CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 09:34:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [PK01] V/A - Monostabilni Multivibrator EP  (Read 819 times)
black_light
Nu one
*

View Profile
« on: June 04, 2010, 11:48:26 PM »

[PK RECORDS] - usisivač za prašinu i maglu - experimentalna oštrica koja miluje mračne zone
dubokog grla, daleko od svetlosti ustaljenog reda i normativnih zakona u svetu muzike. Negujući na
taj način ideju nezavisno od forme, PK stavlja akcenat na nove dimenzije mutacije i oblikovanja
 zvuka.

MySpacePage: http://www.myspace.com/pushikuracrecords
SoundCloud: http://soundcloud.com/pk-records/sets/pk01

Artist:      DJ MITA aka NON-LINEAR | NANOHEX | LAG
Title:    Monostabilni Multivibrator
Label:       PK Records
Cat:            PK01
Format:    320kbps
Released:  4.06.2010
Genre:      Experimental | Techno

DOWNLOAD:
Code:
http://www.multiupload.com/GH7NDRFWFA
Code:
http://rapidshare.com/files/395281260/_PK.01__VA_Monostabilni_Multivibrator_EP.rar

myspace.com/pushikuracrecords
black_light
Nu one
*

View Profile
« Reply #1 on: June 10, 2010, 04:22:14 PM »

Alavux says:

Eto nam jos novog tehno lejbla pored Armature i Teskobe koji je okrenut tvrdjoj varijanti, najavljena kao mozda najmracnija od spomenutih sa prvim izdanjem opravdava epitet najmracnije digital etikete u nas. Za pocetak nas docekuje Non Linear koji je nesebicno dao podrsku mladim momcima sa etikete PK Records, sa veoma zanimljivom a la Concrete stilom, doduse mnogo mracnije nego sto smo navikli da cujemo od njih; Monostabilni Multivibrator je cista igrarija perkusijama, zanimljivim vokalima i svakojakim cudnim zvukovima, koja ce i najortodoksnije fanove tehna naterate da cepaju glavu o zid !

Nanohex, sa dve numere Metastatic i Hollow Voice, ide u experimentalnom fazonu izmedju drone-a i dark ambijentala sa veoma “the alien" atmosferom, verovatno smernica same etikete za ubuduca izdanja.

U poslednje vreme Lag se nesto bacio na aktivno izdavanje. ( 2010 ocekujem kompletan samostalan ep!) Ovog puta ga slusamo u nesto “emotivni gari” stilu sa pesmom supernova ,ne znam, a i ne zanimaju me koji su mu uticaji za ovu pesmu ali slobodno bi mogao da kooliram na djavi uz ovako nesto, zanimljiv preokret u odnosu, na primer drvo, sa njegovim najgarijem Mikom; veoma lepa svemirska laid back voznjica, verovatno inspirisana dreksijinim radovima …

Rezime celog izdanja jeste da - momcima iz PK Records-a zelim sve najbolje, veoma lepo odmereno izdanje, veoma lep kratak presek sta se ocekuje od izvodjaca na lejblu, do samih slusaoca. Verujem da ce ovo naici na veliki odziv publike.

Casual Violence says:

I like. Is a very atmospheric EP. Don't really have a fave track as they are all pretty sweet.

Tony Silver says:

i really enjoy the tune from Lag! good release,funny name and totaly sick project! we need more of it!

artwork is great too guys

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: June 13, 2010, 08:57:17 AM »

Evo slušao ja malo Smiley prva stvar nije tip tehna koji mi generalno odgovara pa ne bih tu nešto komentarisao, ambientalne stvari (Nanohex) nisu loše, mada je druga dosta bolja meni od prve (gde mi je onaj glas kanda suvišan); Lag je interesantan skroz, relativno jednostavna stvar ali ima baš neku draž.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: June 16, 2010, 08:05:40 PM »

Mene pre samog početka preslušavanja odvraća naziv label-a i čitav taj stav... Sviđa mi se prva old school minimal techno stvar - dobar je fabrikovani ritam, atmosfera i povremeni vokalni upis. Druga stvar od Nanohex-a (Hollow Voice) je super, skroz spacey i opskurno, dobro produkcijski dočarava ono što je zamišljeno. Pravi usporeni pokvarenjak Smiley Stvar, oh-nepopularnog-li-naziva, Supernova od Lag-a iz Novog Sada mi je pozitivna prvenstveno iz razloga što je čudna i drugačija, kako stukturno, atmosferno, tako i zbog sirove produkcije! Old school jo.

Nije loše izdanje, moguće da ću ga pritisnuti play još koji put, mada malo me odvlači to "puši kurac" gledište. Voleo bih da je izdanje više zakoruženo...

...drifting in memory...
black_light
Nu one
*

View Profile
« Reply #4 on: June 16, 2010, 08:44:08 PM »

dakle muzika bi bila bolja da se lejbl zove drugacije ? Smiley

zapravo pk je paradigma odomacene prakse otvaranja besmislenih lejblova, debilskih naziva, a sve povodom licne promocije, vise jebanja i jer su culi da je to gotivan fazon (isti razlog zbog kojeg je dj-ing tu gde jeste). PK jeste na prvi drugi i treci pogled malo plitko i glupo ali smatram da je simbolika jasna te PK nije proizvod infantilne opsesije oralnim seksom (ili kao hehe pusite nam kurac svi glupani jedni) vec malo radikalniji nacin da se skrene paznja i ukaze na problem. Ako se ne varam slican problem imala je ind records ekipa sa logotipom.

sto se tice zaokruzivanja, jedino mozda lag iskace u odnosu na ostale 3 pJesmice ali zadovoljava bazicnu ideju samoga lejbla gospodnjeg.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: