CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 07:50:24 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
"We are the music makers"
>
Artisti
>
Tri Veka
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: Tri Veka (Read 182 times)
VрадионицаVтриVвека
Nu one
Tri Veka
«
on:
February 02, 2012, 10:30:57 PM »
Zdravo svima! Prijavih se ovde prvenstveno u nameri da predstavim svoju muziku, pa slobodno dajte neki komentar ako mislite da je vredno slušanja.
Ime projekta:
IIIV (Tri veka)
Žanr / stil:
zvučni kolaži, improvizovana muzika, spoken word... svašta će tu biti.
Od kada radim:
2011.
Software:
Fruity Loops 9, Sound Forge 10
Hardware:
akustični instrumenti, nasumični predmeti koje skupljam, mikser, mic i slušalice.
Godište:
1991.
Grad:
Beograd
Dodatno:
Ovih dana okačih na bandcamp svoje prvo izdanje.
Evo linka za besplatno skidanje:
http://iiiv.bandcamp.com
(u folderu je i artwork)
Ako se nekome baš dopadne i ako ima materijala za trejd i želi da se menja, slobodno nek mi pošalje mejl na:
milospj@gmail.com
ili nek me kontaktira ovde
http://www.facebook.com/IIIV.3B
imam nekoliko diskova spremnih za tu namenu.
evo linka i za discogs entry:
http://www.discogs.com/release/3332374
Sve najbolje od mene!
Miloš
Tamer
Administrator
Killah!
:\/
Re: Tri Veka
«
Reply #1 on:
February 02, 2012, 10:45:35 PM »
svidja mi se ovo, samo mi nije jasno zasto nisi podelio strane na pesme? jer se cuju i pauze i nove teme... cuje se da nije jedna ista 'pesma'
www.fyono.blogspot.com
VрадионицаVтриVвека
Nu one
«
Reply #2 on:
February 02, 2012, 10:54:57 PM »
drago mi je da ti se dopada! ostavio sam tako na kraju, iz želje da motivišem slušaoca da posluša u celini bez preskakanja, a delom i iz lenjosti, moram priznati. te strane su bile odraz ideje koje nisam realizovao pri krajnjoj izradi (prva strana "dnevno", druga "noćno" putovanje, sa pratećom pričom, ovako je ostao uz muziku samo jedan kratki komad teksta). a i možda je bolje ovako nego da sam stavio "untitled" hiljadu puta, pošto ni za jednu pesmu nisam imao smišljen naziv. pozdrav!
Tamer
Administrator
Killah!
:\/
«
Reply #3 on:
February 02, 2012, 11:31:45 PM »
sjajan argument
www.fyono.blogspot.com
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #4 on:
February 03, 2012, 02:58:44 AM »
I meni se stvarno dopada (iako slušam "dnevno" putovanje doslovce u pola noći : ) i vidi se da je sve lepo osmišljeno a ne nabacano, iako je reč o (ako sam dobro shvatio) svojevrsnim kolažima. Pre nekih 8-9 godina sam lično bio daleko zagrejaniji za ovaj tip ostvarenja, žao mi je što tada nije bilo ničeg sličnog, ili barem ne tako kvalitetnog i vrednog pažnje na domaćoj sceni.
Tvoj komentar o gomili untitled naslova me podseti na The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud, jedan od mojih omiljenih neofolk-ish sastava, sa kojima možda imaš čak i neke manje dodirne tačke
Nekako sumnjam da ih nisi slušao, ali ako se varam, ostaje kao preporuka
Što se diskova tiče, imam ja nešto idealno za trampu, pa to možemo obaviti jednom, možda kad malo popusti zima jer sada bukvalno ne skrećem sa kuća-stanica-posao putanje, pošta će morati da sačeka da se nagomilaju računi, lol. O ovome je reč:
http://caozdravo.com/forum/index.php/topic,11315.msg28100.html#msg28100
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
VрадионицаVтриVвека
Nu one
«
Reply #5 on:
February 04, 2012, 10:20:30 AM »
Super! Poslušao sam pređašnje radove autora, a i sam disk izgleda jako lepo na oko, tako da sam skroz za to. i naravno bez žurbe, dogovorićemo se blagovremeno sve, ja sam bolestan, neću napuštati stan do kraja meseca najverovatnije, tako da se tad možemo preciznije dogovoriti sve
naravno, poziv za razmenu i dalje stoji otvoren svima kojima bi ovo bilo zanimljivo!
inače, taj bend nisam nikad slušao, tako da hvala na preporuci!
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #6 on:
February 05, 2012, 11:38:23 AM »
Vidiš, zanimljiva je sledeća rečenica sa tvog bandcamp profila:
Main creative force behind it is the same as it was always been: an immense need for beauty and reason, in contrary to loneliness, fear and despair of the everyday.
Baš me interesuje da li si se stvarno vodio tom mišlju, jer mi se čini da 'strane' nisu slučajno preslikane tom idejom. Mogu se primetiti različiti senzbiliteti, od i te kako usamljenosti i straha na početku (čija atmosfera ume malko da uguši, ali je na nekim mestima kontrolišeš), preko borbe tokom prevazilaženja negativnih misli...
Ima baš finih odlomaka, na primer par poslednjih odlomaka strane A, drugi odlomak strane B je _odličan_, zatim ritmovi iza toga su zanimljivi sa sve zajedno atmosferom. Interesantno, ozbiljno i pomalo različito na domaćoj sceni, međutim voleo bih da još dublje razradiš koncept, možda malo više usmerenja i da poboljšaš produkciju (u smislu neka ostane ista estetika, ali da se oseti da zvuči bolje).
Jesu li Wiliam Basinski, Morton Feldman i Arvo Part možda uticali na tvoj stil?
...drifting in memory...
VрадионицаVтриVвека
Nu one
«
Reply #7 on:
February 07, 2012, 07:13:42 PM »
Kao prvo, hvala na podeli utiska! Naravno da se vodim tom mišlju, vidim je kao moto mog celokupnog, ali za sad jako skromnog, muzičkog delovanja. Pored čistog hedonizma u stvaranju (ili u ovom slučaju seckanju/lepljenju) muzike itekako je prisutna ta potreba, koja iako mu prethodi, ide dublje od čistog zadovoljstva. Takođe, mogu tu ideju upotrebiti kao izgovor ako me neko ikada priupita zašto se uopšte bavim ovim
Ako se čini da je ideja već sad preslikana muzikom, tim bolje! To me jako raduje!
Što se produkcije tiče, nažalost svestan sam da može (mora) zvučati bolje, kao i činjenice da radim u ekstremno skromnim uslovima, bez izgleda da će se u skorije vreme poboljšati. Potrudiću se što više mogu
Autori koje si naveo su svakako uticali, pored njih i John Cage, Giacinto Scelsi, György Ligeti, Brian Eno, Henryk Górecky, Steve Reich, kao i projekti Zoviet France, Coil, Autopsia, Aporea (to je bar ono što mi trenutno pada na pamet).
Pozdrav!
Pages: [
1
]
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
Random
-----------------------------