CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 08:18:37 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Rings - Black Habit [2008]  (Read 484 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: March 12, 2008, 01:56:45 PM »

Stavio sam ovo ovde, pošto ne znam da li se može svrstati u freak folk direktno. Dakle, u pitanju je ženski kolektiv, mešavina folk-a, rock-a, blues-a.

Iako je dobilo prilično loše ocene svuda, meni je vrlo simpatično.

Evo i pitchfork review gde su ih prilično napljuvali hehe: http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/48388-black-habit

Dosta mi odgovaraju sve trake, ali najbolje su mi Mom Dance i Scape Aside, uzimajuću u ubzir da nisam dovoljno obratio pažnju na drugu polovinu albuma.

...drifting in memory...
Endymion
Forum ninja

View Profile
« Reply #1 on: March 12, 2008, 05:47:20 PM »

Ih šta se sve svrstava u NWA i freakfolk taman mogu i one. Wink Nisam ih čuo još ali kad lociram i poslušam, javim. A potrudiću se da ih nađem jer kako je jedna moja cyber-frendica  lepo primetila u čisto frojdovskom duhu - patim od fiksacije na raštimovane ženske vokale. Shocked

The brain is the screen.
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: March 12, 2008, 06:52:33 PM »

...patim od fiksacije na raštimovane ženske vokale. Shocked
Haha, to sam i ja primetio! I jesu raštimovani da znaš...

...drifting in memory...
Endymion
Forum ninja

View Profile
« Reply #3 on: March 12, 2008, 08:08:59 PM »

Slsk je odradio posao. Grin

Nego, kopajući po netu, otkrio sam da je jedna od članica benda sestra Avey Tare-a iz Animal Collective i da je produkciju radila Kria Brekkan iz mum. Nije ni čudo onda što su raštimovane. Smiley

Edit: Dodatak - sad mi se javilo da je Paw Tracks u stvari i label koji je izdao albume Panda Bear (i drugih bearova), AC, First Nation i još nekih okupljenih oko Avey Tare-a. Mogao bih da pogledam imaju li još nešto novo...Kad pomenuh AC, izdali su novi EP. Vredi ga čuti.
« Last Edit: March 12, 2008, 09:41:22 PM by Endymion » Logged

The brain is the screen.
Endymion
Forum ninja

View Profile
« Reply #4 on: March 19, 2008, 08:31:59 PM »

Morao sam da postujem opet. Cheesy Ovo je odličan album! Ne izbija mi iz plejera kud god da se okrenem. Jedino što može da prođe sa onog review-a koji je linkovao pawwa je to što stvarno liče na The Raincoats (što je još jedna pohvala u mom rečniku), sve ostalo nema nikakve veze. Kad već kuckam mogao bih opet da pustim, nisam još od jutros... Grin

The brain is the screen.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: