CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 23, 2012, 11:48:44 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Essence of Night  (Read 3020 times)
Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« on: May 02, 2008, 05:48:40 PM »

Essence of Night je nastao kao nesto potpuno drugacije od onoga sto je bio prvobitni plan i ako govorim iskreno,drago mi je zbog toga.....

Pocetak je bio u metal bendu Insomnia koji nije zaziveo.Kako nisam bio u mogucnosti da pronadjem sve clanove koji bi mogli da upotpune prazna mesta u bendu,okrenuo sam se softverskim resenjima.Vremenom,poceo sam da experimentisem sa razlicitim ne-metal zvucima  Smiley  i vremenom,potpuno sam se orijentisao na elektronske zanrove.Pod uticajem bendova koje sam vec slusao(A23 u prvom redu),poceo sam da stvaram potpuno drugaciju vrstu muzike,promenivsi predhodno ime benda u Essence of Night.

Jedan period,Essence of Night je bio one man projekat,ali kako nisam uspevao da potpuno dovrsim svoje pesme i posto sam cesto u zavrsenoj pesmi cuo da nesto nedostaje(a,jednim delom i zbog planova za buduce radove),shvatio sam da je neophodan i drugi clan benda....Sada je Essence of Night upotpunjen i sa drugim clanom,Angelicom.

To je to,u najkracim crtama.Zvuk ne bih znao kako tacno da okarakterisem,ali mogu reci da je to neki Industrial/EBM,cesto sa Darkwave elementima,a neretko i Ambiental.Nekoliko pesama,da bi ispratile svoj sadrzaj cak prelaze i u Agrotech.....

Svi koji zele da cuju nesto od nas:

www.myspace.com/essenceofnight

Hope you'll like it....  Wink
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: May 02, 2008, 05:57:10 PM »

dobrodosli, mogu reci da me prica malo podseca na moju, u nedostatku ljudi spremnih za rad okrecemo se masinama  Undecided , mada ko zna zasto je to dobro Smiley

A sto se pesama tice mogu reci da zvuce skroz OK i vise od toga! Afro

PS.
Anathema mi se jako svidja (mada jos nisam preslusao sve)

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: May 02, 2008, 08:25:19 PM »

Pozdrav :)

imate zajebane noćne gated lead-ove! Ono što sam primetio dodatno je da su beat, glasovi i synths totalno desinhronizovani? Mislim, čak i ako je namerno čudno mi zvuči skroz. Evo čak sam isključio i ponovo uključio browser da vidim da mi se nije nešto istripovalo?

...drifting in memory...
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #3 on: May 02, 2008, 11:47:54 PM »

E pozdrav.
Nalazimo se na istoj kompilaciji  Afro
D:S volume 3
Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« Reply #4 on: May 03, 2008, 12:12:25 AM »

E pozdrav.
Nalazimo se na istoj kompilaciji  Afro
D:S volume 3

Yup.  Smiley Nadam se da cemo se sretati na jos nekim kompilacijama,a ako nam krene i na nekom nastupu,bilo bi lepo.....  Grin

@ pawwa

Ma,znam,sada smo snimili nove stvari....Ono na space-u su moji solo radovi,a sada sa back-upom se sve to ispravilo,ali me uzasno mrzi da brisem i uploadujem sve ponovo  Smiley

@Nemanja

Thanx za nice words  Smiley
« Last Edit: May 03, 2008, 12:32:01 AM by Essence of NIght » Logged
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #5 on: May 03, 2008, 10:25:35 AM »

Što se tiče novih kompilacija tu se iskreno nadam ali za nastup nemam još opremu.

Možda i nabavim nešto.  Wink
Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« Reply #6 on: May 03, 2008, 01:46:52 PM »

Yup,oprema je uvek problem....Video si verovatno na D:S-u sto sam otvorio temu "HELP!!!!!" bas za pomoc za live nastupe......

Samo sto je uvek to teoretski mnogo jednostavnije nego u praxi....Ipak su potrebne investicije......  Sad
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #7 on: May 03, 2008, 02:19:14 PM »

Oh da, video sam, postavio sam tamo gomilu linkova sa youtube za dokaz kako to bendovi rade sa elektronikom.

Nisu ni neke investicije potrebne ukoliko imaš dobru ideju, mislim da uvek treba da se raskrsti sa sobom šta se želi, koje su mogućnosti kao i količinu budžeta.

Dobra ideja uvek ispliva makar imao magnetofon, mikrofon i kućnu ritam mašinu...uostalom, nisu li tako Cabaret Voltaire počinjali  Wink
Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« Reply #8 on: July 30, 2008, 12:44:30 PM »

Drago nam je da vas obavestimo da smo zavrsili nas prvi CD-Ghost of Past EP koji je u javnost dosao preko D:S net-labela.  Wink
Dakle,radi se o jednom Experimental/Futurepop projektu,pa ko voli ovaj zvuk nek' poslusa:

http://www.sendspace.com/file/ntpy3w

Hope you'll like it  Wink
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #9 on: July 30, 2008, 02:48:09 PM »

Jeste li poslali Ga(v)ri, šta kaže? Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: July 30, 2008, 03:42:16 PM »

Pristup mi se sviđa - melanholična muzika sa starim analognim synths, kad-kad agresivna sa distorzijama u gabba stilu. Takođe, sviđa mi se sirovost izdanja, i oseća se kako sviraš rukama nekada hehe - uzeo si midi je li tako? Male promene tempo-a su mi super. Glas bi, po meni, trebali iskontrolisati ubuduće (malo ukloniti mikrofonski šum, ukloniti predvidivi delay u nekim slučajevima, malo ga bolje uklopiti u muziku - možda malo manje reverba samo ili tako nešto). Najbolja stvar mi je Redemption.

Generalno sam uživao i malo čudio kako su neke stvari odrađene (u pozitivnom smislu strukture, brejkova, desinhronizovanosti, promena itd). Skroz OK izadanje! Afro

...drifting in memory...
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #11 on: July 30, 2008, 04:01:55 PM »

nije mi jasno zasto su pesme 128 kb/s Huh?

Crashing the skyline - wtf? jel provalio neko da su BPM drum-a i melodije razliciti???

Redemption - ista prica, ne verujem !

Ghost of Past(Original Mix) - ruzna boja glasa vokala... mozda su neki filteri mogli to malo da poprave... i delay vokala je neodgovarajuci, mogao je jos da se poveca

Ghost of Past(Sleepless Mix) - ovo je jos i najbolje... da nije onog uzasnog kick-a bilo bi jos bolje, ali...

ja ne razumem ovaj EP Smiley

Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« Reply #12 on: July 30, 2008, 06:09:56 PM »

Ufff,redom...  Smiley

@сталкер
Poslacemo,sad kad si pomenuo....Svi kazu da je strucnjak za ovakve zanrove,pa bi nam znacilo da cujemo njegovo strucno misljenje  Smiley Samo kako da ga kontaktiramo?Preko space-a?

@pawwa
Uzeo sam midi.  Smiley Thanx za nice words i savete.Podrska mnogo znaci! Afro

@Tamerlane
Kao prvo,thanx za iskrenost!Znam,kapiram da je moglo mnogo bolje,ali kao prvo-ovo su starije pesme,mada sam svestan da za samo nekoliko meseci stvari ne mogu drasticno da se poprave.Proslo je jedva malo vise od godinu dana od kad sam prvi put instalirao muzicki softver na kompu,tako da se nadam da ce buduca izdanja biti sve bolja pa da cemo i ti i ja biti zadovoljniji!  Grin
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #13 on: July 30, 2008, 06:22:47 PM »

Nemam pojma, ja sa njim nemam neki kontakt, znamo se samo iz vidjenja, sa (ranijih) dark night-ova u Akademiji i nekih koncerata... Uvek mu možeš ostaviti na nekom od tih night-ova (što ne znači da će pustiti to veče, pretpostavljam da bi radije da posluša prvo na miru).

A imaš i onaj forum nightpromotions, tu on u principu visi, koliko znam. Kao i dosta ekipe sa sada rasturenog Debrisa, koji je bio okupljalište za ljubitelje muzike poput tvoje.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« Reply #14 on: July 30, 2008, 06:49:41 PM »

Nemam pojma, ja sa njim nemam neki kontakt, znamo se samo iz vidjenja, sa (ranijih) dark night-ova u Akademiji i nekih koncerata... Uvek mu možeš ostaviti na nekom od tih night-ova (što ne znači da će pustiti to veče, pretpostavljam da bi radije da posluša prvo na miru).

A imaš i onaj forum nightpromotions, tu on u principu visi, koliko znam. Kao i dosta ekipe sa sada rasturenog Debrisa, koji je bio okupljalište za ljubitelje muzike poput tvoje.

Thanx,nisam imao pojma da postoji naslednik Debrisa!
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: