CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 10:58:58 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Casopisi?  (Read 587 times)
Plonk
Guest
« on: April 14, 2008, 10:24:59 PM »

ljudi zanima me sta citate od 'strucnih' casopisa Smiley.....namenjenih muzici i sl.ja sam odavno 'pretplatnik' na Future music magazin, Computer music mag. Music Tech Mag. i najbolji Sound on Sound....imaju najbolje clanke i recenzije....vremenom sam skupio i prilican broj casopisa....tj.onih koje sam uspeo nabaviti u  Banja Luci....retko dolaze a i cena im nije mala Sad....kakvo je stanje po tom pitanju u vasem mestu
Mika Technika
Guest
« Reply #1 on: April 15, 2008, 02:02:51 AM »

ja dajem podrsku domacem izdanju i uzimam redovno: http://www.myspace.com/soundnmusic
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: April 15, 2008, 08:22:52 AM »

Ja nisam toliko odusevljen S'N"M-om, sa te izdavacke strane su jos uvek (i ne vidim da se nesto bitno promenilo vremenom) na polu-profesionalnom nivou. Sadrzina jako varira u kvalitetu u zavisnosti ko pise clanak i generalno tekstovi kao da su "sleteli" pravo sa mail-a u casopis, bez ozbiljne intervencije urednistva... Razumem ja u potpunosti da danas uopste nije lako naci ljude koji pristojno pisu (ne samo stilski, vec da su uopste pismeni), ali ako za domace uslove citalac placa pristojnu cenu, onda treba ocekivati i neki standardizovan kvalitet zauzvrat.

Na stampi ne stede, verovatno ona i dize cenu donekle, ali je steta sto priprema/prelom ne uspeva da joj se priblizi dovoljno po kvalitetu i iskoristi taj potencijal.

Sa druge strane, ti tekstovi koji su dobri su stvarno dobri, i cesto jako edukativni, sto mi nedostaje u Future Music-u koji jedino malo bolje poznajem od stranih casopisa. Svidja mi se i koncept "dva u jednom" - verovatno je to nastalo iz potrebe da se prosiri krug citalaca zbog isplativosti citavog projekta, ali je to u svakom slucaju odlicno resenje.

Sto se recenzija tice, tu sam malo oprezan jer mislim da je glavni (jedini?) sponzor Artist.

Od "hard copy" primeraka stranih casopisa imam tri FM-a (dva kupio od bajatih neprodatih restlova, -30%, jedan iz sept. '07 kupio u UK cim je izasao) i jedan matori (1999) primerak sada ugasenog americkog HomeRecording-a - koji je dosta bolji od FM-a, steta sto ga nema vise. Upola tanji casopis ali kada ga procitas naucis i zapamtis pet puta vise stvari. To je bio pravi casopis, onako americki straight-forward, praktican, za razliku od engleskih izdanja koja cesto mnogo pricaju a malo kazu.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Plonk
Guest
« Reply #3 on: April 15, 2008, 09:46:03 AM »

Ne bih se slozio da FM nema sta da kaze...jeste da znaju nekad da preteruju sa nekim clancina, ali to je opet dosta dobar casopis....izlazi vec dosta dugo(15-ak godina, ako se ne varam) i sa CM je to nekakva celina, jer je cm vise okrenut tutorijalima i stvarima'kako uraditi ovo' i sl.a posto bas i nemamo puno izbora po ovom pitanju oni su i vise nego dobri...bar za mene....skoro svaki casopis koji sam kupio procitao sam bar 50 puta hahaha Grin
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: April 15, 2008, 10:13:27 AM »

Ja nigde nisam rekao da nema sta da kaze, vec da obzirom na obim, mnogo manje kaze nego pomenuti HomeRecording, kao moj primer stvarno dobrog casopisa. A i ja sam svaki citao po 50 puta, nekad ga otvorim samo da bih gledao slike te opreme, k'o dete Smiley Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Plonk
Guest
« Reply #5 on: April 15, 2008, 11:06:15 AM »

A i ja sam svaki citao po 50 puta, nekad ga otvorim samo da bih gledao slike te opreme, k'o dete Smiley Wink
da da to je neizbezno Grin Grin Grin Grin
Pages: [1]
  Print  

Jump to: