CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 08:49:21 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Preporuka  (Read 973 times)
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« on: March 15, 2008, 12:08:08 AM »

Dali neko moze da preporuci ambient, sa zvukovima Sume, kise ... taj fazon ?
Hvala  Afro

majkinetor
Guest
« Reply #1 on: March 15, 2008, 12:26:08 AM »

Nature Relaxing Sounds Set -  Tropical Forest (Celtic Harp & Pan Flute)
Monolake - Hong Kong 
FSOL - Life Forms
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: March 15, 2008, 01:22:47 AM »

e hvala.
cudno  Future Sound sam slusao ali nikad album koji si naveo. Embarrassed

pazi super je ovo sem Nature Relaxing Sounds Set -  Tropical Forest nisam jos nasao pa ne znam.
ali nije bas ono sto sam trazio, kad bih uspeo da nadjem nesto sa sto manje muzike ako je moguce baz muzike. treba mi ono samo vetar, kapljice vode, suma, lisce ... jer postoji tako nesto Smiley
« Last Edit: March 15, 2008, 03:11:35 AM by Nemanja » Logged

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: March 15, 2008, 08:45:50 AM »

Lifeforms (2xCD) ti je fenomenalan za slusanje, ali tebi izgleda treba za semplovanje, jel' tako?

U IPS-u su redovno imali po par razlicitih edicija tih stvari, ali ne bih preporucio. Ja sam se jednom upecao na Thunder & Rain, da bi se ispostavilo da je u pitanju neka pateticna "new agey" muzika sa klavirom i gitarom koji nabadaju neke random melodije preko zvuka koji je najblizi onom koji cujem kada moja komsinica sa sprata iznad vrsi malu nuzdu u ranu zoru. Dakle, ne bas romanticna kisa kakvom je obicno zamisljamo.

MORA da postoje neki posebni sample CD-ovi ili cak DVD-ovi sa ovim zvucima. Ne znam samo gde i kako to da trazis, ali ako nadjes, to bi bilo sigurno najbolje. Ako to ne mozes izbunariti, probaj malo da kopas po netu sa kljucnom recju "field recording", posto ima ljudi koji izdaju takav (hard core  Grin ) ambient, bez intervencija muzike.

Ako ikako iskopas nesto od njega, molim te da mi posaljes link, posto bih jako voleo da cujem te radove:
http://www.chriswatson.net/

Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
majkinetor
Guest
« Reply #4 on: March 15, 2008, 11:09:09 AM »

Nature Relaxing Sounds Set je u principu to sto si trazio. Mnogo mnogo prirode, malo malo muzike, i to samo 2 instrumenta soliraju povremeno...

Ako ti trebaju samplovi, trebalo je da pitas na kreacije, jer sam mislio da ti treba za slusanje.

Anyway, ako hoces da slusas kisu, kao sto sam ja isto hteo kada sam trazio Nature Relaxing Sounds, probaj da nadjes pomenuti CD, imaju sijaset CDa sa "Nature" tematikom. Meni u principu smetaju i ta 2 instrumenta al ajde... nije loshe.

Imam samplove prirode, i to bi mogao da nadjes u velikim kolicinama na netu. Kljucna fraza je "field recording" kao sto rece stalker. Dok sam googlovao juce, nasao sam brdo.

Za samplove vidi:

Sony Ambient Realms Kit
 Best Service Blue Box  (ima svega pa i kise itd...)
 Sony Pictures Sound Effects\Natrual Elements

Ako hoces bash hard-core tematiku, imam ceo cd bez muzike, field recording kitova. To je najludje nesto na svetu.....
« Last Edit: March 15, 2008, 11:14:46 AM by majkinetor » Logged
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: March 15, 2008, 11:38:20 AM »

Znam da tako zvuci ali mi stvarno ne trebaju semplovi Wink
Samo to muzika sa sto vise prirodnih zvukova i sto manja instumenata.

edit : Cak koliko se secam bilo je to davno da se kupi na nekim teleshop-ovima, gde je bukvalno kisa bila nasnimljena na traku od pola sata i samo miksovana sa raznim drugim prirodnim zvukovima mozda malo glitcha itd ...
« Last Edit: March 15, 2008, 11:45:29 AM by Nemanja » Logged

majkinetor
Guest
« Reply #6 on: March 15, 2008, 12:35:00 PM »

Evo, iseko sam deo CD (ceo cd je jedna traka) pa ti sad uploadujem.

http://www.r-moth.com/_/_mp3/Tropical.mp3
« Last Edit: March 15, 2008, 12:50:33 PM by majkinetor » Logged
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #7 on: March 21, 2008, 02:06:58 PM »

e ovako...
ovo ja imam
1. Various - Relaxation & Meditation with Music and Nature (58:56)
2. Sleep Relaxation - Sounds of Nature - Heavy Rain With Rolling Thunder Nature Storms (22:04)
3. Sleeping Music - relaxing - sounds of nature - ocean waves hitting the beach (3:45)
4. Sound FX - Birds chirping and singing - waterfall in background - forest atmosphere Various 101 Digital Sound Effects - sounds of nature (0:49)
5. Sounds of Nature - Calming Sea - The Endless Ocean (7:44)
6. Sounds of Nature - Electrifying Thunder storms (6:21)
7. Meditation - Sounds of Nature - Ocean Thunderstorm (4:39)
8. sounds of nature - Storm, Thunder, Wind, And Rain (1:03)
9. Sounds of Nature - Sound Effects - Rain met onweer (9:02)
10. Sounds of Nature - Tree frogs and crickets, late evening, jungle (5:47)
11. Sounds Of Nature -Irish music - Massage Music - Relaxing Sounds with celtic harp & pan flute-Silver (5:22)

obratite se na pm za link...
a jako bi voleo watsonov rad u mp3 formatu...mada nisam chuo da ima sopstveno izdanje, kolko znam radio je dosta stvari za BBC i sl.

tfz
Guest
« Reply #8 on: April 13, 2008, 06:33:36 PM »

naisla sam na irezumi i jako mi se svidja
poslusajte,pa recite sta mislite... Roll Eyes

ADMIN PORUKA: LINK UKLONJEN

ps.
deletedscenes... je vrh.najbolji muzicki blog sto do sada sam nasla
svaka im cast za trudu...momci su neverovatni!
<3
« Last Edit: April 13, 2008, 08:49:00 PM by admin » Logged
Pages: [1]
  Print  

Jump to: