CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 08:22:29 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: semplovanje  (Read 1226 times)
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« on: June 03, 2011, 10:02:30 AM »

pre par dana slusam na tjubu Sostakovicevu petu simfoniju,i u komentarima zapazim jedan koji kaze:
"volim tjub jel uvek nadjem neku novu stvar da semplujem"
i bas sam se razbesneo,ali mnogo.ne verujem da neko sempluje klasiku,i ne samo klasiku,nego tudji rad,i posle napise svoje ime ispred pesme.da sam mogao da nadjem tog lika,mislim da bi ga izmlatio >:(ne znam,mozda preterujem,ali moj neki stav prema tome je da to ne treba raditi nikako,a vas??

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: June 03, 2011, 10:17:37 AM »

Pa Murcof to radi Smiley Semplovao je Arvo Parta, na primer... "Etika" toga je diskutabilna, zavisi šta i kako neko radi. Ja lično ne semplujem nikad ništa jer onda posle uvek osećam da mi taj deo štrči i da nije "moj" (to pričam jer sam semplovao samo tako kao klinac dok sam radio u ReBirthu). Ne sećam se ko je i kako tačno rekao, ali moj stav je najbliži tom citatu koji otprilike kaže da nije toliko bitno šta si i odakle preuzeo već gde si to na kraju odveo.

Kada neko pokupi refren, zvekne najtupaviji 4x4 preko i onda to prodaje sa svojim imenom, onda mi je to dno dna.

Pozitivnih (i fantastično urađenih) primera sa druge strane ima dovoljno da ne bih osuđivao. Uostalom, odrastao sam u 90tim kada je semplovanje postalo standard i dominirajući trend sa svim dobrim i lošim aspektima istog.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: June 03, 2011, 10:36:47 AM »

to si u pravu kada kazes da je bitno dokle te odvede,ali nekako meni bi taj deo strcao isto,nekako bi se uvek osecao da pesma u potpunosti nije moja.recimo pomenuo si Murcof-a,u albumu remembranza par pesama(recuerdos i rostro tacnije)se baziraju na odredjenoj varijaciji tonova(koja je po meni savrsena),ostalo je lepo ukljopljeno,ali samo propratno,te varijacije nose celu pesmu,cak i bas koji se pojavljuje,i malo padova,su u istom notalitetu kao te varijacije.sad,kada bi ja znao da je on bas te varijacije semplovao,bas bi se smorio,uzeo bi original i slusao bih.znam da mislis,trebalo je sastaviti to,i uklopiti sa ritmom,glicevima onim,ali to mu ne daje zasluge velike,bar po nekom mom shvatanju stvari

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: June 03, 2011, 10:49:07 AM »

Iskreno, prestao sam toliko da se opterećujem time jer pokušavam da cenim stvari kao takve kakve jesu, dakle da se ne uvlačim toliko često u pitanje kredibiliteta autora jer nije na meni da mu sudim. Mogu da ga cenim u kreativnom smislu manje ili više zbog toga svakako ali ne bih da mi to odvlači pažnju sa same muzike koju inače volim. Ne mislim samo na Murcofa naravno govorim uopšteno.

Imali smo ovde jednom diskusiju u vezi prodigy-ja, ovog novog... ja sam kao klinac baš bio fanatik, pogotovo dok nisam shvatao kako ta muzika nastaje uopšte. Posle kada sam počeo da nalazim informacije u vezi semplova koji su korišćeni, to mi je bio kao nekakav šok, doživljavao sam maltene kao izdaju. Onda sam prerastao tu fazu i uostalom shvatio koliko je Howlett bio genije upravo za to semplovanje (tamo od '94 pa nadalje), iz čega je šta čupao i oko toga izgrađivao fenomenalne stvari.

Pogledaj za primer: http://www.youtube.com/watch?v=6ZYLp5uX9Yw

Noviji materijal me iznervirao malo jer mi je izgledalo da se vratio na neku "lenju" i primitivnu varijantu tog semplovanja, uzmeš-staviš-gotovo, na stranu što mi je sve zvučalo istrošeno.
« Last Edit: June 03, 2011, 10:51:26 AM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: June 03, 2011, 11:03:37 AM »

odgledao sam ovaj video i ranije,ali sto ti kazes niko Howlett-u ne moze da ospori da je sve to mogao da oblikuje u jednu celinu od nekih tamo semplova.i sam volim prodigy,pa mi je tesko da ih osporim,ako to moze,i mislim da se tako moze umanjiti samo autorova kreativnost,a muzickom delu pristupiti bez obzira na to,za to i jesam.novi album mi je bas bio los.
evo gledam sad sajtove za vst instrumente,po forumima i najave,nema vise vst-a,samo semplovi,niko vise ne pravi nove sintisajzere,niti drum masine,ma bilo sta,sve je sempl,pa cak i ako izadje nesto ono je bazirano na semplovima.imas sempl ovoga,onoga,ritmove za sve vrste muzika,varijacije klasicne muzike,za film muzika i teme,sempl teme,ma sve zivo.ti samo skines i sklapas kockice.umanjuje kreativnost,i zato je muzika sve losija,a ima je sve vise.bukvalno svaki klinac sa malo boljim kompom,i internetom je neki muzicar,i sedi kuci skida semplove i sastavlja kockice

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: June 03, 2011, 11:10:55 AM »

Pa da, baš kao i mi Smiley Ako Bog da, jednom će prevazići to i krenuti malo samostalnije u produkciju...

