CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 11:18:46 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mastering podforum?  (Read 582 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: April 19, 2008, 09:44:43 PM »

Mislim da bi bilo ok otvoriti posebne teme o mastering teoriji, tehnikama post produkcije i procesorima koji se ovde koriste. Dakle, da se otvori Mastering podforum možda, a u njega da guramo teme posebno za EQ, Compression, Limiting, Stereo Imaging itd.

Ja imam u planu da naučim stvari koje ne znam (a ima ih mnogo u ovoj oblasti) tako da sam zamislio ovo kao pronalaženje podataka na internetu i pisanje teksta o svakom procesoru i tehnici sa sabijenim informacijama i istaknutim, važnim delovima.

Npr. otvorili bi temu EQ u kojoj bi svako mogao da doda svoje znanje i iskustva. Pa bi otvorili temu o kompresiji. Ko kako stigne.

Šta mislite? Ili da pišemo to ovde pa da ih stavimo kao sticky?

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: April 19, 2008, 09:59:25 PM »

Mislim da su sticki teme dovoljne, ali ako vecina misli da je neophodan podforum, onda neka se barem zove nesto tipa produkcija & postprodukcija (ne mastering, to je malo uzi pojam), hm?..

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Plonk
Guest
« Reply #2 on: April 19, 2008, 10:51:03 PM »

moglo bi npr......u "We are the music makers" sekciji napraviti sekciju koja bi se zvala 'tehnike u muzickoj produkciji' ili nesto tako slicno Smiley a onda tu napraviti teme za mastering, audio editing i sl....sta koga vec zanima...teme posebno za eq, kompresiju , limiting i sl mislim da nema potreba raditi svaku posebno.....ali ako je tako lakse onda dobro......konacno da i malo raspravljamo o raznim nacinima kreiranja elektronske muzike i tehnikama Afro
Mika Technika
Guest
« Reply #3 on: April 20, 2008, 04:05:48 PM »

gde god da stavite dobro je doslo!
Volarić
Guest
« Reply #4 on: April 23, 2008, 04:44:17 AM »

moglo bi npr......u "We are the music makers" sekciji napraviti sekciju koja bi se zvala 'tehnike u muzickoj produkciji' ili nesto tako slicno Smiley a onda tu napraviti teme za mastering, audio editing i sl....sta koga vec zanima...teme posebno za eq, kompresiju , limiting i sl mislim da nema potreba raditi svaku posebno.....ali ako je tako lakse onda dobro......konacno da i malo raspravljamo o raznim nacinima kreiranja elektronske muzike i tehnikama Afro
Glas za Plonk-a Smiley
Pages: [1]
  Print  

Jump to: