CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 11:04:54 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
"We are the music makers"
>
Software / Hardware
>
Monomachine!!!
Pages: [
1
]
2
« previous
next »
Print
Author
Topic: Monomachine!!! (Read 1539 times)
Mika Technika
Guest
Monomachine!!!
«
on:
April 15, 2008, 11:57:46 AM »
bogu hvala, stigla spravica i ova!!!!
Plonk
Guest
Re: Monomachine!!!
«
Reply #1 on:
April 15, 2008, 03:38:24 PM »
cestitam!!! pa ti se bas opremio....jel to kesh ili neki kredit :)mogao bi uploudovati nekih sound-ica da se cuje sta to cudo radi
Mika Technika
Guest
«
Reply #2 on:
April 15, 2008, 04:01:52 PM »
machinedrum je uzet od mojih para, a monomachine mi keva pozajmila kesh, pa joj ja vracam
Volarić
Guest
«
Reply #3 on:
April 16, 2008, 01:42:15 PM »
e, cool, baš cool. Ae uploaduj je na forum da se i mi igramo.
Volarić
Guest
«
Reply #4 on:
April 16, 2008, 01:56:43 PM »
Vidim da proizvođač dostavlja po celom svetu. Si od njih naručio? Koliko mu treba da stigne? Ako nije tajna, koliko te je koštao na kraju?
Mika Technika
Guest
«
Reply #5 on:
April 16, 2008, 03:30:31 PM »
narucio sam preko
http://www.player.co.yu/
i stiglo mi odmah sutradan! machinedrum me je izasao 1590e a monomachine na moje cudo 1200e, inace je na sajtu elektron-a 1290 monomachine. ovi nasi po prvi put jeftiniji!
detalji o kupovini: nazvao na prvi broj telefona koji je na sajtu, inace imaju tri ili cetiri, i pitao da li imaju to sto mi treba, oni: da naravno, ja ih pitam koja cena i da li mogu da mi posalju da se ne bih cimao do bg-a, oni: naravno ali u dinarima placas kad stigne na adresu, ja reko kull, ostavio podatke i to je to
«
Last Edit: April 16, 2008, 03:48:42 PM by Mika Technika
»
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #6 on:
April 16, 2008, 04:29:56 PM »
Sound on Sound:
Quirky, slender, interestingly constructed... when we hear these terms, we think of many things. Kate Moss, for example. However, they also apply to the Elektron Monomachine and, as luck would have it, it is this shiny new chunk of technology — not Kate — that I find beneath my eager fingers today.
Ovo ti je jako interesatan izbor, kako si se bas odlucio za ove spravice? Realno, za taj novac se moze naci dosta solidne opreme, naravno da razumem da je ovo ipak posebna stvar i da ce itekako dobro uticati na tvoju muziku i poseban zvuk, ali ipak je to na nevidjeno (pretpostavljam?).
Ne sugerisem ti nista u smislu da nije dobar izbor, nego mi je to cisto neobican korak, sta te je ohrabrilo (osim jako pozitivnih recenzija) za ovu nabavku?
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Mika Technika
Guest
«
Reply #7 on:
April 16, 2008, 04:44:46 PM »
slusao sam od 2005-te pa do 2008-me live autechre. od tada koriste pored ostalog i ove machine, i ja reko aj da vidim sta sve moze, i odem na sajt elektron-a, i skinem pdf upustva za machine, i kad sam video bese mi sve jasno, odem da cujem jos neke trekove radjene na ovim spravama, i prijalo mi to sto cujem, odem na youtube da vidim i koji video snimak i kako masa koristi ove sprave i nisam se bas odusevio mozda dva snimka ima da su bas kull, ostali su onako, i ja reko aj ja to kupim, i svoje iskustvo koje imam sa predhodnim spravama koje sam prodao, pretocim u nesta novo i skroz raznovrsno i sa skoro beskonacno mogucnosti, i tako ja to sve kupim i prijatno se iznenadim!
smucio mi se rad na softveru, umorio me je, i smorio, i hteo sam nesta novo, hardverski i nesto sto ce mi dati da uradim ono sto zamislim bez patcheva i preseta i ostalih sranja koja te realno koche u kreaciji i ideji, a i procedura rada na kompu je mnogo duza i smaracka, jel se uvek covek oslanja na najlaksu varijantu, a mene to kao sto rekoh smara. inace sam ljubitelj harvera, ne kazem da ne volim softver, ali svu ideju je najlakse pretociti kad imas u rukama mogucnost.
nisam hteo da kupujem nikakav synth(synth sa dirkama) jer nisam zeleo da moram da trigerujem sve sto osviram od njega preko machinedrum-a, vec sam hteo da odmah isprogramiram note na njemu ako je to moguce, a tako nesta radi samo monomachine!
a slag na tortu, ovo sve moze jako dobro i lako da ti posluzi za live izvodjenje.. cak sta vise ako mene pitas ovo je i pravljeno za live i improvizaciju i nema nista mocnije!
skroz mozes da zvucis kako hoces, bez dodatnih dzidza bidza
i zato sam uzeo ove dve mashine! ne znam sta bih drugo uzeo, u stvari imao sam jos jednu opciju yamaha rm1x.. a moguce da cu i to uzeti
nista jos ne znam
... a skroz sam zaboravio da kazem: veoma lako mozes da napravis sta god da ti padne na pamet sa ovim mashinama, i jako lako se koriste, to mi je jako bitno, jer zelim da napravim svoje semplove kick, cinele, synth snare, clap itd i da modifikujem u dva poteza, jedina stvar na kompu na kojoj to mozes a da valja, po meni je malstrom i subtractor iz reasona, imam jedan trek nedovrsen u kome sam koristio malstrom(svaki malstrom je programiran za druge perkusije, primer: jedan malstrom za kick, drugi za snare koji zvuci vise kao prkusija sa efektom itd) a subtractor za synth i bass. to je primer za jedan trek, inace dok sam redovno radio u reason-u koristio sam malstrom za synth i bass kao i subtractor, ma sve mozes kad hoces, ali kazem jos jednom da su to dva najbolja soft synth-a za ove stvari sto sam naveo, i na njima mozes da zvucis priblizno hardveru.
monomachine i machinedrum su jako dobre za: idm, electro, minimal, i downbeat stilove, u principu za svaki pravac koji u sebi ima experimentisanje i podlozan je tome, dok za schranz nisu bas
«
Last Edit: April 16, 2008, 05:29:06 PM by Mika Technika
»
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #8 on:
April 16, 2008, 05:43:57 PM »
Hardver je sigurno nezamenljiv sto se tice osecaja, samim tim i inspiracije, i ja bih voleo da sam opremljeniji u tom smislu zato sto sam se ionako opredelio za varijantu da do krajnosti istrazujem mogucnosti pojedinih synth-ova (nazalost samo softverskih, za sada) nego da lutam medju 500 plugin-ova. Tako mi ne bi uopste smetalo sto je hardver sa druge strane manje fleksibilan.
Zato sam te i pitao sta te je navuklo na ovo, posto mislim da je bas bitno u startu izabrati nesto za sta si siguran da ce ti otvoriti puno mogucnosti a ne da se smoris posle mesec dana i prodas uredjaj ispod cene. Super ako si zadovoljan, i sigurno nisam jedini nestrpljiv da cujem prve rezultate!
Meni se tako na prvi pogled (YouTube demonstracija sa sajma muzicke opreme) dopao Access Virus TI Polar
Ali nisam se udubljivao u funkcije posto mi je svejedno van domasaja.
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Mika Technika
Guest
«
Reply #9 on:
April 16, 2008, 05:56:27 PM »
to je super synth, al kao sto sam rekao, meni to trenutno ne bi odgovaralo, zato sto necu da trigerujem, vec odmah da u step sekvencer kao sto ima monomachine odradim posao i odsviram i napravim zvuk!
Mika Technika
Guest
«
Reply #10 on:
April 17, 2008, 06:07:58 PM »
a evo jedan mali klip sta radi monomachine u techno fazonu: za sve ljubitelje techna mrzelo me da se potrudim vise pa evo ovako:
http://www.zshare.net/audio/1068248721f58188/
ovo je varijanta techna: holzplatten brixton techno
ko zna ko je brixton, zna i sta je holzplatten
inace jako volim ovaj zvuk 96'
pa sam morao da napravim taj rad
«
Last Edit: April 17, 2008, 06:37:45 PM by Mika Technika
»
Plonk
Guest
«
Reply #11 on:
April 17, 2008, 06:42:40 PM »
pa nije los zvuk.....ne slusam bas previse techno.....davno to bilo, al se sad podsetih dok sam ovo slusao meni fenomenalnog albuma Joey Beltram-a- Places
( iz 1994 ili 1995g. ne znam tacno), meni neprevazidjen.....ali da se vratim na temu, hajde stavi,kad te ne bude mrzelo
nesto sto nije techno, da malo cujem kako zvuci tada
Mika Technika
Guest
«
Reply #12 on:
April 17, 2008, 06:53:33 PM »
samo za tebe plonk :
http://www.zshare.net/audio/10693402681e0f4b/
ovo nisam ja uradio, al da ne bi cekao dok ja ne uradim, evo ovaj demo iz monomachine-a
Plonk
Guest
«
Reply #13 on:
April 17, 2008, 07:45:37 PM »
zvuci dosta dobro...moze sigurno i bolje uz malo eksperimentisanja
Plonk
Guest
«
Reply #14 on: