prvo hvala na slušanju i komentarima.
verovatno će zvučati sebično kada kažem da sam ovo krenuo da radim prvenstveno zbog sebe, zato što sam do sada uvek izbacivao neke momente, (uglavnom nepovezane), pesme inspirisane onim što trenutno slušam, vremenom, raspoloženjem...pesme koje su spontano nastale, a nikada nešto ciljano i to ne zbog nedostatka ideja, već zbog manjka strpljenja i discipline, tako da mi je jako trebalo ovako nešto da vidim kako ću podneti...
sad ne mogu da poverujem da sam toliko glup da sam mislio da će mi biti teško da radim na nečemu sa jasnom temom, nečemu što se lako razvija i logično nastavlja...
krenuo sam s onim mojim standardnim uslovima, da napunim pesme harmonijom i melanholijom, pošto mi i dalje savršeno odgovara taj tempo da je muzika koju slušam/pravim teška, a život koji živim lagan.

započeo sam par pesama i zbog jebenog forsiranja bass muzike svuda oko mene, ostao bez ideje šta da radim s basom, u jednom trenutku sam razmišljao i da napravim bassfree album, al sreća što nisam ostao na tome...

na kraju sam rešio da ipak bass bude sporedan i minimalan i uglavnom sam koristio niže tonove rhodes-a s malo lowbust-a.
zamenio sam standardno forsiranje klavira, akustičnom gitarom i rešio da, iako sam pakleno loš u tome, sam pokušam da pevam na par pesama...
to su, uglavnom, bili uslovi kojih sam se pridržavao, ostalo je sve smišljano usput.
e sad, nisam hteo da se pravdam i ograđujem time što sam izgubio projekte, na kraju krajeva, mogao sam da ne okačim ništa, ali sam okačio zato što je to otprilike to što sam i zamislio.... ti si naveo stvari koje sam hteo da menjam, dakle, aranžmane i trebala je drugarica da snimi vokal na tim pesmama na kojima sam ja, tako da bih nju stavio u prvi plan, a sebe povukao nazad i tako dobio čistiji zvuk.
najviše me sjebalo to što je practicing patience, naslovna pesma, ostala na nekoj verziji koja ni malo ne podseća na ono što sam hteo od te pesme, koja je trebala biti iz dva dela sa ženskim vokalom i detaljnim, strpljivim, stalker like aranžmanom, al drugi put...

to je otprilike to :*