CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 07:32:11 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
"We are the music makers"
>
Software / Hardware
>
Live setup
Pages:
1
...
5
6
[
7
]
8
« previous
next »
Print
Author
Topic: Live setup (Read 4363 times)
сталкер
Label
Killah!
Re: Live setup
«
Reply #90 on:
November 20, 2011, 03:55:28 PM »
@abadroza - 300EUR sa sve karticom
Ma da si čuo semplove ne bi ni tebi bilo žao
Mislim krš su čak i ti perkusivni, kamoli sva ona RNB stenjanja i beskorisni loopovi. Volim kad mi je mašina tabula raza, pa krenem od nule da sređujem kako mi odgovara
Ne nameravam loopove da stavljam, bar za sada, probao bih radije da iščupam iz sprave koliko mogu sa tim što stavim u nju od elemenata (perkusija i sintova), pa ako bude nešto falilo uvek imam ta dva stretch parta koje mogu da potrošim na jedan stereo loop.
Inače dok je memorija bila puna tih fabričkih gluposti, ja nisam prilikom slušanja paterna ijednom primetio da je štucnuo ili bilo čime pokazao da učitava semplove (koji su se konstantno menjali), sad gledam i uputstvo i ne nailazim na spomen ni 4 ni 8MB, nemam pojma o čemu se radi, znaću ako primetim ograničenje
Reverb je naravno sranje ali odličan posao radi kad treba da raširi i omekša činele
Za sve ostalo je neupotrebljiv.
@Koman - misliš na onaj ribbon controller sa strane, za sada sam shvatio da možeš da opališ neku Miki Čortan improvizaciju sa melodijama ili pak da "ubrzaš" sempl, kao neki roll, ne znam kako da kažem... zna Peđa da objasni možda, kod njega je to isti đavo.
Mislim on je meni dobar za ono prvo, za neku improvizaciju gde ne mogu da omašim notu/skalu jer je to hvala Bogu sve podešeno da radi kako treba
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #91 on:
November 20, 2011, 05:29:36 PM »
Evo jedan na brzaka m_nus gej minimal sa svim tim FM zvucima sa Yamahe i dva (super)saw sempla sa Access Virusa... Činele su možda najbzvz jer je to samo neki prljavi noise sa DX7, a ni kick nije neki ali ovo je ionako samo zezancija da čujete kako to zvuči zajedno. Sve je to jedan patern od dva bara.
http://www.box.com/s/h5dxklpigidg3ke9kq53
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #92 on:
November 20, 2011, 06:13:32 PM »
jao stvarno je m_nus mnml LOL xD ali salu na stranu, zvuci (i zvucace) to zategnuto posto ces koristiti vecinom zvuke sa DX7. To je ta FM zategnutost ^^
...drifting in memory...
Koman Varvarin
Ultravisitor
«
Reply #93 on:
November 20, 2011, 07:28:42 PM »
Odlicno je ovo,kao sto rece volim fm zvukove.Pitanje jedno, on ima svoj sint, pa ti mozes i tu da napravis neki sint zvuk, ili chord pa da ga koristis u pesmi, jel?i mozes li u ritmu da napravis onaj shift efekat, znas ono da ljulja ritam, ili kako se to vec kaze?
http://www.youtube.com/watch?v=pdxqkuuQZeE
evo ovo sam vec kacio, meni izuzetno koriscenje ove masine.On taj pad koristi za efekte(mozda ne na ovom klipu), a i postize taj shift osecaj ritma.
jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #94 on:
November 20, 2011, 08:48:30 PM »
Nema svoj sint, ima dva part-a (kanala) koji se ponašaju kao klavijatura, pa ako hoćeš sint, onda tu ubaciš sempl koji će da izigrava sintisajzer. Ja sam ubacio čist saw waveform, pa ga malo oblikovao i to je to... Shift, tj. shuffle imaš i kod mene u tom demou, oseća se.
«
Last Edit: November 20, 2011, 08:51:00 PM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor
prefer sex without music, it sounds too good
«
Reply #95 on:
November 21, 2011, 10:33:27 PM »
ribbon controller - te jedan tezak shabanajzer!
ne mozes ribonom da kontrolises efekte, on sluzi za pravljenje kvazi arpedja i akorda i odredjivanje duzine nota, dok slider sluzi za odredjivanje visine tona. ove funkcije mogu da zamene mesta, sto je po meni za nijansu upotrebljivije, ali samo u odredjenim uslovima (sa podesavanjima eg time-a i glide-a).
sve u svemu, stvar je interesantna samo na pocetku, dok jos upoznajes masinu, posle nekog vremena gubi smisao.
www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #96 on:
November 24, 2011, 11:00:18 PM »
Abadroziću, imam jedan problem koji bih rado sam rešio pretragom uputstva kad bih znao kako da ga formulišem
Nešto sam se zezao maločas i pravio neki patern, snimao sviruckanje na keyboard patternu. Problem je u tom što samo taj keyboard part iz nekog razloga zvuči tiše nego što treba dok ide taj snimljeni deo, a dok recimo (bez snimanja) preko nabadam note ili se igram sa arpeđom on zvuči glasno kao što treba. Level je na maksimumu, motion sequence nije sniman, ne sećam se da sam išta konkretno čačkao po tom pitanju.
Svi drugi partovi kada ih kucnem na random tokom sviranja zvuče jednako jako kao i oni snimljeni, čak i susedni keyboard part.
Samo ovaj je utišan ne znam ni kako ni čime?
Snimio sam ti da čuješ, to je ovaj dubby delay chord
Osetićeš kako je glavna sekvenca (ovo u prvih par vrtenja) tiša od ovih kasnijih improvizovanih nota istog zvuka:
http://www.box.com/s/6yvlnei0l1auvs7qsj7n
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor
«
Reply #97 on:
November 25, 2011, 04:07:25 PM »
bez sumnje je accent part ukljucen za taj sint (tj. iskljucen). generalno, moja preporuka je da accent part uvek drzis iskljucen i smanjen do nule na svim partovima, a da akcenat rucno unosis preko automatizacije ili step edita. na electribe-u accent nije nista drugo nego pojacavanje levela, sto cesto samo odvede u peak, a ne daje nista na dinamicnost. na korgovom forumu kazu i da tako efekti bolje zvuce, mada ja ne primecujem neku preteranu razliku.
www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #98 on:
November 25, 2011, 04:30:53 PM »
Nije u tome stvar, bio je već isključen accent za sve
Zapravo baš sam "rešio" problem tako što sam uključio accent samo za taj part pa je sad kao nešto glasniji
Posle sam se setio da mi je greškom ostao recording uključen još neko vreme nakon što sam ubacio note (u real time-u sam to radio inače) ali ne kapiram šta sam to mogao da promenim i da ostane snimljeno jer nisam snimao motion sequence.
Neka ga za sada tako, nije frka, samo me zanima šta to može biti konkretno, ko zna
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor
«
Reply #99 on:
November 25, 2011, 04:48:07 PM »
hmm... mozes da proveris da li je do motion sequenca tako sto ces da ga iskljucis sa MOTION SEQ za taj sint, ako i dalje postoji razlika u jacini tonova koje sviras - onda je akcenat. procitaj accent part u manualu za svaki slucaj, a za brzu proveru da li je accent:
1. ukljuci ACCENT part, iskljuci sve stepove
2. iskljuci MOTION SEQ ako je ukljucen
3. smanji LEVEL akcenta na nulu (ovo je vrlo bitno)
ako i dalje postoji razlika onda nije do akcenta.
www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #100 on:
November 25, 2011, 05:12:57 PM »
Done, done and done
Nije u tome stvar i zato me je cela priča jako zbunila, već počinjem da sumnjam na bag ili nešto ali ko zna... najgore je tako kada čačkaš nešto za tebe novo i onda to što zezneš ne može deset stručnjaka da reši
Sada da bih ga pojačao, k'o što rekoh, uključio sam accent samo za taj zvuk i pojačao do daske, tak oda je jačina sada ok i recimo kada udarim notu jednako je glasna kao i ove što su snimljene u sekvenci.
Jesi li ti razmišljao da poručuješ one JJ lampe što svi stavljaju (i kunu se da je zvuk strava sa njima)?
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor
«
Reply #101 on:
November 25, 2011, 06:43:25 PM »
jebem li ga, probaj da iskopiras taj patern i ponovo snimis tu deonicu pa vidi sta ce se desiti.
ja sam planirao da uzmem ECC83 (12AX7) lampe, ali posle konsultacije sa covekom koji je odlicno upucen u lampe dosao sam do standardnog zakljucka "kolko para tolko muzike". da bi se osetila razlika (a nece je biti preterano) trebaju naravno nove skupe lampe (cene reda bar 30e po komadu) koje su identicne kako ne bi bilo razlike u kanalima (posto je jedna cev levi, druga desni kanal). e sad, dakle, posle ulozenih bar 60e razlika ce biti malo meksha distorzija i eventualno bi malo dodalo na basu. hmm... tako sam resio da to stoji negde u vazduhu dok ne dodjem u situaciju da nabavim kvalitetne lampe po skromnijoj ceni. za sada ih drzim iskljucene, jer me nervira distorzija.
korg je i ovde pojeo govance.
umesto da za master efekat lepo stave neku kompresiju ili barem neki kvalitetniji reverb, oni tutnu neke lampice (i to jos da se vide, kao da ce da zasvetle) da se ljudi prime...
www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #102 on:
November 25, 2011, 07:06:31 PM »
Kad smo već kod sranja od efekata...
Koje ti realno koristiš?
Ja za sada ne vidim ikakvu korist u bilo čemu osim ovih par delay-eva, zavisno o zvuku koji se moduliše i chorus može biti ok, reverb rekoh već za šta je jedino ok... najveća misterija mi je LPF i HPF, koji će mi to moj kada već za svaki part imam zaseban filter?
Sa druge strane mi se jako sviđa cela Modulation sekcija, relativno prosta stvar koja može na puno raznih načina da udahne život u zvuk!
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor
«
Reply #103 on:
November 25, 2011, 09:46:03 PM »
ja koristim reverb (na FX3) i delay (na FX2) uvek, a FX1 ostavljam slobodan za nesto ako mi se ucini zanimljivim u nekoj kombinaciji.
ok su mi delay, grain shifter i talking box. LPF i HPF su dobri za stavljanje na celu ritam sekciju, pa onda mozes da pravis "standardne DJ fore", samo je su sranje sto oni bukvalno samo seku frekvencije, a ne prave nikakvu modulaciju. pitch shifter, kompresor i distorziju gotovo da nikad nisam upotrebio, cak ni radi probe.
www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #104 on:
November 27, 2011, 09:10:21 PM »
Uh, sasvim slučajno se setim da proverim na sajtu Tehnomanije i izgleda da imaju univerzalni čitač kartica (i za SmartMedia), već sam bio otpisao celu stvar.
http://www.tehnomanija.rs/katalog/canyon-citac-kartica-cnr-card5.html
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages:
1
...
5
6
[
7