CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 08:27:08 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
"We are the music makers"
>
Software / Hardware
>
vj-ing,instalacije,maping
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: vj-ing,instalacije,maping (Read 492 times)
Koman Varvarin
Ultravisitor
vj-ing,instalacije,maping
«
on:
June 11, 2011, 11:32:11 AM »
odgledao sam sve klipove na tjubu anti vj tima.neverovatno,savrseno,koliko samo inspirativno.zelim malo vise da saznam o tome,ali engleski mi je bas slab.ako neko zna nesto,ili ima neki tutorijal(ako uopste postoji tut za tako nesto),ili neki savet,ili bilo kakvo znanje o tome,o softveru,opremi koja se koristi,i mapingu neka mi pomogne
jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
pawwa
Label
Killah!
Re: vj-ing,instalacije,maping
«
Reply #1 on:
June 14, 2011, 06:39:52 PM »
Slabo sta znam, ali cisto da pomenem da postoje i
Jitter
objekti za rad sa videom u
Max
okruzenju. Max je modularno, vizuelno programsko okruzenje slicno NI Reaktor-u kojeg dobro poznajes. Pogledaj sledeci link ako uopste budes pomislio da se zezas sa ovim:
http://cycling74.com/products/maxmspjitter
...drifting in memory...
Koman Varvarin
Ultravisitor
«
Reply #2 on:
June 16, 2011, 07:51:31 AM »
sve sam provalio,naleteo sam na blog jednog od likova iz antivj.i treba mi jos samo projektor obican koji je oko 50 000 din,i mogu opusteno da pravim sve sto i oni.kada sam video koliko je u stvari prosto to mapiranje,lupio sam se po glavi,ali i u isto vreme kreativno.samo ti treba sledece
3d studio max ili maya ili cinema 4d-za animacije i 3d efekte
photoshop-za mapiranje objekata na koje projektujes sliku
i na kraju resolum-program za live vj-ing,koji ce kontrolisati sta pustas,kojom brzinom,nesto kao traktor dj,samo za vj-a.odlican program,lak
to je neka osnova sa kojom moras da budes veoma kreativan,i sve se zasniva na tome da sliku projektujes na objekat koji ces mapirati pre toga,znaci koristis njegove karakteristike i podlogu,i sa time se igras.
e sad drugo su one stereoscopic 3d animacije,koje isto rade,za to treba hologramski projektor,koji je oko 60 000 e,i dobijas 3d sliku u realnom prostoru,jer taj projektor moze da je projektuje bilo gde u prostoru.za to ti treba samo para,i animacija.
zanimljivo u svakom slucaju.poceo sam da ucim cinema 4d i resolum,i nadam se da cu dok oh naucim negde na ulici natrcati na 50 000 din za projektor
jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
Koman Varvarin
Ultravisitor
«
Reply #3 on:
June 16, 2011, 10:18:08 AM »
jedna zanimljiva stvar za sve korisnike Abletona,je da moze da se poveze sa Resolume-om.ne znam tacno kako,ali ima u tutorijalu koji dolazi uz Resolum.dobija se mnogo dobar efekat,reagovanje video zapisa na bit iz muzike.stvarno dobra stvar
jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #4 on:
July 02, 2011, 07:56:54 AM »
naiđoh na nešto, možda ti bude zanimljivo, ja nisam gledao
http://blog.iso50.com/24597/amon-tobin-isam/
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Koman Varvarin
Ultravisitor
«
Reply #5 on:
July 18, 2011, 10:23:32 AM »
odlicno,tek sad vide:)cela fora u tom mapingu je da ukljucis projektor povezan na racunar,i dok ti je uperen u taj predmet koji ces da mapiras,ti ga kropujes(ne znam kako se pise taj izraz) u fotosopu,i posle taj image kropiran uneses u cinema 4d,ili 3d studio max,i posle kada pustas animaciju,ona se projektuje samo na taj objekat,i dobijes ovakav neki efekat:
http://www.youtube.com/watch?v=WIT6PGWzGHo
samo naravno tu animaciju uraditi u 3d studio je mnogo mnogo tesko,ali rezultati su predivni
jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
vsnrs
Killah!
«
Reply #6 on:
April 02, 2012, 11:49:40 PM »
http://www.gradbeograd.eu/clanak_program.php?id=340
Sreda, 04/04/2012, 20 : 00
Vizuelno igralište
Kišobranova VJ radionica @ KC Grad
Vizuelna umetnost hvata sve više maha i postaje nezaobilazan momenat u mnogim multimedijalnim događajima. Naročito je izražena spona sa muzičkim izvođenjima, gde zapravo VJ (Visual Jockey) prilagođava svoj video materijal tempu, emociji i bojama muzike uz koju nastupa.
Od aprila 2012. godine Kišobran organizuje VJ radionicu. Mesto održavanja je KC Grad u ul. Braće Krsmanović broj 4 u Beogradu.
Uvodno predavanje je 04. aprila u 20h, besplatno je i svi su pozvani da dođu i upoznaju se sa tim šta ćemo i kako raditi.
Radionica će se održavati na dva nivoa: početni i napredni.
Na početnom nivou polaznici će prisustvovati seriji od osam predavanja (dva puta nedeljno) koja će biti spojena sa terminom za praktičnu primenu novostečenog znanja. Biće pokriveni osnovni softverski alati kojima se služe VJ-evi, kao i tehničke karakteristike video opreme. Nakon osmog predavanja svi će dobiti priliku da nastupe u večernjem terminu i oprobaju se u živom nastupu.
Napredni nivo je zamišljen kao serija konsultacija i priprema zajedničkih, komplikovanih video instalacija, pravljenje i obrada video materijala za nastupe i sl. Da bi se priključio naprednom nivou polaznik mora imati znanje koje se dobija na početnom nivou.
Radionicu će držati Kišobran VJ tim koji je u poslednje dve godine radio u svim alternativnim beogradskim klubovima i nastupao na glavnoj bini festivala Exit i konferencije Share. Glavni predavač je Goran Balaban, pionir VJ na ovim prostorima, renomirani dizajner i vizuelni umetnik.
Email za prijavljivanje i informacije je
video@kisobran.org
. Prijavljivanje za prvi mesec je otvoreno do nedelje, 07. aprila. Naravno, može se prijaviti i grupa koja želi da radi zajedno, ali ne veća od troje.
U terminu će biti četiri grupe, od dve do tri osobe. Mesec dana (osam termina) radionice košta 2500 dinara po osobi. Polaznik mora imati svoj laptop, naš sponzor Benq nam obezbeđuje projektore, a Kišobran obezbeđuje ostalu potrebnu opremu. Ukoliko se prijavljuje grupa dovoljan je jedan laptop po grupi.
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
Pages: [
1
]
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------