Je li bio neko odavde? Pa ako nije - zašto?
Šalter je prostor za umetničku interakciju, gde svake druge srede u 20h predstavljaju otvoreni prostor za razmenu i prezentaciju umetničkih ideja kroz improvizaciju - kao otvaranje mogućnosti za neposredan izraz i susretanje različitih medija u formi improvizovanih koncerata, izložbi, multimedijalnih i interaktivnih sadržaja.
Bilo je očekivano malo ljudi, dok smo cirkali pivo, Mateja Ristić i Dejan Petrović su kreirali likovno umetničko delo, ne bih znao da kažem koje tehnike. U pozadini je u početku išao neki free improv jazz, što kaže moja poznanica, uvek mora da bude alternativnog jazz-a na umetničkom skupu

. Posle toga, prezentovana je ideja Steve Reich-ovog konceptualnog dela Pendulum Music - sastoji se u tome da su mikrofoni obešeni i vise ispod pojačala. Dva čoveka zamahnu mikrofone koji se potom ljuljaju i stvaraju muziku od mikrofonije. Naravno, nije to ona mikrofonija koja će mozak da vam probuši već zaista melodično u fazama, dakle predstavlja njegovu phasing tehniku, stvarno mi je izmamilo kez na licu...
Posle ovoga, improvizovana muzika Stefana Kovačevića, Marijana Srdića, Nebojše Vukelića, Svetlane Maraš i Igora Štanglickog. Noise improvizovanje, prija mojim ušesima hehe. Zaista puno noise generatora, no morali smo da odemo kući pre završetka zbog umora i sutrašnjeg posla.
Pratite sledeći hepning, ok je za bleju uz pivo i viđenje sa prijateljima. Žao mi nemam ni slike ni video snimke : )