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: June 03, 2011, 11:14:41 AM »

zovite me Betoven :)sad cu da poskidam tih semplova pun dzak pa da vidimo ko vozi traktor,a ko otvara kapiju

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #7 on: June 03, 2011, 11:17:31 AM »

Grin Grin Grin

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #8 on: June 03, 2011, 11:22:15 AM »

House music is based on four-by-four dance structure, popularized by disco, frequent use of a prominent bass drum on every beat, and may feature a prominent synthesizer bassline, electronic drums, electronic effects, funk and pop samples, often with reverb or delay effects applied to the vocals.

najpopularniji zanr elektronske muzike je i nastao tako sto su DJevi semplovli postojece pesme, ubrzavali ih, davali drugaciju ritam sekciju itd... mislim to svi znate, da ne filozofiram sad... Cheesy

Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: June 03, 2011, 11:27:09 AM »

jooj pa da ne pricam o minimal,elektro,house,progresiv pravcima.mislim ne potcenjujem ja te pravce,ali sad da hoce,pravio bih do 10 pesama dnevno.imas sempl za ritam,ali posebno da pustis kick,hihats,perkusije,pa sempl gde je sve to zajedno,pa izaberes sempl za bas,pa sempl za bas rif,pa drum rif,sepl melodija,i pad.i to kada svaku deonicu u cubase oznacis odredjenom bojom,izgleda bas na slaganje kockica.a ti semplovi dobro zvuce,mozes i hit da imas,instant hit,eto tako cu ga zvati,i promenicu ime u SEMPLAMATOR

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
lulelelu
Killah!

View Profile
« Reply #10 on: June 03, 2011, 06:48:57 PM »

....klinac sa malo boljim kompom,i internetom je neki muzicar,i sedi kuci skida semplove i sastavlja kockice
time se najviše bavim u zadnje vreme  Cool

bekhend, forhend, skinhed igra
radimo torbe od albino tigra
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #11 on: June 03, 2011, 10:40:17 PM »

Bilo ko, ko koristi te apsolutno gotove semplove (gotov ritam, bas, lead, ovo ono), se jednostavno zabavlja i igra sa aranziranjem, efektima i muzikom, i ne svhatam ga ozbiljno :>

Sto se mene tice, obicno gledam da ih ne koristim bas iz tog razloga sto takodje imam osecaj da sam sebe lazem. Mada, taj osecaj nemam dok koristim gotove perkusione one-shot semplove u recimo Max/MSP ritam masini koju sam napravio i koja zapravo postaje neka vrsta sintisajzera koji koristi te semplove koje menjam u letu do onoga sa cime sam zadovoljan. Sa druge strane, ipak sam razmisljao da izbacim upotrebu semplova iz te masine, i poradim na sintezi... Cheesy

Generalno, ne volim semplove... Recimo u poslednje vreme mi je izuzetno jeziv i iritantan ovaj novi masovni house stil u kojem dominiraju iseckani vokalni semplovi iz 60-ih godina! Kao ovi domaci, 'Gramofondzije'...

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #12 on: June 04, 2011, 09:06:40 AM »

Recimo u poslednje vreme mi je izuzetno jeziv i iritantan ovaj novi masovni house stil u kojem dominiraju iseckani vokalni semplovi iz 60-ih godina! Kao ovi domaci, 'Gramofondzije'...

Čoveče, ne spominji mi... ako misliš na ono "Why don't you...", em što je krajnje degenerično samo po sebi, upropastiše mi pesmu koju sam inače voleo. Jedva čekam kad će početi da jenjava rotacija tog sranja na radiju, da mogu da slušam Lady Gagu k'o čovek na poslu.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
lulelelu
Killah!

View Profile
« Reply #13 on: June 04, 2011, 10:24:08 AM »

aa vi o tome pričate Smiley ipak se ne bavim time...
aa red je da ovo zameni gramofondžije. super stvar, svakodnevno slušam Smiley

http://www.youtube.com/watch?v=sEhy-RXkNo0

bekhend, forhend, skinhed igra
radimo torbe od albino tigra
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #14 on: June 04, 2011, 10:28:35 AM »

Meni nedostaje Te Amo, skinuli je polako sa plejlista pre par meseci Sad
(ovo ne verujem da će imati neku super prođu u Srbiji)

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: