|
Koman Varvarin
|
 |
« Reply #17 on: November 01, 2011, 10:45:24 AM » |
|
evo preslusao sam sve albume.fantasticno,uglavnom mi se svidja atmosfera u pesmama,vokal zenski koji se pojavljuje u dosta pesama,kao da je neka sirena iz dalekih svetova,ili iz dubine mora,bas fantasticno. mozda nije tema,ali ajde da napisem,zasto mi se i ne svidja,ili da uporedim sa murcofom.po meni taj minimalisticko klasicni pravac zasniva se na melodiji ili atmosferi koja je napravljena od minimalno tonova,upotrebom sto manjeg broja instrumenata(mene je to privuklo da krenem tim putem).mnogo je tesko da kroz dva,eventualno 3 tona jedne skale,i isto toliko instrumenata kazes,ili preneses temu,ili je docaras.ta malodija koja ce napraviti tu atmosferu je necu da kazem presudna,ali nosi celu pesmu.e to u murcofovim pesmama je najbolje sto sam cuo(iako su mozda semplovane,ali necu da ulazim u to).zato vam se ponekad pesme cine sterilnim,zato sto nema te melodije,koja govori kroz pesmu.nije to spoj glitchy ritma i pucketavih efekata sa klasicnim instrumentima,vec ta melodija koja govori bukvalno sve kroz 2,3 note. naravno ne osporavam druge vrednosti muzike ni ovim albumima,predivna je muzika,ali hteo sam reci zasto mi donekle i nije ostavila neki utisak koliko remembranza na primer,i cemu bi ovakva muzika trebala da tezi,bar po meni.naravno ukusi su razliciti,evo ja sam skoro odbacivao celu savremenu klasiku,dok nisam otkrio cari hromatske lestvice,i eksperimentisanja sa njom.i uglavnom sam video da i medju velikim kompozitorima bilo podela u tom ucestvovanju melodike u muzici,neki su je forsirali,neki drugacije shvatali.to je ta univerzalnost muzike valjda
|