CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 10:11:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Elektronska muzika - Koncertno predavanje Alberta K. Bernala  (Read 948 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: April 07, 2008, 12:29:21 PM »

22. April, Galerija Artget, 20:00
Kulturni centar Beograda - http://www.kcb.org.yu
Trg Republike 5/I

Institut Servantes u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda predstaviće mladog madridskog kompozitora Alberta K. Bernala koji je studirao klavir, teoriju muzike i kompoziciju na Konzervatorijumu u Madridu.

Kasnije je usavršavao svoje studije na Visokoj muzičkoj školi u Frajburgu gde je i radio kao mentor na studijama elektronske muzike.

Od 2000. godine aktivno učestvuje u organizaciji Međunarodnih kurseva savremene muzike u Darmštatu, a ujedno drži predavanja, kurseve, koncerte i redovno objavljuje članke u stručnoj štampi. Uz svoje “klasično” obrazovanje, prihvatio je brojne uticaje drugih muzičkih tradicija i pravaca.

To ga je odvelo do džeza, slobodnih improvizacija i drugih muzičkih koraka izvan klasičnog sistema. U poslednje vreme njegov rad može se definisati kao raskid sa određenim a priori normama u muzici na kojima se temelje brojne društvene kontradiktornosti savremenog doba.

Kompozitor se na taj način bavi i spoljnim, okolnim efektima jednog muzičkog dela: pojava scenskih i vizuelnih efekata, uticaj prostora, jezika, objekata iz „spoljnog sveta”...

Bernal je do sada nastupao u Nemačkoj, Norveškoj, Holandiji, Mađarskoj, Kini, Italiji i Španiji. Dobitnik je više nagrada.

U Beogradu će održati koncertno predavanje na kojem će izvođenje njegovih kompozicija biti praćeno izlaganjem i komentarima samog autora.

...drifting in memory...
Volarić
Guest
« Reply #1 on: April 11, 2008, 12:21:49 AM »

heh, jel genije il lud...?  Cheesy Zvuči zanimljivo! Se plaća ulaz? Koliko posetilaca se očekuje?
« Last Edit: April 11, 2008, 12:23:21 AM by Volarić » Logged
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: April 11, 2008, 04:23:59 AM »

Ne znam o dotičnom ništa, niti koliko se posetilaca očekuje, sasvim slučajno sam došao do ovoga, nemam ni info da li se plaća ulaz, mada čisto sumnjam...

...drifting in memory...
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #3 on: April 11, 2008, 04:06:06 PM »

videcu i ja da dodjem, a verovatno se ne placa

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #4 on: April 18, 2008, 01:00:12 PM »

ako neko bude isao od vas, i ima mp3 plejer ili neki uberfensi mobilni, da li bi mogao da snimi to sta momak prica, necu moci da dodjem, utorkom uvek imam neke obaveze :|

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: April 18, 2008, 01:48:40 PM »

Ja ću svom prilikom otići (ako ne budem umoran), ako hoće još neko prijavite se : D

...drifting in memory...
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: April 22, 2008, 06:22:48 PM »

Nop ja nažalost ispaljujem. U frci sam : D

...drifting in memory...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: