CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 11:45:50 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ólafur Arnalds - Variations Of Static [2008 Erased Tapes Records]  (Read 1559 times)
Endymion
Forum ninja

View Profile
« on: May 01, 2008, 06:30:42 PM »

Ovo je muzika upravo za ovo vreme i ovo raspoloženje u kome pišem - kasno popodne, kafa, cigareta, otvoren prozor, povremeno se čuju zvuci sa ulice (deca, poneki pas, automobil u prolazu, razgovori ljudi iz okolnih dvorišta...) ne previše jako, mešam šta je muzika a šta dolazi spolja ali nije ni bitno...Savršeni mir u ovih dvadesetak minuta koliko traje ovaj album/EP ali čudan, pun išekivanja, gotovo napet. Ili je pak to samo (ne)mir uzrokovan čuđenjem nad tim što se muzika i nemuzika ovako uklapaju?

The brain is the screen.
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: May 01, 2008, 08:47:07 PM »

Cry

Fin i tužan album (pogotovo poslednja stvar). Čitavoj atmosferi, ovi text2speech dečiji glasovi stvaraju dodatnu melanholiju. Nice!

...drifting in memory...
Endymion
Forum ninja

View Profile
« Reply #2 on: May 01, 2008, 10:25:42 PM »

Ne znam, meni nije tužan...Melanholičan svakako ali mi to nikako ne oduzima od optimističnosti koja je tu negde sve vreme...Oh bože, ni ne znam šta hoću da kažem... Huh?

Čini mi se da sam pročitao da ima još jedan album (ako je ovo uopšte album a ne EP). Moraću da ga lociram.

The brain is the screen.
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: May 01, 2008, 11:01:21 PM »

Heh ma pusti mene, meni je sve tužno : D palim se na to pa sam stvorio deformaciju...

...drifting in memory...
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #4 on: May 02, 2008, 11:52:25 AM »

Shocked
Hvala na ovome, ne mogu opisati koliko sam se odusevio, ovo je savreseno !!!
a sto se tice tuznih pesama jedino mi je "Haust" pesma tuzna  Cry

Endymion
Forum ninja

View Profile
« Reply #5 on: May 04, 2008, 05:54:49 PM »

Upravo preslušavam album 'Euology For Evolution' i nisam siguran da li je do toga što se nerviram oko ispita te mi se skratio raspon pažnje ili šta, ali ne sviđa mi se toliko kao EP. Nema te jačine koju sam očekivao. Nije loš, don't get me wrong, ali mi je ipak slabiji.

The brain is the screen.
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #6 on: September 07, 2008, 07:02:15 PM »

olafur je strava...prochitah skoro da je nastupa s bjork... mlad je i talentovan... imam 2 izdanja i oba su super... mislim, ceo erased tapes je kul...

Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #7 on: October 28, 2010, 10:19:54 PM »

sad sam bas hteo da postavim temu o Ólafur-u, pa reko 'cek da vidim, mozda ima tema?'

kad ja tamo a ono medjutim

kad bih imao neki restoran, onako skup Azn ovako nešto bih stavio za muziku, naravno, uživo  Cool

za poslednji je cak dobio review od BBC-a! http://www.bbc.co.uk/music/reviews/8bpn
« Last Edit: October 29, 2010, 12:53:28 AM by Tamer » Logged

Pages: [1]
  Print  

Jump to: