Ti hoces u stvari ono sto se dobija kad ugasis Gramofon i pustis da se ploca zaustavi ili bar da se uspori do odredjenog nivoa right ?
Ako je to u pitanju, mozes u FL Studiu da korists onaj plug koji se zove WaveTravel ili nesto slicno, i da mu nacrtas krivu (u tvom slucaju pravu

) po kojoj se cita audio. Pogledaj isto medju Stratch pluginovima. Ako je ritam u pitanju, isto u FL mozes da koristis Bit Slicer, i da onda automatizujes tempo. Ovo u CuBase preko recimo VST Phatmatic Pro.
Ovo se najbolje radi u nekom prog jeziku za zvuk. U CSoundu nekoliko linija koda, mislim da imas primer neceg slicnog u knjizi koju sam pomenuo od Millera Pucketa, implementirano u Pure Data (PD). Probao bih da ti uradim code sample, ali nisam se bavio time poduze pa bi i meni trebalo vremena. Ako ne budes uspeo, probacu da vidim nesto, jer sam hteo da se podsetim svega toga...
Morao bih malo da isprobavam, verovatno moze da se uradi na razlicite nacine u Sound Forgu preko automatizacije (aut ces u svakom slucaju morati da koristis, gde god)
Mozda neko zna neki gotovi program za to.