CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 09:39:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Šalter, mali klub SKC-a, sreda  (Read 770 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: January 31, 2008, 10:33:54 PM »

Je li bio neko odavde? Pa ako nije - zašto?  Angry

Šalter je prostor za umetničku interakciju, gde svake druge srede u 20h predstavljaju otvoreni prostor za razmenu i prezentaciju umetničkih ideja kroz improvizaciju - kao otvaranje mogućnosti za neposredan izraz i susretanje različitih medija u formi improvizovanih koncerata, izložbi, multimedijalnih i interaktivnih sadržaja.

Bilo je očekivano malo ljudi, dok smo cirkali pivo, Mateja Ristić i Dejan Petrović su kreirali likovno umetničko delo, ne bih znao da kažem koje tehnike. U pozadini je u početku išao neki free improv jazz, što kaže moja poznanica, uvek mora da bude alternativnog jazz-a na umetničkom skupu Grin. Posle toga, prezentovana je ideja Steve Reich-ovog konceptualnog dela Pendulum Music - sastoji se u tome da su mikrofoni obešeni i vise ispod pojačala. Dva čoveka zamahnu mikrofone koji se potom ljuljaju i stvaraju muziku od mikrofonije. Naravno, nije to ona mikrofonija koja će mozak da vam probuši već zaista melodično u fazama, dakle predstavlja njegovu phasing tehniku, stvarno mi je izmamilo kez na licu...

Posle ovoga, improvizovana muzika Stefana Kovačevića, Marijana Srdića, Nebojše Vukelića, Svetlane Maraš i Igora Štanglickog. Noise improvizovanje, prija mojim ušesima hehe. Zaista puno noise generatora, no morali smo da odemo kući pre završetka zbog umora i sutrašnjeg posla.

Pratite sledeći hepning, ok je za bleju uz pivo i viđenje sa prijateljima. Žao mi nemam ni slike ni video snimke : )

...drifting in memory...
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #1 on: February 01, 2008, 06:54:58 PM »

U pozadini je u početku išao neki free improv jazz, što kaže moja poznanica, uvek mora da bude alternativnog jazz-a na umetničkom skupu Grin.

(dakle naglasak na alternativnog) meni to nije smesno Tongue, jer sam se naslusala toga..ljudi misle da je to cool a nema niceg nesnosnijeg od toga.

Posle toga, prezentovana je ideja Steve Reich-ovog konceptualnog dela Pendulum Music - sastoji se u tome da su mikrofoni obešeni i vise ispod pojačala. Dva čoveka zamahnu mikrofone koji se potom ljuljaju i stvaraju muziku od mikrofonije. Naravno, nije to ona mikrofonija koja će mozak da vam probuši već zaista melodično u fazama, dakle predstavlja njegovu phasing tehniku, stvarno mi je izmamilo kez na licu...
e meni se to isto bas svidelo, a i ljudima sa mnom. nisam znala sta da ocekujem, jer toliko, taj dan sam i saznala ko je Steve Reich od tebe i drugarke.

iako mi se taj "umetnicki" deo veceri tj taj momak kvaziumetnik koji je sarao po novinama na podu, radio kaligrafiju, nije svideo, ja kontam otici opet, kad bude bilo, mozda nesto dorbo bude, od muzike Smiley

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: February 04, 2008, 10:39:51 AM »

Zaboravio sam da napišem da zainteresovani ljudi mogu da prijave svoje izložbe, koncerte, prezentacije na mail

interaktivnisalter _ET_ gmail _DOT_ com

...drifting in memory...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: