stanju. Meni to deluje kao super sprava, ali ipak je to po godištu težak polovnjak a košta 340 eur. To je kanda previše, obzirom da je ganc novi Korg EMX negde oko 430 eur.
Ne znam što, tu oko nove godine je buknula ponuda raznih stvari, ako ima, za 500 eur je čovek mogao baš super da se opremi
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor
«
Reply #2 on:
January 30, 2011, 07:10:44 PM »
mc-505 je bez sumnje odlicna sprava i verovatno vredi 340e, verovatno je i bolji od EMX-a (ali ja bih ipak uzem EMX). sta znam, mislim da je to sve vise pitanje ukusa i potrebe.
ono sto ja iz prve ruke mogu da uporedim su MC-303 i electribe M-1. jeste da electribe ima lepsi zvuk, da je laksi za rad, ali definitivno sam sebi nije dovoljan i ocigledno tvorci nisu previse mislili na live nastupe, dok je MC-303 upravo za to pravljen.
da kazem jos jednu stvar: MC-303 ima opciju da, dok jedan patern svira, pozoves deonicu iz nekog drugog paterna i na taj nacin napravis fin prelaz iz jednog paterna u drugi. takodje MIDI kontroler odlicno saradjuje sa MC-303, moze se svirati na MIDI kontroleru, a da to uopste ne utice na patern koji trenutno ide.
сталкер, znam da si se razmisljao dal da uzmes ESX... e ako jos uvek imas dileme oko toga, ja ti kazem da ne uzimas, veruj mi to je stvarno krsh sprava i neces se odvojiti od kompa s njim.
www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #3 on:
January 30, 2011, 07:18:24 PM »
Zapravo sam ja uvek razmišljao o EMX-u
A za ESX mi je sve jasno, dovoljno je videti da iskaču budzašto po oglasima svakih mesec-dva. SmartMedia kartica na Limundu je pet i po hiljada dinara, a to je jedini (direktni) način da uvezem semplove u njega, ma pali. Na stranu što nema baš nikakav sint, e to već ne mogu da oprostim.
Tupavi Korg je uradio update i sad stavio SD interfejs, ali toga em nema još kod nas em je svejedno to opet teško mrcvarenje, baš sam pričao skoro pawwi za to...
Ali nazad na topic, kad ćeš da nabaciš neki video sa 303?
Meni je ovaj super:
http://www.youtube.com/watch?v=PbbZhMubXZY
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!
«
Reply #4 on:
January 30, 2011, 07:32:10 PM »
mxm pa to je cena, i ja sam nasao neke 303jke i sve se krecu od 100 - 150e. Mada ja sam posle dugog razmisljanja ipak odustao (samo zbog nemogucnosti modifikovanja sintova), razmisljao sam da je mozda bolje sacekati malo pa uzeti tu 505cu ili cak mozda i Yamahu RS7000 ?!?
http://cv-nl.site88.net/
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #5 on:
January 30, 2011, 07:42:56 PM »
E, ta Yamaha, to mi deluje tako dobro, iskreno na prvi pogled bolje od svega ostalog! Ali još nijednom nisam video da neko prodaje?..
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!
«
Reply #6 on:
January 30, 2011, 08:10:43 PM »
Ima lik iz NS-a prodaje sa 64 mb rama i 64 mb smart karticom za 400 e oglas je iz 28. decembra prosle god. kapiram da jos nije istekao a video sam na par meste da su ljudi nudili ovu spravu.
http://cv-nl.site88.net/
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #7 on:
January 30, 2011, 08:16:54 PM »
Za 400 eur vredi svaku paru, ali nemam toliko sad jbg
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor
«
Reply #8 on:
February 01, 2011, 12:48:22 AM »
sad kad ste pomenuli tu yamahu malo sam je gledao, deluje poprilicno dobro.
A za ESX mi je sve jasno, dovoljno je videti da iskaču budzašto po oglasima svakih mesec-dva.
hahahah, vala bash, zaleteli se ljudi.
samo zbog nemogucnosti modifikovanja sintova
pa sad, jeste da ne mozes da izgradis sint od nule, ali ima dosta sintova (pishe 448, realno to je nekih 100-150 upotrebljivih), a mozes da ih modifikujes sa: cutoff, resonance, envelope, release, attack, decay, lfo. da ne bude da mnogo hvalim tristatrojku, kolko god se trudio opet se svaki zvuk svede na neki oldskul, a to verovatno gledas da izbegnes.
Ali nazad na topic, kad ćeš da nabaciš neki video sa 303?
nadam se uskoro, nisam do sada nista smisleno uradio, ono sednem pola sata-sat, cistno malo da se igram. ali evo danas sam malo vise vremena proveo, pa ce biti valjda u toku nedelje.
www.abadroza.com
Pages: [
1
]
Print
« previous
next »
Jump to: