CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 09:54:15 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
Music Non-Stop
>
Ostalo
>
~ Raz Mesinai (Badawi) ~
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: ~ Raz Mesinai (Badawi) ~ (Read 782 times)
сталкер
Label
Killah!
~ Raz Mesinai (Badawi) ~
«
on:
April 01, 2008, 09:24:45 PM »
www.razmesinai.com/
-
www.myspace.com/razmesinai
Raz Mesinai a.k.a. Badawi
Slavljen bio dan kada mi je trismegisto ovo preporucio i nasnimio, posto mi ova muzika predstavlja jedno od retkih radikalno novih i osvezavajucih otkrica u poslednjih nekoliko godina (govorim iz potpuno licne perspektive - albumi uopste nisu toliko novi).
Strastveni bliskoistocni zvuci uspesno upakovani u moderno ruho stvarno nisu cesta pojava, za razliku od mnogih dno-dna banalizacija koje poticu, izmedju ostalog, i sa nasih prostora. Kada pominem moderno ruho, mislim na dub uticaje koji, zavisno od izdanja, sezu od ociglednih do inteligentno isprepletanih sa autenticnim zvukom pustinje i semitskih naroda.
Kratka biografija sa sajta:
Raz Mesinai was born in Jerusalem in 1973. His first two decades were spent in frequent transit between Jerusalem and New York City, where he became immersed in both the worlds of traditional Middle Eastern music, and the dub and hip-hop scenes of the eighties and early nineties in New York City. He became involved in the avant-garde, downtown music scene of New York City, performing, improvising, and leading his own ensembles on percussion, piano and sampler.
Mesinai's electronic and electro-acoustic music exists at the crossroads of composition, sound design and modern studio production. His acclaimed recordings under the moniker Badawi, and as one half of the seminal duo Sub Dub (with John Ward), are difficult to classify, but have been called hybrid electronica/dub/percussion/avant-garde compositions. (...)
Osim toga, do petnaeste godne je bio pod jakim uticajem specificne forme Judaizma, tacnije, isao je u religioznu skolu i pripadao je zajednici pod okriljem Neturai Karta sekte, po cijem ucenju drzava Izrael nije smela da se uspostavi pre dolaska novog proroka. Zbog toga pripadnici ovog ogranka tu i tamo nalaze zajednicki jezik sa islamistima (koji su u svakom slucaju protiv Izraela), pa mozda nije potpuno nagadjanje ako pretpostavim da ovo ima barem neke veze sa time da Badawieva muzika cilja na dozivljaj Bliskog Istoka u globalu, bez ogranicavanja iskljucivo na jevrejsko nasledje.
Sto se preslusavanja tice, moj glas je uvek pre za te zanrovski manje definisane i zrelije albume, npr.
Safe
,
Soldier of Midian
,
Heretic of Ether
,
Clones and False Prophets
...
Uzgred, nakon Badawia mi je kanda odbojno da se udubljujem i preslusavam pokojnog Engleza iz Mancestera koji je Bliski Istok video samo preko BBC-a, a usudio se da svojom imitacijom te muzike zauzima jednu od strana u tamosnjim vecitim sukobima...
«
Last Edit: April 01, 2008, 09:27:28 PM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!
Re: ~ Raz Mesinai (Badawi) ~
«
Reply #1 on:
April 01, 2008, 11:36:37 PM »
Eh sad mi se tako sluša, a nemam pojma gde mi je.
Zato lečim ljutu ranu Esplendor Geometricom.
Ja volim da pustim Badawi, pa da onda skinem majicu, podignem ruke u vis, i padnem u sevdah.
ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
majkinetor
Guest
«
Reply #2 on:
April 02, 2008, 03:50:56 PM »
Uzgred, nakon Badawia mi je kanda odbojno da se udubljujem i preslusavam pokojnog Engleza iz Mancestera koji je Bliski Istok video samo preko BBC-a, a usudio se da svojom imitacijom te muzike zauzima jednu od strana u tamosnjim vecitim sukobima...
E sad vec
preterano serete
i ti i trismegisto vezano za Muslimgoze.
Badawi je odlican ali ne moze da se poredi sa Muslimgose osim po tome da je u pitanju muzika Bliskog istoka. Savim je druga muzika u pitanju.
A komentar tipa " koji je Bliski Istok video samo preko BBC-a, a usudio se da svojom imitacijom te muzike zauzima jednu od strana u tamosnjim vecitim sukobima" je totalno losh, i verovatno bi HellCat koga si pristojno uputio na svoje komentare sada likovao.
Bilo kako bilo ako moram da biram izmedju Badawi-ja i Muslimgozea.... heh... Muslimgoze je izmislio muziku. Ipak bi trebalo malo da se udubish.
Zapocetak, skoci
ovde
, a onda ako vas interesuje, mogu da vam postujem neke highlights, nesto sto sigurno niste culi okolo. Ovaj covek je bio hiperproduktivan i ima razne faze, tako da je pocetnicima lako da se izgube.
«
Last Edit: April 02, 2008, 04:00:44 PM by majkinetor
»
trišmegišto
Killah!
«
Reply #3 on:
April 02, 2008, 04:11:56 PM »
svasta stvarno.
muzicki nije debil, samo je...hm..neinteresantan. da sad ne ponavljam pricu da mu je svaki album isti (na sta se on sam strasno brecao), samo ovo sto sam ja cuo je bilo prilicno bledo, dosadno. bez vatre.
evo dao sam mu priliku posle nekog vremena(a mnogo pre ove rasprave), skinuo "salaam alekum, bastard" (glupo zvuci zar ne?)(off mozda nije tacno ali ja sam naucio u 4om razredu ictajuci karla maja da musliman nikad nece osloviti kaurina sa selam alejkum, vec samo selam. karl maj je jos jedna osoba koja je pisala o ljudima i zemljama koje nikad nije videla u zivotu) i opet se razocarao. bas sam ga sad trazio, i izgleda da sam ga obrisao. sveukupno jedna pesma mi se svidela.
radije cu da slusam i neki new age iz maxija nego da se dosadjujem uz ono.
to da je debil, je islo konto politicke price koju je pakovao uz muziku. mislim ne vidim u cemu je on bolji nego bono vox? samo je manje poznat i jos glupavije jednostran i fanatik. smrdljivi englez nikad nije pomerio dupe do bliskog istoka.
to je kao kad penzosi iz parka bistre geopolitiku.
dakle, mozemo li sad o badawiju?
edit. opa bio je masivan edit. ovaj post je upucen za onaj onliner od pre 10ak minuta.
«
Last Edit: April 02, 2008, 04:56:16 PM by trismegisto
»
trišmegišto
Killah!
«
Reply #4 on:
April 02, 2008, 04:17:00 PM »
upucujes me na wikipediju?
majkinetor
Guest
«
Reply #5 on:
April 02, 2008, 07:56:04 PM »
Pa da
Rekao sam highlights later
Za pocetak
Muslimgauze - Fatah Guerrilla
, cuj CD 3, a narocito:
3.02. Gifts From An Afghan
3.06. Devotion Of Abdul Karim
Sto se tice debilizma, pravo da ti kazem bole me uvo sta je ko od njih radio, i svako ima pravo da uzme stranu. I mozda se ipak taj lik nije isto ponasao kao Bono, zakljuci sam na wikipediji
Ponasao se pre kao Enya nego kao Bono ili Byork.... I mozda je Plastikman najveci gay na svetu pa ga opet slusam, ovde raspravljam o muzici a ne o tome kako je ko peko kolace.
Komentar "nisi nikad bio u Africi a pravis Africku muziku" necu ni da komentarisem, jer ne sadrzi nikakvu informaciju.
A sad o badawiju.
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #6 on:
April 02, 2008, 09:31:26 PM »
Pa 'ajd' otvori temu o Muslimgauze, lepo da pricamo, da ne spamujemo posvuda. Evo, skidam Vote Hezbollah.
A propo onih prica o gitari, lol, bas sam vrteo danas
Clones and False Prophets
- koji je prepun istih.
I super zvuci, narocito
The Circle
.
Nedostaje mi jos ovakve muzike, nedostaje mi i te strasti koja objektivno nedostaje u gomili moderne elektronike...
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #7 on:
April 02, 2008, 11:32:56 PM »
Volim istočnjačke motive prilično, i za početak nije loša stvar The Circle, onako standardno je padanje u trans i meditativno...
...drifting in memory...
majkinetor
Guest
«
Reply #8 on:
April 02, 2008, 11:34:28 PM »
Clones and False Prophets - koji je prepun istih. I super zvuci, narocito The Circle.
Da, na prvo slusanje sam prebacio.
A onda sam na drugo slusanje shvatio da nije trebalo da prebacim.
Zaista dobar album.
Pa 'ajd' otvori temu o Muslimgauze, lepo da pricamo, da ne spamujemo posvuda.
Samo preslusaj gore navedno. Badawi je OK, ali ja nisam cuo nesto onako upecatljivo od njega kao sto su one stvarice gore. "Devotion Of Abdul Karim" je ja mislim najbolji cut koji sam ikad cuo - nigde drugde mi naglo secenje stvari nije bilo toliko dobro, on ovde prakticno pravi ritam od pauza !
Sdruge strane, on ima oko 90 izdanja, 2000 pesama, stvarno je tesko da tek tako upadnes. Ja sam preslusao oko 200 pesmica... Znaci sigurno svako moze da izabere sebi.
Isto mi je OK album "Muslimgauze - Fakir Sind", potpuna meditacija. Mislim da ce ti se svideti. Narocito su gotivni paunovi koji pevaju na celom albumu
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #9 on:
April 05, 2008, 10:20:21 AM »
Za sada sa
Safe
albuma, kul mi je Ocean Of Tears i The Avenging Myth. Psychedelic...
...drifting in memory...
Pages: [
1
]
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
Random
-----------------------------