CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 07:52:49 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
CaoZdravo Label
>
Izdanja
>
Nemanja Lazic - Past Life Memories [AE006]
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: Nemanja Lazic - Past Life Memories [AE006] (Read 1503 times)
Magarac
Nu one
Nemanja Lazic - Past Life Memories [AE006]
«
on:
April 02, 2011, 10:04:02 PM »
NEMANJA LAZIC - PAST LIFE MEMORIES
[AE006 // April 2011]
http://www.youtube.com/watch?v=e1gv_Kh_H1c
Recorded over period of two years by an exceptionally talented and prolific artist, Past Life Memories is anything but another ephemeral digital release. The album delivers as much subtle emotions as aesthetic perfection, proving how far can Nemanja Lazic go when he is on his turf - and that is pure electronic music wizardry.
Digital mastering: Aleksandar Andonovski
Artwork: Koneyn
Original cover photo: Camil Tulcan
Recorded between 2008 and 2010.
Thanks to everyone who downloaded this album.
Special thanks to: nESbo, Koneyn, Pawwa, Pinga and CaoZdravo community.
01
As You Like it
02
Else
03
Stuff
04
Apollo
05
Dublin
06
Fall Leaves
07
Helsinki
08
Sivps
>> FREE DOWNLOAD:
Full package (.rar, 53 Mb)
- 245kbps VBR MP3 files
- Front/back JPEGs
- playlist file
www.asino-elettronico.com
«
Last Edit: April 02, 2011, 10:27:11 PM by Magarac
»
Koman Varvarin
Ultravisitor
Re: Nemanja Lazic - Past Life Memories [AE006]
«
Reply #1 on:
April 04, 2011, 10:42:04 AM »
neki prvi utisci
As you like it i Else su mi odlicne,bas zbog neke melanhonicnosti koja se provlaci kroz pesme(bar meni),Stuf i Fall Leaves su mi favoriti,i stvarno definitivno su mi najbolje pesme koje cu dugo slusati.svidja mi se taj ritam isprekidani,melodije,sve.Dublin mi je skroz chill-out pesma,i na nju cu se vracati dosta,bas zbog tih toplih melodija.Helsinki i Sivps mi se svidjaju uglavnom jer se savrseno uklapaju u celinu albuma,i svidja mi se sto si razvio tvoj stil kroz svaku pesmu,i tvoj neki zvuk sa syntovima koje koristis.sve u svemu preslusacu ga jos dosta puta.jedino mi se nije svidela toliko pesa Apollo
jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #2 on:
April 05, 2011, 09:09:00 AM »
Kako lepo leži uz kišu
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!
«
Reply #3 on:
April 05, 2011, 03:00:59 PM »
Hvala Bojane, u sustini bio sam svestan da ce Apollo lose da prodje (milim nisi samo ti
) ali nekako sam emotivno vezan za tu pesmu pa sam cisto iz tog razloga zeleo da se nadje na izdanju.
http://cv-nl.site88.net/
vsnrs
Killah!
«
Reply #4 on:
April 11, 2011, 12:00:09 AM »
Kada pogledam dosadasnja AE izdanja, svako krasi sjajan pocetak (Svitanje, This city has no end, Humandeath, Dark); tako je i sa Nemanjinim albumom, uvodna "As You Like it" i "Else" koja se nadovezuje, jednostavno su mi vrlo prijatne a najavljuju i diktiraju laganu pricu do kraja..Volim kada me vec pocetak kupi, bitna mi je ta prva impresija, cesto umem da batalim neki album ako mi se vec prve pesme ne svidjaju (losa navika). Ujednacen album, ponegde sa retro-smekom u atmoferi.
"Dublin" je totalni chill, mada mi naziv nesto ne odgovara tempu/svemu, ali sigurno ti znas zasto se tako zove
Prilikom prvog slusanja Apolla, valjda zbog onih kratkih rezova koji iskacu, sve sam se nesto okretala - odakle su mi poznati ti skokovi, i odgovor je sledeci: "SRSNN" od Tearpalma, sto ne znaci da ce i ostali deliti moju asocijaciju ;] Nju si izabrao kao pesmu za predstavljanje (slao si na lastfmu), mada bi po meni bila bolja bilo koja druga pesma, jer nosi vise neceg tvog, npr "Fall Leaves" (koju je, uzgred, moj zlaj izdvojio)
Tek sam jutros posteno slusala album pa mozda stignu jos neke reci ili zamerke kasnije
Ostaje samo da se svi dogovorite sa AntiVJ oko projekcije i to je to
.
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
abadroza
Ultravisitor
prefer sex without music, it sounds too good
«
Reply #5 on:
April 17, 2011, 07:41:30 PM »
kada sam cuo apollo kao najavu, nisam ocekivao ovakav album. svidja mi se sto su trake ujednacene. nikad ne bih rekao da su skupljane dve godine, posto takve stvari obicnu sadrze razne kontrastne trake koje nemaju nikakve slicnosti jedna s drugom, dok je ovde sve smisleno slozeno i zvuci kao ujednacena celina. uglavnom sam album preslusavao kad sam umoran i tad mi definitivno najvise prija, jer me bas opusta. komentar moje devojke je da podseca na muziku iz filma solaris (onog sa klunijem), a i meni definitivno ima tu "sam u svemiru" atmosferu.
summa summarum - olicno izdanje.
www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #6 on:
April 25, 2011, 03:53:15 PM »
E pa, lep je dan napolju, taman da napišem nešto
Ovaj album je trebao izaći još prošle godine, međutim Nemanja nije bio siguran u želju da nastupi sa
Past Life Memories
kao debitnim AE albumom koji će ga predstaviti na etiketi. Kritičan čovek prema svom radu pa to ti je :> Šalim se, znam kako to ide i podržavam, ali na kraju je ipak dobar potez što se odlučio da izbaci album.
Voleo bih da je naziv albuma pažljivije smišljen, malo mi je patetičan jbg. Međutim, muzički kao celina
Past Life Memories
je verovatno najkompletnije izdanje na AE do sada, baš zbog toga što je postojnim stilom, uz pametne varijacije i dobar redosled traka, ispričana jedna koherentna priča! U bilo kojem trenutku da skinem slušalice, bukvalno se iznenadim jer se automatski vraćam u realnost, izbačen iz slikovitog sveta.
Favoriti su mi
As You Like It
,
Fall Leaves
,
Helsinki
i
Sivps
, mada album najpre posmatram kao zaokruženu celinu.
U
As You Like It
mi se sjajno uklapaju naziv i osećaj koji se prožima kroz traku! Kao da si ljut, ali zatvoren u sebe, razmišljaš i maštaš. Veoma napeto
obožavam završetak kada sama melodija lebdi sa činelama. Isti osećaj se jako dobro, ali u manjem obimu nastavlja sa
Else
, koja je po meni samo prelazna traka. Onaj bass je odličan detalj, a stvar mi deluje zbrzana inače.
Stuff
mi nije favorit, iako ima kvalitet, iznenadi na početku, i lepo se razvija.
Apollo
je nažalost većinom iritantna ekskurzija, najpre jer oštro bode pravo u uši, ali ima par zanimljivih detalja koji odaju da je u pitanju nešto ozbiljno (recimo pozadinski bass koji se s vremena na vreme (ali u pravo vreme) pojavljuje i pulsira, npr. na 3:22, kao i blagi tremolo npr. na 2:08). Da nije ovih iritantnih delova, mislim da bi se bolje uklopila u ostatak! Međutim, meni je drago što si rekao da si vezan za nju i time je i sam ozbiljnije shvatam...
Posle ovoga se vraćamo u detinjstvo, uz
Dublin
(takođe mi je neodgovarajuć naziv i deluje kao da je sklepan na silu) koji je totalni BoC, sa polaganom zavijajućom atmosferom. Međutim
Fall Leaves
je OMG izvanredno
electronischen
umeće na svetskom nivou! Sve tako bezbrižno skakuće, vrti se, potpuno slikovito.
Helsinki
je još jedan favorit - dobar ritam (podseća me maaalko na remek delo -
Aphex Twin - Bbydhyonchord
) i atmosfera.
Sivps
sa onakvim savršenim, mističnim i detaljnim početkom nije mogla da omane. Šta više, čim počne - odjednom me tresne, omlitavi i usisa u svet koji se nazirao na početku, u
As You Like It
. To je svet sam za sebe, kojeg rado upijam dok me pogađa u žicu.
Sivps
je skroz hipnotičko iskustvo.
Teško se diše posle ovog albuma, Boga mi!
Opet, dobro je što je na kraju izašao... Razne stvari me interesuju, najpre šta te je nateralo da napraviš ovakve stvari, o čemu si razmišljao, šta ti se dešavalo tada, za nazive i slično, ali to može da ostane i tajna. Album je skinut ~330 puta za 20 dana, najviše iz Srbije, zatim Rusije koja je odmah iza, a USA je na trećem mestu. Inače, i ostale AE albume uvek ljudi skidaju kada nešto novo izbacimo (po 10, 20, 30 i do 60 puta po albumu).
Veliko
<3
bratić!
«
Last Edit: April 25, 2011, 09:02:02 PM by pawwa
»
...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #7 on:
April 25, 2011, 08:20:28 PM »
Ja sam sve čekao da padne eventualno još neki komentar od novih slušalaca - pošto smo pawwa i ja slušali ceo album odavno
Jasno je zašto smo te forsirali da ipak izađeš u javnost sa ovim nakon onog premišljanja, zato što svakako mislimo da je izvrstan album. To eto mogu da zaključim u naše ime. A lični utisak se naravno ne razlikuje, jedino možemo da pričamo o nijansama.
Trekovi koji se po meni najviše izdvajaju su
As You Like It
,
Dublin
,
Helsinki
i naravno hitčina
Sivps
. Ceo album je sa muzičke strane izuzetno kvalitetan, ali ono što za mene izdvaja ove nabrojane trekove je mnogo izraženiji lični karakter i definisaniji izraz. Prosto, stvari koje zaista imaju svoje
ja
i za koje deluje (iako to ne mora u realnosti biti tako) da si se posebno uneo u njihovo stvaranje, da je to bio viši nivo od tvog rutinskog "šamaranja" dobre muzike.
Tu je posebno
Sivps
kralj cele priče, to je bio moj prvi utisak i taj isti utisak ostaje do dan danas, svaki put kada pustim album. Meni nemoguć za definisanje, a pritom potpuno hipnotišućeg dejstva, momentalno zaposedne svest i nemoguće je odlepiti se od tog zvuka. Za mene baš baš prava stvar koja definiše etiketu a koju ne bismo inače mogli ni da zamislimo.
Što se negativnog utiska tiče, tu bih se složio opet sa pawwom u nekim stvarima, ali uopšteno ja to vidim sve kao neku vrstu neodlučnosti u konceptu. Verovatno onaj ko ne zna istoriju albuma i njegovih radnih naziva ne može to da provali, i ne bih nikome ni kvario sada ugođaj tim detaljima, ali voleo bih samo malo manje kada bi imao taj
štagod
stav. Jeste da je muzika uvek najbitnija, ne samo pakovanje (ne mislim vizuelno, nego i sve ostalo: nazivi trekova, albuma, poruka koja se šalje), ali ipak sve to zajedno doprinosi utisku.
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!
«
Reply #8 on:
April 26, 2011, 05:44:37 PM »
Meni se taj naziv albuma uklapa samo kada citam naslove pesama, a ovako mi ne ozivljava sliku naslova, ako me razumete. I jeste malo emo :))
(Transitional mi kao naslov najvise pase, kao i Fusion Mutation)
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #9 on:
April 27, 2011, 01:17:45 AM »
http://www.youtube.com/watch?v=g5o1aATfzPY
??
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!
«
Reply #10 on:
April 27, 2011, 02:30:17 AM »
Quote from: сталкер on April 27, 2011, 01:17:45 AM
http://www.youtube.com/watch?v=g5o1aATfzPY
??
haha nemam ja veze sa ovim, al cool u svakom slucaju
Nemanja
Killah!
«
Reply #11 on:
August 20, 2011, 06:54:02 PM »
http://www.youtube.com/watch?v=gC7xKzIM9Qs
Nemanja
Killah!
«
Reply #12 on:
May 04, 2012, 08:56:32 PM »
Kanal 103
DISPHILHARMONIA ("Дисфилхармонија звучи") Makedonija.
best of 2011
1. - Phoenecia - Demissions [Schematic, Detroit Underground, 2011]
2. - Alva Noto + Ryuichi Sakamoto - Summvs [Raster Noton 2011]
3. - NHKyx – yx aka 1ch aka Solo [Skam 2011]
4. - Benjamin Dauer - Saturation Event [Feedback Loop 2011]
5. - Seefeel - Seefeel [Warp 2011]
6. - Stephan Mathieu - Remain [Line 2011]
7. - Ochre - Early Learning [SelfReleased 2011]
8. - Brian Eno with Rick Holland - Drums Between the Bells [Warp 2011]
9. - Nemanja Lazic - Past Life Memories [Àsino Elettronico 2011]
10.- Prefuse 73 - The Only She Chapters [Warp 2011]
tek sad sam ovo video ali ipak je nekako lepo prizanje