CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 08:29:31 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Anders Ilar - Everdom  (Read 707 times)
majkinetor
Guest
« on: March 13, 2008, 11:55:38 AM »

Preview     Discogs

Još jedan must have. Na Everdomu se može čuti i minimal, i deep house i 2 step, i soundtrack like texture bez ikakvog ritma. Ipak, ovaj album je potpuno adekvatan predstavnik žanra. Ne mogu da zamislim ništa što bolje na snežnim planinama i kišno-vetrovitim popodnevima u morskim predelima. Album kreće numerom Coastline koja uvodi 2 step ritmom u ono što Ilar zove Everdom, utopija koja verovatno neće postojati nigde gde je ljudksa noga kročila. Ovo biva jasno na retkim ostrvima (Rare Islands), minimalnoj ambijentali u sitlu  Baraka Soundtrack\Michael Stearns - Monk with Bell. Ovo se nastavlja na najlepše dreamy melodije koje kompjuter može da izmisli u Remeber When. Poprilično melanholična stvar "Make Beleive" - neka varijanta minimal tehna - nastavlja album koji se završava nakon 3 teme koje su čiste ambijentalne prirode, zvuče kao muzika iz neke postapokaliptične igre tipa Fallout.

Veoma duboko i introspektivno.
« Last Edit: March 13, 2008, 11:58:47 AM by majkinetor » Logged
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: March 13, 2008, 06:22:24 PM »

Afro Je li beše Anders Ilar jedan od uzora za tvoju muziku? Ovaj album si mi još onda pozajmio da poslušam : D pa sam se taman podsetio uz učenje za LPIC 2.

Rare Islands je wow,... Preletanje retkih ostrva, mnogo vode i oblaka. Posebno psihodelično stanje. Make Believe, fina stvar, molim još. Pad-ovi i ritam su odlični zajedno, za melanholiju ovog tipa sam uvek, bezrezervno. Illusion Of A Summerbreeze se super razgrađuje i ima sličnu atmosferu kao i prethodni track, oseća se sidechain kompresija, možda postoji mali uticaj Philip Glass-a zbog načina progresije akorda. To su moji favoriti.

Pogledaj i http://www.myspace.com/maskine . Njih sam "upoznao" preko jednog stranog foruma, prave muziku sličnu ovome i npr. Murcof-u. Ako uspeš da pronađeš negde traku Nino Flaco poslušaj, mada nema je više na mestu na kojem sam je skinuo...

...drifting in memory...
majkinetor
Guest
« Reply #2 on: March 14, 2008, 09:25:32 AM »

maskine je do jaja... sad cu da ih skinem  Afro
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: March 14, 2008, 11:35:40 AM »

^ Nažalost, mislim da nema da se skine, još uvek nisu ništa izdali. Stvarno ne znam kako, muzika im je breathless po meni...

EDIT: Da ne bi bagovali ovaj topic, postavio sam ih u IDM / GLITCH sekciju http://caozdravo.com/forum/index.php/topic,142.0.html
« Last Edit: March 14, 2008, 12:07:28 PM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
ban jhankri
Forum ninja

.:snowcone, anyone? :.

View Profile
« Reply #4 on: November 03, 2008, 03:18:16 AM »

. . ...jaaako dobar release... prikljuchujem se preporukama  Smiley

'No one saw it's approach, a small point of light lost in the blair of the morning sun. It had been drifting for centuries with the inner solar system, like an iceberg in the ocean of inter-planetary space '
Pages: [1]
  Print  

Jump to: