CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 22, 2012, 08:51:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Xiqhhyiecryn - Stare Ideje  (Read 365 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: July 29, 2011, 11:05:36 PM »

Skoro mi je otkazao eksterni hard disk, pa sam juce i danas oporavljao podatke sa njega i naisao na neke starije zapocete stvari, koje zvuce vise kao ideje. Ima svacega xD Spakovao sam to u arhivu, pa evo radi zanimljivosti da se oseti makar neki polu-Xiqhhyiecryn zvuk dok ne resim da se vratim na ovaj projekat Wink Radne nazive nisam menjao.

Tracklist:

01. Xiqhhyiecryn - Test Frula i Maraka
02. Xiqhhyiecryn - Heartache
03. Xiqhhyiecryn - FMBeatz
04. Xiqhhyiecryn - Kompilacija 4
05. Xiqhhyiecryn - YO
06. Xiqhhyiecryn - Sranje
07. Xiqhhyiecryn - X1 MP3
08. Xiqhhyiecryn - Ritual of Hagormelakathi

Link: http://www.asino-elettronico.com/download/Xiqhhyiecryn%20-%20Stare%20Ideje.rar ~20 MB

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: July 29, 2011, 11:50:48 PM »

Ahahaha, nazivi ubijaju! Grin Skidam odma' Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: July 30, 2011, 12:27:44 AM »

Što nisi završavao ove stvari!? Huh? Meni je ovde skoro sve strava i totalno sam iznenađen nekim momentima Shocked

Xiqhhyiecryn - Test Frula i Maraka - tek što sam završio gledanje filma sa nekim životinjama mutantima na pustom ostrvu a ovaj tvoj paket počne sa ovom stvari, sasr'o sam se skroz haha : D baš i jeste filmski, ne nešto inovativno ali ubedljivo u svakom slučaju!
Xiqhhyiecryn - Heartache - memory mover stil ali sa atmosferom koja najiskrenije prebija skoro sve ostale stvari sa albuma. ovo što od minut i po ide panovano desno je hard kor emo, jako suptilno ali pogađa baš u srce.
Xiqhhyiecryn - FMBeatz - opereja masta Grin
Xiqhhyiecryn - Kompilacija 4 - jel' ovo bilo za prvu kompilaciju ili je tako bzvz naslov? Jako lepo zvuči i obećava isto.
Xiqhhyiecryn - YO - haha, ovo mi je isto ok, može sigurno super da se iskoristi za nešto.
Xiqhhyiecryn - Sranje - e ovo je isto upečatljiva stvar, taj organoliki zvuk i ceo sving u ritmu mu daje neki 60s/70s šmek a opet je sama kombinacija zvukova bizarna, u pozitivnom smislu, vrlo vrlo zanimljiva stvar.
Xiqhhyiecryn - X1 MP3 - opet poznati stil, klasičniji xiqhy, šteta što traje tako kratko pa ne mogu da izvalim šta bi moglo da bude od toga
Xiqhhyiecryn - Ritual of Hagormelakathi - hahahahaha, e ovo me oduševilo isto, ima u sebi još te tragove trensa ali skroz mi zrači nekom "boli me patka" energijom, doduše počne malo namrštenije da deluje kada uleti taj iseckani sint ali inače mi je skroz super stvar za skakutanje haha

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: July 30, 2011, 12:53:45 AM »

Bas ti hvala  Afro

Kul, mislio sam da ovo moze da bude zanimljivo za takvo blic preslusavanje. U Heartache sam, secam se, bas hteo da pokusam neki hard core emo kao sto kazes haha, a pri tome da eksperimentisem koliko mogu (odatle je izmedju ostalog taj skroz udesno pan-ovani trip). Ta stvar i jeste inace sa pocetka Memory Lover ere. Kompilacija 4 je nesto prilicno staro, jos iz Reason ere, sto znaci < 2008. U YO sam takodje eksperimentisao.

Xiqhhyiecryn - Sranje - e ovo je isto upečatljiva stvar...

Hahahahaahahah! Grin Pa, eto uz taj citat taman i odgovor na tvoje prvo pitanje - nazalost tek sada shvatam da u ovim stvarima ima potencijala i onog osecaja koji sam jurio kroz Xiqhhyiecryn, ali sam kroz te periode bio strasno nezadovoljan svim ovim pokusajima i samokritican do granice koja me je blokirala da nastavim bilo sta sto sam zapocinjao Sad

Nazalost, isto to i sada osecam za ono sto trenutno radim sa ovim tech house stvarima koje pripremam Smiley

...drifting in memory...
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #4 on: July 30, 2011, 11:26:34 AM »

Heartache, Kompilacija 4, X1 MP3 ove stvari si morao da zavrsis!: )

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: July 30, 2011, 04:15:41 PM »

Hvala Nemanja! Inace, u X1 MP3 je ja mislim bio neki nestandardni takt.

...drifting in memory...
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: August 02, 2011, 10:13:23 AM »

sve ideje su odlicne,imas lepog materijala za buduce raove.ne bi da komentarisem ideju u smislu,ovo je dobro-ovo je lose.umesto toga,ja cu dati moj predlog kako da zavrsis,ne bi li te mozda malo zaintrigirao da to i uradis Smiley

Test Frula i Maraka-moze da bude odlican dron.malo sporije da se razvija ovaj pad u pozadini,i da utisas malo sve,da se frula onako nazire samo.mozda pri kraju da dodas neki kaito,ili neki istocnjacki instrument pod delay-om,sa dosta reverba,da to sve vuce na Buda-sedi-meditira-na-sred-Tibeta fazon.i onaj sejker isto da utisas
Heartache-pad daje bas lepu atmosferu(sa pocetka),i nista ne bih dirao,cak isao bi do samog kraja pesme,stim sto bi ga nadglasila neka melanhonicna melodija,sa tupom bojom zvuka,i niskim tonovima,tako bi cela pesma dobila taj melanhonicni smek.takodje bi mogao da dodas neku konstantu u onaj rastrzani ritam,isto neki tupi kick,koji ce da ide na svaku 16-u notu,cisto da se ritam ne bi raspao.posle od prvog minuta,onakav ritam ti ne treba,zadrzi ono pre njega i dodaj onaj tupi kick.mozda neko cepanje papira kao efekat,ili white nois da se doda
FMBeatz-e ovo je pravi bit za neku kompjuter-mi-je-najbolji-drug fazon.ovako bit je dobar,dodati samo jos ostar kick,kako god hoces,i sve sto se dodaje,tipa efekti,i cinele,nek bude ostar,i zvuk,visoki tonovi,da deluje tehnicki precizno,jer ipak je to pesma o kompjuteru.tako i melodija isto,da ne bude previse harmonicna,stavio bi nesto u duru onako.e pad,da bude panovan i sa prekidima u trajanju,ostrog zavrsetka,neki neon zvuk.mozda neki vokal koji ce da kaze jednu rec onako robotic na vocoderu
Kompilacija 4-ovo ce biti odlicna stvar.neka ovi stringovi budu utisani malo,i sa reverbom,i polako kako ide pesma,nek se povisuju,i nek prilaze tako sto ce se smanjivati reverb(room size).ritam je odlican,ne bih nista menjao.nek u pocetku ide samo kombinacija snera i kick-a,pa posle kako ide pesma,dodaj ostale komponente,do kraja kada ce da poludi.e sad melodija mora biti klasican instrument,ne moze synth da se doda na ove stringove,zvucace otrcano.mozda cak i nesto sa distorzijom.nek ima hard core finish
YO-ne treba ti,imas FMBeatz
Sranje-zavrsena,odlicna stvar.svira mi se shift-ovan ritam u kombinaciji sa orguljama.pad se isto dobro uklapa
X1 MP3-odlicni padovi,smireni,prave just-like-heaven atmosferu.e sad ritam bi trebao malo da bude tisi,i bez onih metalnih zvukova jer narusavaju sve sto su padovi napravili.da zadrzis isti,samo zamenis boje zvukova u neko pucketanje,ili prosto na eq smanjis one visoke freq.i ubacis neku melodiju u molu,predpostavljam da je pad u molu?isto neki synth topao,i kombinacija synt-pad neka nosi celu pesmu,onako panovano,mozda i pod delay-om,da uljuljkuje
Ritual of Hagormelakathi-izbrisi je

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: August 02, 2011, 07:32:28 PM »

Hvala ti Bojane za komentare! Znas sta, ja ove projekte vise nemam, tako da nista ne mogu da zavrsim i da hocu. Evo par komentara sa moje strane Smiley :

Test Frula i Maraka je inace stvarno bio prvenstveno test snimanja frule i marake koje sam pazario u nekom indijskom shop-u. Snimanje mi je u to vreme bila zanimacija, inace koristio sam jeftini Behringer C3 kondenzatorski mikrofon, koji mi je lepo radio posao. Recimo, snimao sam pucketanje celofana od cokolade (Chocoplay), kao i ritmicko tapkanje dlanovima u vodu u lavoru (Waterbeats). Imao sam cak i jednu obradu Smiley

Heartache da ti kazem, slazem se da se sam glitch ritam skoro raspada, i to cesto osecam u svojim stvarima, i po meni je to minus te trake.
« Last Edit: August 02, 2011, 07:35:53 PM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: