CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 10:51:14 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Mika Technika - Synthetic Calq  (Read 1110 times)
Mika Technika
Guest
« Reply #15 on: April 14, 2008, 03:05:37 PM »

pa ok, ali onda stavi jos jedan eq pred limitera koji ce da osece samo visoke i niske freqvencije, kao na predhodnoj slici gde sam okacio oxford eq.

menja se drasticno, kao sto si rekao, zato ono sto je odseceno eqvalajzerom vratio mu je compresor, a kad stavis eq posle kompresije, onda je to sredjen zvuk, jel kompresija mu pojaca i vrati ono sto je prvi eq uradio, ne na svim freq, al na niskim ili visokim to se dogadja. ne znam dal me razumes Smiley

zato uvek ako hoces prvo da ti bude eq a posle compresor, onda pred kraj stavi jos jedan eq da bi mu sredio niski i visoki opseg. a moze i srednji Smiley
« Last Edit: April 14, 2008, 03:10:03 PM by Mika Technika » Logged
Plonk
Guest
« Reply #16 on: April 14, 2008, 03:16:46 PM »

pa da.... kompresija radi kao finalni izostrivac:) podizuci jacinu odredjenih frekvencija i smanjivanjem drugih....pa da se track cini glasnijim...pa mi se cini suvisnim drugi eq..ali dobro..probacu i tako... :)thanks na odgovoru
Mika Technika
Guest
« Reply #17 on: April 14, 2008, 03:18:52 PM »

ako stavis da eq bude prvi, i tu mu sredis sta hoces da odseces od freq, i posle stavis kompresiju i nabudzis te freq. sto si sekao, onda kao da nisi nista uradio sa eq.
Volarić
Guest
« Reply #18 on: April 14, 2008, 03:23:08 PM »

Jedan eq (prvi) za odstranjivanje niskih i visokih a drugi (pre limitera) za sitna ulepšavanja zvuka.
Mika Technika
Guest
« Reply #19 on: April 14, 2008, 03:27:25 PM »

ja bih na prvom sekao rezonance a na drugom niske i visoke! al obicno ja stavim samo jedan pre limitera i sve to uradim u njemu!
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #20 on: April 14, 2008, 03:30:59 PM »

kompresija radi kao finalni izostrivac:) podizuci jacinu odredjenih frekvencija i smanjivanjem drugih...

Zapravo, osim ako nije u pitanju multiband (koji nije preporucljiv za mastering, tako sam barem citao vise puta), kompresija se ne rukovodi frekvencijama vec razlikom u jacini signala. Kada naidje na signal iznad odredjenog praga (treshold), totalno nebitno koje frekvencije, umanji jacinu signala x puta (ratio, input:output). Tako se smanjuje kontrast izmedju delova koji iskacu i onih tisih, povecava se RMS (grubo receno, prosecna jacina, ali nije to prosti matematicki prosek nego neka cudnija formula, ne razumem se, stvarno), pa snimak zvuci punije i glasnije u odnosu na jednako normalizovan snimak bez kompresije.

Limiter = kompresor sa infinitive ratio-m.

Jel' neko voljan da otvori temu za mastering, ili da se isece ova nakon diskusije o Mikinom treku? Posto je to zanimljiva i korisna tema, a ovde ionako smo mahom prinudjeni da se sami snalazimo po tom pitanju... Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Plonk
Guest
« Reply #21 on: April 14, 2008, 03:42:37 PM »

ma tema bib bila neiscrpna..hahaha....inace tehniku koju sam pomenuo da radim preporucilo mi nekoliko ljudi, a i citao sam na par mesta o ovakvom nacinu...mada i jos jedan eq nije los....
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #22 on: April 14, 2008, 03:45:04 PM »

ma tema bib bila neiscrpna..hahaha....
Jos bolje! Smiley Pa kad svako bude radio mastering za sebe, taman da ima gde da pita ili prodiskutuje sta i kako.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Mika Technika
Guest
« Reply #23 on: April 14, 2008, 09:22:09 PM »

kompresija radi kao finalni izostrivac:) podizuci jacinu odredjenih frekvencija i smanjivanjem drugih...

Zapravo, osim ako nije u pitanju multiband (koji nije preporucljiv za mastering, tako sam barem citao vise puta), kompresija se ne rukovodi frekvencijama vec razlikom u jacini signala. Kada naidje na signal iznad odredjenog praga (treshold), totalno nebitno koje frekvencije, umanji jacinu signala x puta (ratio, input:output). Tako se smanjuje kontrast izmedju delova koji iskacu i onih tisih, povecava se RMS (grubo receno, prosecna jacina, ali nije to prosti matematicki prosek nego neka cudnija formula, ne razumem se, stvarno), pa snimak zvuci punije i glasnije u odnosu na jednako normalizovan snimak bez kompresije.

Limiter = kompresor sa infinitive ratio-m.

Jel' neko voljan da otvori temu za mastering, ili da se isece ova nakon diskusije o Mikinom treku? Posto je to zanimljiva i korisna tema, a ovde ionako smo mahom prinudjeni da se sami snalazimo po tom pitanju... Smiley

pa multibend nije preporucljiv onima koji imaju hardver mixete+compresore itd., ali radi jako dobar posao u zavisnosti koji opseg zelis da istaknes ili umanjis
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #24 on: April 14, 2008, 09:45:19 PM »

... i ako vrlo dobro znas sta radis... Tongue

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #25 on: April 14, 2008, 11:05:38 PM »

Ja bih preporučio isto, da se deo teme stavi u posebnu o masteringu? Miko može?

...drifting in memory...
Mika Technika
Guest
« Reply #26 on: April 15, 2008, 01:55:22 AM »

Ja bih preporučio isto, da se deo teme stavi u posebnu o masteringu? Miko može?

moze moze, samo napred!
Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: