CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 10:00:17 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Jacaszek - Treny [2008 Miasmah]  (Read 1857 times)
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #15 on: October 25, 2011, 07:06:55 PM »

Svidja mi se ovo sa Utuba (obavezna literatura za @Koman Varvarin-a Smiley ), bas mi je prijalo posle iscrpnog dana!

Javljam jos utisaka kad preslusam album.

Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #16 on: October 26, 2011, 12:19:06 AM »

Evo ja danas ceo dan slusam ono sta ima na tjubu.Moram reci da mi se mnogo svidja, minimalna upotreba ritma,ali bas minimalna, negde skoro i da je naslutis.Zvukovi koji nisu akusticni su savrsenog dizajna,melanhonicni(sto je nekako zajednicko sa svakom muzikom koja je u ovom hibridnom zanru,sto mi jedino smeta, postace sablon).ali jedan od boljih koji sam u skorije vreme cuo je greny.
Mozda u ostalim ima malo ponavljanja, ali zanemarljivo.i veliki plus sto nije semplovano.
trenutno samnom dele prvo mesto,bice tu mrtva trka Grin

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: November 01, 2011, 10:45:24 AM »

evo preslusao sam sve albume.fantasticno,uglavnom mi se svidja atmosfera u pesmama,vokal zenski koji se pojavljuje u dosta pesama,kao da je neka sirena iz dalekih svetova,ili iz dubine mora,bas fantasticno.
mozda nije tema,ali ajde da napisem,zasto mi se i ne svidja,ili da uporedim sa murcofom.po meni taj minimalisticko klasicni pravac zasniva se na melodiji ili atmosferi koja je napravljena od minimalno tonova,upotrebom sto manjeg broja instrumenata(mene je to privuklo da krenem tim putem).mnogo je tesko da kroz dva,eventualno 3 tona jedne skale,i isto toliko instrumenata kazes,ili preneses temu,ili je docaras.ta malodija koja ce napraviti tu atmosferu je necu da kazem presudna,ali nosi celu pesmu.e to u murcofovim pesmama je najbolje sto sam cuo(iako su mozda semplovane,ali necu da ulazim u to).zato vam se ponekad pesme cine sterilnim,zato sto nema te melodije,koja govori kroz pesmu.nije to spoj glitchy ritma i pucketavih efekata sa klasicnim instrumentima,vec ta melodija koja govori bukvalno sve kroz 2,3 note.
naravno ne osporavam druge vrednosti muzike ni ovim albumima,predivna je muzika,ali hteo sam reci zasto mi donekle i nije ostavila neki utisak koliko remembranza na primer,i cemu bi ovakva muzika trebala da tezi,bar po meni.naravno ukusi su razliciti,evo ja sam skoro odbacivao celu savremenu klasiku,dok nisam otkrio cari hromatske lestvice,i eksperimentisanja sa njom.i uglavnom sam video da i medju velikim kompozitorima bilo podela u tom ucestvovanju melodike u muzici,neki su je forsirali,neki drugacije shvatali.to je ta univerzalnost muzike valjda

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: