CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 08:27:56 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Thomas Köner "U senci Tavora" @ Salon MSU, 10.06.-10.07.11.  (Read 420 times)
vsnrs
Killah!

View Profile
« on: June 12, 2011, 10:31:22 AM »

Prenosim sa sajta Goethe Instituta: Smiley

Instalacija
10.06-10.07.2011.
Salon Muzeja savremene umetnosti, Pariska 14, Beograd
Radno vreme Salona: svakog dana od 12-20h, osim utorkom.

10.06. u 19.00 h - Otvaranje izložbe
17.06. u 19.00 h - Performans

Kao tavorsku svetlost ikonopisci prikazuju oslikani prostor ikone kao ravnomerno osvetljen svetlosni izvor, nazvan po Tavorskom bregu, na kome su prema biblijskom predanju tri učenika Hristovo preobraženje doživeli u obliku svetlosnog fenomena.

Za medijsku instalaciju „U senci Tavora“ Tomas Kener upotrebljava digitalne skenove odabranih ikona iz zbirke Muzeja ikona iz Reklinghauzena. Uz pomoć kompjuterskog softvera one su pretvorene u trodimenzionalne animacije oživljene u svojoj smirenosti kroz jedva uočljive pokrete.

Tri HD monitora montirana su u zatamnjenoj prostoriji na visini od 2,20 m. U mrklom mraku vidljive su samo oči ikona, njihovi pogledi seku prostor poput svetlosnih zrakova i posmatraju posetioce.

Kvadrofonična tonska kompozicija ne stvara iluzionistički zvučni prostor, već locira natprirodno večnu realnost ikona u trenutku sadašnjosti.

Tonski snimci iz Beograda i Srbije, fragmenti razgovora, koje je Tomas Kener vodio tokom 2010. godine sa ljudima o horizontu svetlosti, mraku, strahu, sreći ili životu i smrti, koriste se kao materijal kompozicije, koji se poput alabasterovog praha raspršuje u prostoru.

Analogno obrnutoj perspektivi tehnike ikonopisa kvadrofoničan ton poput zvučnog rentgenskog zraka ravnomerno prodire kroz beogradsku svakodnevnicu, a posetioci sonarne slike i zvučne doživljavaju kao u senci svetleći zvučni govor.

Produkcija: Muzej savremene umetnosti Beograd i Goethe-Institut
Izložba je prikazana 12.12.2010 - 27.2.2011. i u „Kunsthalle“ u Reklinghauzenu.

Sam perormans bice dakle u petak 17.06. u Pariskoj, u Salonu Muzeja savremene umetnosti, od 19h, @lastfm
Vi ste bese slusali ovog lika na nekom d_pu?? Ja cu najverovatnije, tj ne vidim nista tog petka sto bi me sprecilo.

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: June 12, 2011, 11:39:51 AM »

Tog petka nastupamo Abadroza i ja u Rexu uveče Sad mada verujem da možeš komotno stići, mi smo tek negde oko 22h, i to ako sve počne na vreme... Sve čekam da se Borjan zvanično oglasi ali mi liči da će to biti kao i pre, dan i po ranije Lips Sealed

Mada ja bih uvek preporučio Tomu Skenera pre svega ostalog Grin

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #2 on: June 12, 2011, 07:08:15 PM »

Zaboravila sam da je to ovog petka, ali mislim da cu stici i na vas nastup, pogotovo ako ste najavljeni tek za 22h Smiley Ne verujem da ce Toma trajati duze od 1h?

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: June 12, 2011, 07:23:06 PM »

Ni ja, a i na kraju krajeva, sve je to relativno blizu (od Pariske do Rexa...), tako da ako si u prilici da se spustiš, ne verujem da će vreme biti problem Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #4 on: June 13, 2011, 09:58:30 AM »

Ma brza sam ja Wink Nece niko od vas da mi se pridruzi?

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: June 13, 2011, 10:01:24 AM »

Ja ću morati da budem tamo ranije, pre 20h... Sad

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: June 13, 2011, 01:07:23 PM »

meni muzika njegova deluje zanimljivo(ako sam pronasao pravog na tjubu:)).videcu sa parama Smiley

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #7 on: June 17, 2011, 09:06:31 AM »

Danasnji nastup je ipak od 20h, ne znam da li sam ja tad pogresila ili su iznenadno promenili..cisto da znate

trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #8 on: June 18, 2011, 12:31:01 PM »

hm svrnucu ja danas ili sutra da vidim instalaciju.
dakle performans  je bio sad i vise nema do kraja trajanja izlozbe? e jbg, ja nisam ni znao. toma skener relativno cesto nastupa u bg, ali uvek mi zao da ga propustim.

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
Pages: [1]
  Print  

Jump to: