CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 08:17:22 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4
  Print  
Author Topic: Xiqhhyiecryn  (Read 5252 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: January 28, 2008, 09:01:45 PM »

Ime projekta: Xiqhhyiecryn

Žanr / stil: IDM
Od kada radimo: od 2001 (trance), od 2003 IDM, od 2009 nedefinisan

Software: ranije Reason i Ableton Live, Max/MSP
Hardware: Intel C2D E8400 3GHz, E-MU 0404, KRK RP 8 monitori, Tapco Mix 220FX mikser, Behringer C-3 mikrofon, CME-UF5 Midi controller, Korg padKontrol, Behringer BCR 2000, Korg Kaoss Pad 3, Elektron Machinedrum SPS-1 UW MK II, Waldorf Blofeld

Uticaji: Wow toliko toga... Murcof, Apparat, Monolake, Deftones, SUID, Irreversible film, Jim Carey, život...

Godiste: 1983
Grad: Srbobran, Novi Sad, Beograd

Dodatno: Gledam da pravim emotivnu, nekada minimalnu, nekada mračnu apstraknu muziku, za ljude koje fasciniraju žute ulične sijalice!
www.myspace.com/xiqhhyiecryn

Update, trenutni home setup:

« Last Edit: September 09, 2011, 04:48:34 PM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #1 on: February 05, 2008, 01:30:40 PM »

Kada si uzeo taj kontroler i kako te sluzi?
Imash li latencije sa audigy-em...?
to je 61 dirka?

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: February 05, 2008, 01:58:57 PM »

Uzeo sam ga pre oko godinu dana. Služi me super, latencija meni i nije problem, skroz je podnošljiva. Eto npr. Humandeath melodija je odsvirana live na tom kontroleru. I da, ipak je UF5 model, eno ispravio sam gore.

Evo kako izgleda:

U principu on izgleda duže nego na ovoj slici, ovde je nešto sabijen.

Preporučujem ga, najbolji je definitivno u toj cenovnoj klasi (~200 EUR), Radium i Evolution ne mogu da se porede, ima aluminijumsko kućište i izgleda sexy Smiley Jedina zamerka jesu natpisi koji su počeli da se izlizuju, to me strašno smara.

Inače, za jedno 3 meseca ću najverovatnije da uradim major upgrade svega... Komp, audio interfejs, još koji midi kontroler, mikrofoni, studijski monitori... Ono kredit fazon Grin
« Last Edit: February 10, 2008, 07:59:08 PM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #3 on: February 05, 2008, 02:10:51 PM »

super...lizing a? Cheesy
izgleda kao jupiter.... dobar je...

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #4 on: February 05, 2008, 03:27:13 PM »

kako se cita tvoje umetnicko ime
i sta treba da znaci
ili ces to jednog dana u intervjuu kao autechre da pricas Smiley

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: February 05, 2008, 04:30:59 PM »

Pazi sad - ne cita se Shocked

Sledi filozofiranje  Grin:

Ideja iza toga je bila da se to ime ne izgovara. Mislim, sta su u stvari nazivi artista? Kako smo mi njih svesni (putem cula sluha i cula vida)? Sta oni bude u nama?

Ideja je da se za naziv projekta koristi samo culo vida, tako da kada ti vidis koja je to kombinacija slova, probudi se u tebi emocija koja ja zelim da se probudi. Nekako mi je taj naziv povezan sa tom melanholicnom temom u svim mojim stvarima.

Ako bi se i izgovarao to bi bilo prilicno grubo: Gzikikren, a tako je i Sima iz belgrade yard sound system-a izgovorio Wink

...drifting in memory...
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #6 on: February 05, 2008, 05:51:28 PM »

uf. bas je filozofiranje. sta znam, ja ne mogu zapamtiti dok ne umem procitati nesto. (zato ni jednu francusku rech ne znam ili spansku itd). tkao i ovde..sve sta mi ostaje je: "Xy....." to je bukvalno asocijacija na tvoje ime, nikad se necu setiti ostatka. :-/ naravno, nije da ja sad kazem da ti treba da imas neko ime drukcije no sto si smislio. :)

Endymion
Forum ninja

View Profile
« Reply #7 on: February 05, 2008, 06:07:14 PM »

Ako bi se i izgovarao to bi bilo prilicno grubo: Gzikikren, a tako je i Sima iz belgrade yard sound system-a izgovorio Wink

Možemo da otvorimo konkurs za izgovaranje naziva! Grin

Evo ja glasam za opciju "Gzikiekrin". Mada sad kad porazmislim može i "Gzikviekrin"...Ili sa "Ks..." umesto "Gz"... Huh?

The brain is the screen.
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #8 on: February 10, 2008, 12:24:02 PM »

Ja shvatam skroz tu filozofiju (ipak mi je tipografija bliska oblast), ali u ovom slucaju postoji ta neprakticna strana neizgovorljivosti. To je cisto psihiloska stvar, ljudi ce prosto izbegavati da te pominju i u najobicnijem razgovoru, jer imaju urodjeni strah od toga da ce to uraditi pogresno (iako ocigledno i ne postoji "pravi" nacin, ali to su iracionalne stvari kod ljudi, tu nema pomoci).

Sad, ako ti je cilj da sabotiras prenosenje dobrog glasa o tvom projektu (sto bi bilo steta, posto Humandeath mnogo toga dobrog obecava), na dobrom si putu da ga ostvaris. Smiley

Ja bih licno voleo da ipak nadjes kompromisno resenje, i nadjes originalno ime koje zvuci dobro i izgleda zanimljivo kada se napise. Nije uopste lak zadatak, ali je definitivno vredan truda. I to nema veze sa komercijalizacijom ili necim slicnim, samo sa nekom osnovnom merom prakticnosti.

Sto se same muzike tice (tj. Humandeath numere koju sam uzeo kao najbolji parametar) - jeste da se u ritmu oseca puno Murcoff-a, ali mislim da nisi zarobio zvuk u tom okviru i licno mi odgovara sto je "prozracniji". Ovo je generalno jedna od najboljih stvari koje sam cuo sa domace (nazovi-)scene, sto sa jedne strane nije nemoguca misija, ali definitivno je vise nego ohrabrujuce.

P.S. - ovo nije "mutual sucking-up", hahaha  Grin

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: February 12, 2008, 10:48:07 PM »

...sve sta mi ostaje je: "Xy....."...
To je super. ^^

P.S. - ovo nije "mutual sucking-up", hahaha  Grin
Hihi : ) Hvala na komentarima.

...drifting in memory...
majkinetor
Guest
« Reply #10 on: March 07, 2008, 11:29:35 AM »

Pozdrav pawwi.

Dobra mjuza, definitivno među najboljim što domaća scena pruža.
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #11 on: March 07, 2008, 12:01:26 PM »

^ Pozdrav, jeste ja sam vrh, kralj, car, keva... : D sala mala

...drifting in memory...
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: April 27, 2008, 08:48:08 PM »

Ovako. Da se javim ponovo.

Stvari sa lovom mi nisu isle po planu tako da sam za sada uzeo komp, a monitori i zvucna ce morati da sacekaju Sad Problem je sto me iz vojske zovu, uhvatili me nespremnog, teraju me da idem heh. Neko je to trebao da mi sredi da ne idem, ali HOP nista od toga. Tako da nadam se da necu u junu zavrsiti u vojsci, drugari.

Ono sto sam uzeo je:
Intel E8400 C2D 3GHz 6MB cache L2
Gigabyte GA-DS3-P35
2 x 1GB Kingston RAM 800MHz
Palit 8600 GT Sonic+
WD 320GB SATA II
Cooler Master Domintor 590 kuciste, sa LC Power 550W napajanjem
Samsung 2232BW monitor

Uh shit sto nemam monitore jos uvek, ali moram da vidim sta ce da mi se izdesava sa vojskom, pa onda da pljunem ostatak kesha.

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #13 on: April 27, 2008, 09:36:56 PM »

Nemoj onda da pucas na najskuplje, izbalansiraj rang opreme i ostace ti novca Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #14 on: April 28, 2008, 10:44:27 AM »

Pazi ja imam sada te pare, ali pitanje je da li ce one otici na upis nekog faxa radi dobijanja uverenja o studiranju, ili na monitore ako se nesto "sredi" (da sluzim neku civilnu da ne moram cesto da idem na taj posao, jer drugacije ne mogu). Mislim, diplomirao sam 2007. godine, ali cu morati izgleda ovo da uradim, da upisem ponovo slicni smer, a to se zove paralelno studiranje i to moze.

Vise info u maju : D

...drifting in memory...
Pages: [1] 2 3 4
  Print  

Jump to: