CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 09:11:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Haus Arafna  (Read 1102 times)
Zyclon B Zombie
Guest
« on: January 29, 2008, 10:06:18 PM »

Haus Arafna                                                             

Haus Arafna je nemački dvojac koji je nastao ranih devedesetih godina i sačinjen od   Mr. And Mrs. Arafna, naravno, u pitanju su pseudonimi iza kojih se kriju imena Karl Tockweller i Isabelle Montess.
Muzika grupe Haus Arafna je okarakterisana kao Death Industrial/Power Noise/Power Electronics i slično a poštovaoci njihove muzike su  raznoliki, od čisto Electro fanova preko EBM fanova pa sve do Black Metal poštovalaca što jasno govori njihovom velikom uticaju kao i  kvalitetu .
Ovaj bend je, može se reći bio poput dobro čuvane nemačke tajne. Da bi zadržali svoj muzički integritet kao i količinu fanova, izdanja su im objavljivana u ograničenim tiražima ali kao i za sve ostalo tu je internet probio barijeru pružajući svima nama koji smo zainteresovani za ovakav zvuk da imamo prilike da ga okusimo.
Muzika benda Haus Arafna je mračna, bučna ali i na veliko iznenađenje nađe se i poneka optimistična pesma kao što je na primer obrada pesme In Heaven ( Everything Is Fine ) iz filma Eraserhead. Instrumenti benda su kao i njihova muzika nekonvencionalni. Na bukletu njihovog albuma Butterfly stoji da koriste „ oscilatore umesto instrumente; modulatore frekfencija umesto tonova; kontrolu voltaže umesto kontrolu kompijutera; abstrakciju umesto perfekciju; redukciju umesto saturaciju;  zbijenost umesto jasnoće; energiju umesto zabave“.
Uz ovakav jasan stav i težak zvuk idu isto tako i teški tekstovi. Glavne teme su im bol, bes, mržnja, auto-sakaćenje...sirovo i teško baš kao i zvuk. Muzika je morbidna, inteligentna i nadasve zavodljiva. Moram napomenuti da kad sam prvi put čuo pesme kao što su Swastika Kommando i Last Dream Of Jesus bio kompletno prebačen u njihov svet. Iako vas reči kao što su noise ili industrial asociraju na zvuk besmislene buke posle par slušanja njihovih pesama videcete da ovaj zvuk ima da ponudi više nego što vam se na početku čini...zaista muzika koja će vas zarobiti.
Ako ste ljubitelj nešto  mračnijeg zvuka a dosadili su vam bendovi koje pravi vodeća svetska muzička televizija onda su Haus Arafna pravi zvuk za vas.
   Albumi :                                                                                           
•  1995: Blut / Trilogie Des Blutes
•  1998: Children Of God
•  2003: Butterfly
•  2006: Blut + Nachblutung

Spotovi ( NAPOMENA : Haus Arafna nema nijedan zvaničan spot, reč je o spotovima koji su napravili obožavaoci )
http://youtube.com/watch?v=olaPrNyX65Q         
http://youtube.com/watch?v=MBNn6kNqFZI

Endymion
Forum ninja

View Profile
« Reply #1 on: January 30, 2008, 03:38:44 PM »

Kopao sam malo po tjubu pošto sam pročitao tvoj post, pogledao neke snimke i najviše mi se sviđa stvar "Anamie". Ako im još neke stvari zvuče tako, možda se odlučim i da potražim jer mi se uglavnom ne sviđa kad se neko dere. Wink

The brain is the screen.
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #2 on: January 30, 2008, 03:50:49 PM »

To su i moja razmišljanja, to o deranju.
Iznenadićeš se do koje pažnje oni kontrolišu buku u nekim pesmama.
U početku sam mislio, kada sam naišao na njih, da je u pitanju neko besomučno izigravanje elitizma ali moram da priznam da sam pogrešio što se tiče njih.

Preporučujem ti sledeće pesme :

Fur Immer
Die Like A man
Happy Thrill
Paranoia
Amputation Curves
No Right To Live
Rebels Have No King
Scars

Uživaj !  Wink
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: August 17, 2008, 12:40:04 PM »

Onaj "Last Dream of Jesus" spot (i sama pesma, naravno) apsolutno rastura... Ne samo zbog devojčice Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #4 on: August 17, 2008, 02:39:39 PM »

Mislim da oni nemaju oficijalne spotove i da je to uradio neki fan.
Meni je ipak draži spot za Swastika Kommando baš zato što je tako jednoličan dok mi spot za Lat Dream Of Jesus više liči na delo nekog ko se loži na M.Mansona, sva ta krv, njena zamršena kosa i to bacakanje kao da ima neke napade sve  je to već viđeno.
Bilo bi dobro da sami naprave neki spot ali koliko vidim nema ništa od toga jer oni čak nikad nisu ni nastupali uživo te čisto sumnjam da bi nešto radili na ovom polju, baš šteta.Jedino ako neće da nastue kao predgrupa za Youth A.D.  Grin  Wink
VрадионицаVтриVвека
Nu one
*

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: February 02, 2012, 10:46:51 PM »

Haus Arafna i November Növelet kao dva lica jedne sjajne vizije u elektronskoj muzici... Šta reći, pored ovoga, svi genocidni organi i bele kuće mi nekako zvuče neubedljivo. Majstorski zvuk.
Nova ploča je sjajna isto:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=DjJovUuBCjw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DjJovUuBCjw</a>
Pages: [1]
  Print  

Jump to: