CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 08:03:33 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: The Demiurge - Machine Chamber Music [AE007]  (Read 1355 times)
Magarac
Nu one
*

View Profile
« on: May 02, 2011, 09:55:44 PM »

THE DEMIURGE - MACHINE CHAMBER MUSIC
[AE007 // May 2011]

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5yGtYQlte_g" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5yGtYQlte_g</a>

The Demiurge adheres to the traditional concept of musical harmony, fusing it with a distinct style of glitches and drones to make his sound and talent stand out from the crowd. While researching new forms he is carefully taking digital sounds to a more serious level. Don't let the track titles fool you into believing this may be just another bloodless pseudo-classical album - what it offers is of genuinely intimate nature.

Composed and produced by The Demiurge
Mastering by Aleksandar Andonovski at Pinganeda studio
Artwork by Koneyn

01   Suite For Piano And Flute In G Minor
02   Happy Decks
03   Etude In Es Major
04   Guitar Ballad In G Minor
05   Broken Band Part For Train Stations
06   Part For Orchestra In D Major
07   Machine Will Win In D Minor

>> FREE DOWNLOAD:
Full package (.rar, 49.5 Mb)
- 245kbps VBR MP3 files
- Front/back JPEGs
- playlist file

« Last Edit: May 03, 2011, 01:10:22 AM by Magarac » Logged
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: May 02, 2011, 10:17:21 PM »

Posle dugo vremena neko nov na sceni, doduše ovde smo se već i upoznali ali van ĆaoZdravo ne verujem da puno ljudi zna šta se krije u Lajkovcu Smiley

Nadam se da će standardna forumska ekipa biti zadovoljna. Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #2 on: May 11, 2011, 03:38:26 PM »

Jos jedno lepo izdanje, mogu reci da mi mnogo prija i ne izlazi iz usiju, opet taj vraski lep pocetak Suite For Piano And Flute In G Minor!

Iako sadrzi baladu i etidu, po meni nosi u sebi neki veseliji ton, mozda zbog uvoda koji skakuce sa Happy Decks. Jedino mi se upravo ta balada ne svidja preterano ali ne verujem da cu je preskakati u buducim slusanjima jer cini deo prirodnog toka, a izdvajaju mi se optimisticna Machine Will Win in D Minor, Suite For Piano And Flute In G Minor, Part For Orchestra In D Major i Happy Decks.

Ovo je prvenac kako si rekao? Ne deluje uopste tako, sticem utisak da je radio neko ko bas zna sta zeli i kako to da uradi.

Slicka sa covera je prelepa i odgovarajuca, sve mi je lepo uklopljeno. Smiley
« Last Edit: May 11, 2011, 03:46:44 PM by vsnrs » Logged

Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: May 12, 2011, 09:28:07 AM »

hvala ti mnogo sto si preslusala,i na komentaru

drago mi je da ti se svidjaju pesme koje su i meni omiljene.album je prvenac,nikada nisam uradio nesto ni priblizno kao ovo :)tvoj utisak ima meni onda jos vecu vrednost Cheesy

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #4 on: May 16, 2011, 12:46:14 AM »

Cekao sam da se malo slegnu utisci. Smiley
Bicu iskren, kad sam prvi, put cuo izdanje nije mi se svidelo, ne znam ni sam zasto ocigledno je da ovakvu muziku moras da slusas kad si sam i u odgovarajucem raspolozenju da bi video sta sve pruza, e sad kad sam ga tako poslusao mogu reci da sam doziveo mnogo drugaciji utisak.

Suite For Piano And Flute In G Minor uh odlicna jako lepo otvara izdanje, bas mi prija i rado je slusam, happy decks ima sve predispozicije da bude odlicna traka, tacnije sve je tu al iz nekog razloga mi ne lezi, tj necu je preskociti u slusanju albuma ali jednostavano nije mi se nesto dopalo kod nje Etude In Es Major ova mi bas prija nije preterano nametljiva lepi tonovi. Gitarska balada uh ovo mi nije leglo na izdanju al dobro to je sigurno stvar ukusa previse mi je midi nekako. Broken Band Part For Train Stations hit!!! nemam reci ovo me odusevilo, Part For Orchestra poredio bi je sa 3. pesmom to je to fino je ali ne ostavljaju previse utiska na mene definitivno je necu prebaciti, i za kraj odlicna "pobeda mašina".

Sto se neko konstuktivne muzicke kritike tice, mogu reci da se vidi da znas sta radis i sta sviras, melodija, harmonija progresija akorda sve je na mestu, cista desetka. Jedino mi se ne svidja da upotreba "losih" vst kopija pravih instumenata. recimo u prvoj pesmi kad udje onaj klavir on je neverovatno odsviran ali nekako oseti se da nije prirodan i to mi malo bode usi, mozda bih vise zeleo da je to neki sempl pravog klavira pa nek bude i malo šuma nije problem ali ovako vst nema tu sirini zvuka, isto tako recimo u 3 pesmi, da distorzovana gitara mi je dosta zasmetala, al dobro ovo je sad trazenje dlake u jajetu...

Sve u svemu fino izdanje, za nase prostore odlicno! Sigurno ce se jos vrteti kod mene Smiley

Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: May 16, 2011, 10:06:15 AM »

Hvala Nemanja,i meni je broken band omiljena,jer mi je najvise muke zadala :)sto se tice vst-a,nema resenja,veruj mi,ili da kupis mikrofon mnogo skup,i da to sve snimas u studiu,ili da koristis najbolji moguci vst(kao sto sam ja koristio,izricito za klavir Nativ Instruments New York piano session na 12 gb,sniman sa 10000 mikrofona iz svih mogucih pozicija),ali taj genericki zvuk nikada neces moci da izbegnes,osim ako nemas pare za prvu varijantu Smiley
Pa sam ja probao malo mesavinom digitalnog i "zivog" zvuka to da nasminkam,ulepsam.koliko sam uspeo....?

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: May 16, 2011, 10:16:27 AM »

Samo da dodam, malko offtopic - http://www.pianoteq.com VSTi koristi physical modelling da bi postigao solidan realistican zvuk klavira...

...drifting in memory...
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: May 16, 2011, 11:07:37 AM »

skinuo,probao,ne znam,nisam merodavan posto imam m-audio 3 monitore da procenim zvuk.meni je isto kao na primer dimension pro,samo manje megabajta Smiley

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #8 on: May 16, 2011, 12:03:38 PM »

Samo da dodam, malko offtopic - http://www.pianoteq.com VSTi koristi physical modelling da bi postigao solidan realistican zvuk klavira...

a sta ja znam u svakom od vst-ova te note oko c-3 do c-4 zvuce uzasno bar meni, ove visoke tonove i uspeju da skinu i docaraju taj osecaj pravog klavira ali u toj "glavnoj" oktavi strasno : D

Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: May 16, 2011, 12:29:15 PM »

Jeste,tu si totalno u pravu.znas sta bih ja voleo,da pitam Murcof-a sta on koristi,posto u dosta pesama ima te niske tonove klavira.Dosta sam trazio nacin da to zaobidjem,ali i svi vst-ovi koje sam skinuo imaju taj problem,a para za mikrofon nemam.Nesto kvalitetniji su oni elektric piano,ili jazz piano.Jel ti se svidja kvalitet u mojoj trecoj pesmi Etude In Es Major,to je neki elektro piano

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #10 on: May 16, 2011, 03:25:22 PM »

ako mislis na ovaj sto krece od uvoda, to je super rhodese mogu da skinu Smiley problem je akusticni klavir.

a sto se tice murcofa ja mislim da on sve sempluje, mozda gresim.

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #11 on: June 12, 2011, 11:21:54 AM »

Imao sam vrlo pozitivan sen-pre utisak još pre nego što sam stigao da preslušam album - zanimljivi i neuobičajeni nazivi numera su me odmah privukli i obećali nešto ozbiljnije (recimo, ja sam za ovakav tip muzike video slično imenovanje jedino kod Stars Of The Lid). Poznavajući tvoju muzičku pozadinu, ovo albumu albumu daje još ličniji karakter, i mislim da su nazivi još 'bolji' od onih koje inače kačiš na internet. Hoću reći, vidi se da je taj deo pažljivo smišljen, što mene uvek obraduje Smiley

Suite For Piano And Flute In G Minor ozbiljnim tonom otvara album, kao da nosi neku važnu poruku o budućnosti. Zanimljiva mi je konstrukcija strukture čiju priču doživljavam iz dva glavna dela - ozbiljno saopštavanje koje traje od početka do 2:40, i nada od 2:40 do kraja.

Happy Decks je jedina veselica, gde se sa druge strane čuje šta ti sa lakoćom radiš - stvaraš svet kakav god zamisliš. Sviđa mi se prost, ali inteligentan ritam, razigranost, i kako se elementi uvode razvijajući traku do samog kraja.

Izuzetno senzibilan i blag 'uvod' u Etude In Es Major. Dobar glitchy ritam i lepa melodija gitare, koji se pri kraju uključuju. Guitar ballad In G Minor - znam da je ova traka verovatno najnepopularnija na albumu, međjutim neretko me obraduje kada je čujem posle duže pauze. Do ove tačke mogu da primetim da album dobro balansira raspoloženje, osećaje, dojam...

Broken Band Part For Train Stations zvuči neverovatno kombinacijom raznolikih elemenata koji zajedno hipnotički deluju. Najslabija tačka je Part For Orchestra In D Major, mada se i dalje dobro uklapa u ceo album. Sadržaj je predvidiv, elementi često korišćeni, nezanimljiv dizajn.

Vrhunac albuma po meni apsolutno leži u samom uvodu Machine Will Win In D Minor, od čega mi se svest rasklimata u sekundi. Čovek nalazi utehu u mašinama. Sasvim slikovito opisana poruka za kraj.

Na kraju dodatan, sen-posle pozitivan utisak je da se imena traka dobro uklapaju u muziku. Album je u celosti, kao i u pojedinačnim trakama, strukturno dobro osmišljen - stvari su dobro poređane, to se vidi i spolja i iznutra. Prosto, to balansiranje kroz trajanje albuma mi je najjači adut. Takođe, protestovao sam protiv omota, ali sada vidim da ipak dobro paše.

PS: album je skinut ~120 puta za mesec i po dana.

...drifting in memory...
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: June 13, 2011, 09:15:10 AM »

hvala pawwo na komentaru :)sa nazivima pesama sam i imao najvise problema,kao sto si i zapazio kod mojih ostalih pesama sa neta,bilo je "moram napisati nesto" :)tako da je i meni to dosta veliki triumf
Part For Orchestra In D Major-samo da sam imao NI session strings tad,sve bi bilo drugacije Smiley :)traka u koju nisam trebao ulaziti,jer sam znao da ne mogu napraviti taj spoj,ako nemam dobre stringove,isto je i sa Guitar ballad In G Minor,ali dobro.
drago mi je da se tvoji utisci donekle poklapaju sa mojim idejama,pre nego sto sam poceo da radim pesme Grin

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
Pages: [1]
  Print  

Jump to: