CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 07:35:43 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3]
  Print  
Author Topic: Share Conference (7. - 9. april)  (Read 1872 times)
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #30 on: April 12, 2011, 05:48:52 PM »

Zanimljiv tekst, ves.

Inače, moj prvi-prvi-prvi utisak kada sam ušao u salu sa predavanjima, pričao je neki lik za koga se ne bih cimao sad da tražim ime u programu, ali ja sam imao neki trip kao da sam uleteo na sajentološki skup ili tako nešto. "Share, share more. Share now."

Opšti utisak glede te priče oko pirata i autorskih prava... ta piratska ekipa je generalno imala presmešnu retoriku. Da je to bio iole ozbiljniji skup, našao bi se već neko ko bi bez problema doveo u pitanje sve što su prezentovali u tim sklepanim slajdovima. Recimo baš taj Samir koga spominju je delovao jako smotano i neubedljivo, ne mislim samo svojom pojavom već je ta "politička" priča užasno površna. Dosta bolji utisak mi je ostavio Peter Sunde iz Pirate Bay-a, čak me iznenadio recmo onim Flattr.com projektom - ja sam mislio da su oni u fazonu da je svako primanje novca od strane umetnika/kreatora protivprirodni blud, ali eto ipak su za nešto više fer od očekivanog.

Imalo se tu svašta zanimljivo čuti ali čini mi se da su mahom ta predavanja koja su upravo trebala da zagrebu neke ozbiljnije teme ustvari bila promašaj. Teško je bilo i očekivati išta više uz opšti pozeraj cele manifestacije.

Meni je izuzetno značilo predavanje Toby Brundina (Svetlana Industries) ali je kao za maler morao da ultra-zbrza priču jer su imali neka nagomilana kašnjenja u programu.

« Last Edit: April 12, 2011, 06:13:25 PM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages: 1 2 [3]
  Print  

Jump to: