CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 11:26:00 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 ... 40
  Print  
Author Topic: Film koji vam se svideo.  (Read 32044 times)
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #15 on: February 17, 2008, 05:41:32 PM »

Samo da dodam jedan link za ljubitelje "drugačije filmske enciklopedije".

Pravac na http://www.zuti-titl.com

Nikada nisam pogledao filmove koji oni preporučuju, ali su jako zanimljivi kao sajt : )

haha i ja sam ih nedavno nasla
na zalost, gledala sam neke filmove koje pominju i slave.. Cheesy
(ali to sta sam ja gledala od tih su vecinom poznate stvari, tipa Samaricanka od Kim Ki Duka itd)
« Last Edit: September 13, 2011, 09:58:56 PM by vsnrs » Logged

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #16 on: February 17, 2008, 05:54:56 PM »

Od Kim Ki Duk-a sam gledao 3-Iron, odnosno Bin-Jip (prevod sa koreanskog - "Prazne Kuće").

Radi se o beskućniku koji provaljuje u kuće kada ljudi nisu u njima, i pere im veš, popravlja stvari, ali ništa ne krade. U jednoj kući nailazi na ženu u koju se zaljubljuje. Ona kreće sa njim, i njihova ljubav nema reči, bukvalno. Ono što mi je zanimljivo oko toga jeste problem koji sam imao skoro, pokušavajuci da izrazim da prijateljstvo ne znači biti iskren prema nekome i govoriti mu iskrene stvari :S, već je dovoljno pogledati prijatelja u oči. Druga stvar koja mi se svidja jeste da je sam film, kao i većina azijskih, minimalan, u smislu bez reči skoro.

Opet, film kao umetnost, ispred zabave. : )
« Last Edit: February 17, 2008, 06:00:12 PM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #17 on: February 17, 2008, 06:05:28 PM »

Od Kim Ki Duk-a sam gledao 3-Iron, odnosno Bin-Jip (prevod sa koreanskog - "Prazne Kuće").

Radi se o beskućniku koji provaljuje u kuće kada ljudi nisu u njima, i pere im veš, popravlja stvari, ali ništa ne krade. U jednoj kući nailazi na ženu u koju se zaljubljuje. Ona kreće sa njim, i njihova ljubav nema reči, bukvalno. Ono što mi je zanimljivo oko toga jeste problem koji sam imao skoro, pokušavajuci da izrazim da prijateljstvo ne znači biti iskren prema nekome i govoriti mu iskrene stvari :S, već je dovoljno pogledati prijatelja u oči. Druga stvar koja mi se svidja jeste da je sam film, kao i većina azijskih, minimalan, u smislu bez reči skoro.

Opet, film kao umetnost, ispred zabave. : )

i ja sam gledala i taj, nije los
mada mi je njegov prelep film: Prolece, leto, jesen, zima i opet prolece, i dalje najbolji od njega. pogledaj to ako nisi (imam ja ako ne skines..) (glupo da ti spoilerujem sad, ali recimo da se radi o odrastanju ljudskog bica, kroz sta sve on prolazi, naravno uz umetnut budizam. ali nema nikakav opominjuci ton, dakle veoma opusten film, zato je tako i divan)

vec posle u tom 3-Iron (to je inace marka loptica za golf, rings a bell? Wink ) ima nekih forica koje je pokupio od Wong Kar Waia, ali lep je film, veoma naivan
no posle..Samaria me je totalno smorila, nije mi se svideo..onda sam odustala od njega, vec poslednja 2-3, koliko ih ima nisam isla da gledam.
« Last Edit: September 13, 2011, 09:58:25 PM by vsnrs » Logged

Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #18 on: February 18, 2008, 11:43:13 PM »

Upravo sam pogledao I Am Legend i moram da priznam da je film dobar.
Uvek mi je ranije smetalo što su  SCI FI snimani po nekim pustinjama, to se uvek pokrivalo sa pričom da je civilizacija kakvu poznajemo nestala ali ovde su se zaista potrudili i snimili dobar deo filma zatvorivši neke ulice kako bi snimali scene.Dobar je onaj kadar iz ptičije perspektive kad vidimo samo jedno vozilo kako se kreće po ogromnom gradu. Ovaj film je pokazatelj da Holivud sa svojim ogomnim budžetom i mamutskim studijima zaista može da napravi nešto vredno jer, priznajte, ništa posebno dobro nije došlo iz Holivuda odavno, dugo se trzao sa raznim rimejcima, ekranizacijom stripova ili crtana ( Transformers :bljak:).
Drago mi je što vidim Will Smitha u  ulozi koja ne koristi njegove geto-crnačke fore nego se zaista pokazao kao pravi glumac skroz uvodeći gledatelja u priču.

A sad ono što mi se ne sviđa:

Ljudi oboleli od smrtonosnog virusa su manje-više kompjuterski animirani što izgleda dosta sterilno. Ti isti ljudi/mutanti imaju  moći u stilu Resident Evil (već viđeno) i degradiraju film.Taman kad se saosećate sa glavnim likom, njegovom samoćom i borbom da očuva zdrav razum, nekako vam bode oči to što mutanti jurcaju po zidovima poput paukova i u stanju su da udarcem glavom prevrnu auto.

Uvek ali uvek u svakoj sceni iznenađenja koriste tehniku "zatišja". Sve je mirno i normalno i onda V R I S A K ! ! !
Kasnije već znate da se spremite kad je zatišje i nije vam zanimljivo.

Deo kad Will Smith pokazuje koliko je gledao Shreka i počinje da oponaša dijalog iz istog, skroz nepotrebno.

Film preporučujem samo zbog toga što je ovo prvi blockbuster koji sam zaista imao nameru da pogledam i nije mi se povraćalo posle gledanja.
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #19 on: February 19, 2008, 09:59:28 AM »

Mozda je stariji film, ali ja sam ga tek skoro provalio, i super je preporucio bih ga svima koji ga nadju!

http://www.imdb.com/title/tt0246578/

Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #20 on: February 19, 2008, 12:08:11 PM »

Mozda je stariji film...

Nije bitno da li su filmovi o kojima pišemo  stariji ili noviji, dobro došli su komentari o bilo kojim filmovima koji su vam se svideli.
Pišite o bilo kom filmu za koji mislite da je vredan pomena.
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #21 on: February 21, 2008, 01:19:20 PM »

sinoc smo gledali ruski, Ostrov. koji dolazi i na nas FEST (nisam na vreme kupila kartu i nema vise..)
Znači definitivno nema više karata? Eh baš šteta, evo gledam na TVu program FESTa, i ipak bi ga trebalo posetiti Sad

...drifting in memory...
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #22 on: February 21, 2008, 01:36:22 PM »

sinoc smo gledali ruski, Ostrov. koji dolazi i na nas FEST (nisam na vreme kupila kartu i nema vise..)
Znači definitivno nema više karata? Eh baš šteta, evo gledam na TVu program FESTa, i ipak bi ga trebalo posetiti Sad

Ostrov, sto vise vreme odmice, sve mi je sjajniji film
prosto, treba gledati film zbog sebe (ne iz religijskih razloga)
« Last Edit: May 26, 2011, 08:54:49 PM by vsnrs » Logged

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #23 on: February 25, 2008, 11:44:23 AM »

"At the dawn of the millennium, the nation collapsed. At fifteen percent unemployment, ten million were out of work. 800,000 students boycotted school. The adults lost confidence, and fearing the youth, eventually passed the Millennium Educational Reform Act - AKA: The BR Act..."

dakle, konacno i taj Battle Royale :]

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #24 on: February 26, 2008, 01:36:20 PM »

sinoc uz peglanje vesha :D

Stendalov sindrom

mala asia, gej marco i thomas kretschmann opcinjeni slikama
ne znam zasto, mnogo volim ovaj film (i asiu naravno)

i
onda lepe noge i sise, klanje drustveno losih
i goblin

Tenebre

da, pravi sam ljubitelj Argenta, sta da radim, gledala sam maltene sve filmove i gledam ih rado opet :D
« Last Edit: September 13, 2011, 10:07:06 PM by vsnrs » Logged

Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #25 on: February 27, 2008, 12:34:55 PM »

Jedna noc u Roksberiju, najjaci film!

znate svi onu parodiju na taj film sa Dzim Kerijem, 3 lika koja idu po gradu i vrte glavama levo-desno...

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #26 on: February 28, 2008, 05:59:53 PM »

Jedna noc u Roksberiju, najjaci film!

znate svi onu parodiju na taj film sa Dzim Kerijem, 3 lika koja idu po gradu i vrte glavama levo-desno...

ako imas neki torent link za to, posalji mi na pm :]

Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #27 on: February 28, 2008, 07:49:55 PM »

Čekaj malo, to sa Džim Kerijem je dugometražni film ?

Mislim, gledao sam film samo sa ona dva lika ali tu nema Džim Kerija, imam samo onaj clip kad su njih trojica momče po gradu.
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #28 on: February 28, 2008, 08:02:59 PM »

pa da, sa dzimom je smo klip... u pravom filmu ne glumi... potrazicu torrent

abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #29 on: February 28, 2008, 08:57:35 PM »

Aaaah... evo i ja da dodam par komada paljevinskih filmova koje sam obozavao jos kao osnovac  Cheesy

svi su na istu foru, otkaceni i debilni. skoro sam ih se prisetio, pa poskidao (jer tako smo u mogucnosti Wink).

uzgred, ako neko ima titl za nowhere (a da nije na francuskom) molim vas neka javi... moze i engleski tilt.

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
Pages: 1 [2] 3 4 ... 40
  Print  

Jump to: