CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 08:45:08 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: sektosikso - practicing patience  (Read 382 times)
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« on: July 20, 2011, 06:44:51 PM »

Ćao drugari,

ovo je album koji nisam baš završio, niti ću ikada završiti, zbog smrti HDD-a i svih projekata.
Al sačuvao sam dobar deo nekih beta exporta i rešio da ih ipak zakačim, tako da, poslušajte, skinite, delite, brišite..
:*

http://soundcloud.com/sektosikso/sets/practicing-patience-1/

http://sektosikso.bandcamp.com/album/practicing-patience

http://www.mediafire.com/?ff0xr6twp02ardc

http://www.last.fm/music/Sektosikso/practicing+patience

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: July 21, 2011, 07:48:39 PM »

Vrlo prijatno iznenađenje!

Dopadljiv, vedar, ali takođe i zreo album. nauk je tako neverovatan uvod sa tim prelepim melodijama ukusne kombinacije instrumenata, i odličnim aranžmanom. Pretpostavljam da je gitara živa u fragment-u i sasvim veseloj 'vlade, niggor i ja' intermezzo? reallity check se baš lepo razvija, a inače kroz ceo album osećam razne uticaje, kao na primer How To Dress Well, Elenette i Gorillaz. Ko peva preko vokodera? Smiley Ekstra ghost snare rad u practicing patience. Fino je i twelve izrepov'o xD ima neki flow.

Omiljene stvari su mi nauk, hangover i pleasantness sa Arvo Pärt gudačkom progresijom, ludilo.

Pozitivan momenat je i to što se ovaj album prilično podudara sa tvojom pojavom i lajfstajlom koji furaš. Eto fino sam uživao slušajući album, i verovatno ću ga neretko provrteti kroz sluške Afro

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: July 22, 2011, 12:17:54 PM »

Meni nije ovaj zvuk tako blizak kao pawwi Smiley nisam nikad slušao ništa slično aktivno (ne računam par vrtenja Marčelovog albuma čisto da vidim o čemu se tu radi). Ono što mogu da nazrem je da si bez obzira na žanrovski obrt u odnosu na pre nekoliko godina ipak zadržao neku dozu apstrakcije i "više umetnosti" u radu, što nisam načisto koliko je dobro a koliko ti odmaže (ako imaš neke ambicije u vezi ove muzike, naravno, ako ne onda nikom ništa). Meni to svakako prija i čini album prijatnijim za slušanje, rasterećuje me. A možda nekoj pravoj ciljnoj grupi to ostavi utisak da stvari previše lebde u vazduhu. Kako ja zamišljam ovakve stvari, možda bi trebalo da su neke od njih nešto kraće, sažetije i više "straight to the point". Sve ostalo je tu, jako puno muzikalnosti i harmonije koja teče preko "laganica" bitova. Znam da su ti originalni projekti geknuli, tako da ovako samo reda radi da napomenem da bih voleo da su vokali u hangover i pleasantness posle procesiranja ostali dosta razgovetniji.

Možda da bih bolje razumeo sve, voleo bih da kažeš ponešto o tome kako si zamislio ovo što radiš, kako bi ti opisao? Ne žanrovski nego uopšteno, kakvo je tvoje viđenje ovakve muzike i dokle želiš da ideš sa tim? Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #3 on: July 22, 2011, 09:14:33 PM »

prvo hvala na slušanju i komentarima.
verovatno će zvučati sebično kada kažem da sam ovo krenuo da radim prvenstveno zbog sebe, zato što sam do sada uvek izbacivao neke momente, (uglavnom nepovezane), pesme inspirisane onim što trenutno slušam, vremenom, raspoloženjem...pesme koje su spontano nastale, a nikada nešto ciljano i to ne zbog nedostatka ideja, već zbog manjka strpljenja i discipline, tako da mi je jako trebalo ovako nešto da vidim kako ću podneti...
sad ne mogu da poverujem da sam toliko glup da sam mislio da će mi biti teško da radim na nečemu sa jasnom temom, nečemu što se lako razvija i logično nastavlja...

krenuo sam s onim mojim standardnim uslovima, da napunim pesme harmonijom i melanholijom, pošto mi i dalje savršeno odgovara taj tempo da je muzika koju slušam/pravim teška, a život koji živim lagan. Cheesy
započeo sam par pesama i zbog jebenog forsiranja bass muzike svuda oko mene, ostao bez ideje šta da radim s basom, u jednom trenutku sam razmišljao i da napravim bassfree album, al sreća što nisam ostao na tome... Cheesy na kraju sam rešio da ipak bass bude sporedan i minimalan i uglavnom sam koristio niže tonove rhodes-a s malo lowbust-a.
zamenio sam standardno forsiranje klavira, akustičnom gitarom i rešio da, iako sam pakleno loš u tome, sam pokušam da pevam na par pesama...
to su, uglavnom, bili uslovi kojih sam se pridržavao, ostalo je sve smišljano usput.

e sad, nisam hteo da se pravdam i ograđujem time što sam izgubio projekte, na kraju krajeva, mogao sam da ne okačim ništa, ali sam okačio zato što je to otprilike to što sam i zamislio.... ti si naveo stvari koje sam hteo da menjam, dakle, aranžmane i trebala je drugarica da snimi vokal na tim pesmama na kojima sam ja, tako da bih nju stavio u prvi plan, a sebe povukao nazad i tako dobio čistiji zvuk.
najviše me sjebalo to što je practicing patience, naslovna pesma, ostala na nekoj verziji koja ni malo ne podseća na ono što sam hteo od te pesme, koja je trebala biti iz dva dela sa ženskim vokalom i detaljnim, strpljivim, stalker like aranžmanom, al drugi put... Cheesy

to je otprilike to :*

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: July 22, 2011, 09:35:45 PM »

Super, hvala Smiley Zanimalo me to najpre jer otkud znam, sve ovo ima tu pop-hop (haha) oblandu ali opet se oseti da nije rađeno sa nekom izraženom kalkulacijom da bude hit međ' omladinom.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #5 on: August 31, 2011, 03:03:20 PM »

prijalo pri slusanju Smiley album ima pricu, nisi sarao i skretao sa 'teme'... Reality Check je sjajna, rekao sam ti jos odavno Smiley

Damn sunrise, again... mi nije legao jedino, ovaj Twelve ima glas kao domaci emo reperi, a cenim da nije u tom fazonu...

voleo bih da spojis future garage pokusaje u album Smiley

Pages: [1]
  Print  

Jump to: