CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 11:25:39 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
Random
>
Brbljanje
>
Film koji vam se svideo.
Pages: [
1
]
2
3
...
40
« previous
next »
Print
Author
Topic: Film koji vam se svideo. (Read 32044 times)
Zyclon B Zombie
Guest
Film koji vam se svideo.
«
on:
February 02, 2008, 05:20:27 PM »
Želeo bih da popričamo o filmovima i to o onima koji su vam se svideli bilo da su dokumentarni, igrani ili nešto treće.
Evo ja ću prvi:
Film koji sam pogledao skoro a da mi se svideo od početka do kraja je CONTROL o bendu Joy Division.
Jasno je da se film najviše bavi pevačem i njegovim životom za koji znamo da je bio neobičan.
Ipak, iako su Joy Division bili tragični film sadrži mnogo komičnih delova koji su se dešavali ili bendu ili pevaču npr kad vlasnik Factory Recordsa budući da je olako izjavio da će potpisati ugovor sa njima svojom krvlju mora da se bode u prste ne bi li zaista to i ispunio a potom se i onesvesti.
Zanimljivo je činjenica da je film snimljen u boji a potom da je prebačen u crno belu formu radi jačeg efekta budući da je muzika benda sumorna. Očekivano je da se tokom filma protežu pesme Joy Divisiona ali uvek kroz jasan kontekst.
Kad Ian Curtis vidi devojku koja ima epileptični napad čujemo Shes Lost Control, kad izjavi ženi da je zaljubljen u drugu čujemo Love Will Tear Us Apart ili kad hoće da prekine sa ljubavnicom ide Isolation. Glavni glumac dosta liči na Ian Curtisa stoga je film prilično ubeljiv.
Preporučujem ga kako sledbenicima Joy Divisiona tako i onima kojima nikad nisu čuli za ovaj bend što je malo verovatno.
http://www.youtube.com/watch?v=qrFKu3xwTlQ
http://momentum.control.substance001.com/
«
Last Edit: February 02, 2008, 05:22:05 PM by Zyclon B Zombie
»
trišmegišto
Killah!
Re: Film koji vam se svideo.
«
Reply #1 on:
February 02, 2008, 05:32:43 PM »
Quote from: Zyclon B Zombie on February 02, 2008, 05:20:27 PM
Jasno je da se film najviše bavi pevačem i njegovim životom za koji znamo da je bio neobičan.
pa mislim da je prikazan njegov zivot i problemi kao uzasno banalni i potpuno liseni misterije.
verujem da je u tom smislu objektivan opis.
no, kao sam film mi se nije svideo. prvu polovinu sam se gadio engleskog white trasha a drugu polovinu cekao da se vec jednom obesi
dakle predugacak i predosadan. no majstorski odradjene scene zivih nastupa + odlicna fotografija.
ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
Zyclon B Zombie
Guest
«
Reply #2 on:
February 02, 2008, 05:42:47 PM »
To je bilo i moj mišljenje kad sam ga prvi put pogledao.
Mada sad shvatam da nije moguće ubaciti baš svaku pojedinost iz njegovog života a kamoli da su ubacili
od nekog drugog iz benda jer je poznato da su mnoge pesme urađene na probama zajednički umesto da ih je sam
Ian radio kao što je u filmu prikazano.
Evo baš sad sam na traileru primetio da na mom snimku Control-a nema nekih kadrova što ih sad gledam, baš šteta.
Ipak mi se sviđa, uprkos svemu.
Endymion
Forum ninja
«
Reply #3 on:
February 02, 2008, 08:17:57 PM »
Sinoć sam odgledao "A Zed and Two Noughts" ili "ZOO" Petera Greenawaya. Film je tamo negde s kraja 80tih i tačno se može pratiti evolucija njegovog rada kada se odgleda ovaj film a onda i neki kasniji (za sada sam samo odgledao "The Pillow Book" i "Prospero's Books"). Uglavnom, koliko sam mogao da primetim, sve njegove filmove karakteriše prezasićenost kadrova - previše boja, stvari, reči. Još ako se doda igra naracijom pa čak ponekad i odsustvo narativnosti (postmoderna?) dobija se vrlo čudan vizuelni doživljaj. A ta igra se progresivno razvija iz filma u film. Da ne dužim - preporučujem bilo koji njegov film.
The brain is the screen.
vsnrs
Killah!
«
Reply #4 on:
February 04, 2008, 04:35:21 PM »
danas sam pogledala
Posle svadbe. Efter brylluppet. Susanne Bier.
Sigur ros (vaka) na sahrani. ne moze biti tuznije. (sam film pocinje sa tom pesmom, odmah to osecanje u stomaku koje govori da nece biti dobro..)
nije normalna ta zena, Bier. totalno me je emotivno uzdrmala.
«
Last Edit: November 09, 2009, 11:09:23 PM by vsnrs
»
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
Endymion
Forum ninja
«
Reply #5 on:
February 06, 2008, 02:55:49 PM »
Odgledao pre par dana Cremaster 1 (reditelj Matthew Barney). 40 minuta slika. Bez ikakve radnje. To je prvi deo u seriji od 5, valjda će neki sledeći valjati. Da ne budem shvaćen pogrešno, ovo što sam odgledao nije TOLIKO loše (vizuleno) koliko je previše statično. Čak mi se učinilo da je predugo a ni ne traje puno. Što će biti zanimljvo odgledati treći deo koji traje tri sata ako je ovakav. :
The brain is the screen.
vsnrs
Killah!
«
Reply #6 on:
February 06, 2008, 03:34:02 PM »
Quote from: Endymion on February 06, 2008, 02:55:49 PM
Odgledao pre par dana Cremaster 1 (reditelj Matthew Barney). 40 minuta slika. Bez ikakve radnje. To je prvi deo u seriji od 5, valjda će neki sledeći valjati. Da ne budem shvaćen pogrešno, ovo što sam odgledao nije TOLIKO loše (vizuleno) koliko je previše statično. Čak mi se učinilo da je predugo a ni ne traje puno. Što će biti zanimljvo odgledati treći deo koji traje tri sata ako je ovakav. ::)
ja sam geldala 2 i 5, pre n godina, tako su bili prikazivani 1 za drugim u Domu Omladine.
sta znam, ima delova koji su fantasticni (recimo videces njegovu limuzinu..pa onda scene sa kaubojima u nekoj nedodjiji), ali onda ima nekih neprijatnih radnji od kojih se mom drugaru peglalo (ja imam malo tvrdji stomak za te fiktivne stvari), a smisla totalno nema. :D
gledala sam neke isecke iz preostalih cremastera u jednom muzeju (tu je neki..operacioni sto..i bogtepitasta), od kojih sam se toliko uplasila, da sam se jedva vratila u stan tako sama. :o
новый Вендерс, ням ням
Endymion
Forum ninja
«
Reply #7 on:
February 06, 2008, 04:14:40 PM »
Petice nema nidge da se nađe još uvek. Trebalo bi da ispliva uskoro kad već seeduju prva četiri.
Morbidno nije meni nikakav problem, bog zna da sam se svega i svačega nagledao. Sad jedva čekam da mi se downloaduje drugi deo posle ove tvoje priče pa da pređem na treći i četvrti.
Večeras planiram da dogledam još jedan film Petera Greenawaya pa javim utiske...
The brain is the screen.
Endymion
Forum ninja
«
Reply #8 on:
February 09, 2008, 10:24:20 PM »
Upravo sam odgledao Wild Tigers I Have Known (režirao Cam Archer). Fina pričica ali ono što mi je bilo najzanimljivije je muzika. Tek sam na kraju (kad su krenuli credits) skontao da je tu dosta freakfolkera - Six Organs of Admittance, Pantaleimon, Current 93 (ok, folk noir nije freakfolk), i još poneki.
The brain is the screen.
lulelelu
Killah!
«
Reply #9 on:
February 10, 2008, 08:48:28 PM »
gledo sam danas wrong turn 2 ... film je kidachinaaa.. vrhunski tresh.. uginuo sam od smeha
bekhend, forhend, skinhed igra
radimo torbe od albino tigra
Endymion
Forum ninja
«
Reply #10 on:
February 10, 2008, 10:34:28 PM »
Cremaster 2 - razočaravajuće. Nadam se da će 3 i 4 biti bolji inače...
The brain is the screen.
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #11 on:
February 12, 2008, 08:15:05 PM »
Pogledao sam konačno domaći film Klopka. Ok je, vredi pogledati, isto ima tu sjeb crtu - bolest, finansijska kriza, itd, ali očekivao sam više. Inače film za malo da uđe u uži izbor za Oskara.
Inače, interesuje me taj film što vsnrs predlaže... I like depresiju i potresne filmove.
«
Last Edit: February 12, 2008, 10:38:15 PM by pawwa
»
...drifting in memory...
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #12 on:
February 17, 2008, 12:09:46 AM »
Pogledao još jednom film Inland Empire... Film u filmu, scena u sceni, san u snu.
Odličan početak filma
i prateći zvukovi. Imam problem da razumem tačno o čemu se radi. Mislim ono što volim kod Lynch-ovih filmova jeste to što možemo na svoj način da protumačimo o čemu se radi, da shvatimo kako mi želimo, ali ovde mi to baš i ne uspeva najbolje...
Nagrađujući kraj filma
, happy end, mi mnogo prija.
Inače i Burial u svom novom albumu sempluje delove filma...
...drifting in memory...
vsnrs
Killah!
«
Reply #13 on:
February 17, 2008, 02:36:53 PM »
covece toliko sam bila uzbudjena kad sam nasla dobar torent za Inland Empire prosle godine (shvativsi da domaci pederi nece prikazivati taj film u biokopima kod nas) i kad sam ga skinula - NIKO ama niko nije hteo da gelda taj film sa mnom i onda ja kakva sam, popustljiva, uvek bi gledali nesto drugo.. (eto zasto ne volim da gleam u drustvu filmove)
tako da...taj film stoji
skinula sam sad i Brodre, isto od te Susan Bier koja je radila Efter bryllupet, pa cu to gledati u nekoj blizoj buducnosti..
inace ono nije bila preporuka, nego sam to bas tad gledala
sta sam jos dobro u poslednje vreme:
novi horocic, 30 Days of Night, misljenja su jako podeljenja, ali nama je bio sasvim ok. savrseno mesto za bilo koji zlocin - vukojebina na Aljasci, radi se o vampirima koji za promenu nisu romanticni nego predatorski, brzi, gotovo kanibalski. ima naravno dosadnjikavih i izkliseiziranih delova, zanimljiva je ideja samog kraja...inace je radjen po stripu, i to prilicno verno. u svakom sluvaju, ja sam se isprepadala na par trenutaka i dosta mi je bio zanimljiv.
sinoc smo gledali ruski, Ostrov. koji dolazi i na nas FEST (nisam na vreme kupila kartu i nema vise..)..ma ne znam, jako je zanimljiv, budi svasta u coveku, i pruza razna tumacenja. meni se svideo, posle filma smo jedno 2h pricali o slicnim temama...znaci da je bio pogodak. :]
«
Last Edit: September 13, 2011, 10:01:57 PM by vsnrs
»
новый Вендерс, ням ням
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #14 on:
February 17, 2008, 05:27:16 PM »
Samo da dodam jedan link za ljubitelje "drugačije filmske enciklopedije".
Pravac na
http://www.zuti-titl.com
Nikada nisam pogledao filmove koji oni preporučuju, ali su jako zanimljivi kao sajt : )
...drifting in memory...
Pages: [
1
]
2
3
...
40
Print
« previous
next »
Jump to: