CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 12:01:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Razume se neko u vokale????  (Read 670 times)
Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« on: May 07, 2008, 11:53:26 AM »

S obzirom da privodim kraju sve novije stvari(koje ce uskoro zameniti stare na Space-u at last!),muzika je skoro gotova za sve pesme,ali ostaje onaj tezi deo....Vokali......To tako ne ide.......  Cry

Naravno,znam da nisam neki talenat za pevanje,tako da ni ne trazim savete za vezbu glasa ili kako vec,vec me zanima da li postoje neki programi/efekti koji su dobri za obradu vokala.
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #1 on: May 07, 2008, 12:42:13 PM »

Cool Edit Pro / Sound Forge... tu mozes lepo da ih sredis... imas i onaj Music Morpher, Morph VOX Pro, AV Voice Changer...

Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: May 07, 2008, 12:48:34 PM »

Mozda necu biti od velike pomoci, ali ...

Postoje programi koji ma mozes srediti glas skoro do "savrsenstva", rade na fazon Celemony Melodyne, Imas i slicne programe u Waves Mercury paketu.

Ali sve u svemu to i dalje zavisi od toga kako je otpevano i kako je snimljeno. Sto znaci da bi trebalo da imas (pozajmis) neki fin mikrofon. I da se potrudis da sto bolje snimis, tu ide onaj fazon "oko pevas glasno (deres se) sto dalje od mikrofana; tiho sto blize ...
i posle ti ostaje mnogo rada u nekom od editora  Smiley
Srecno  Wink

PS. ovo uglavnom koristi pink produkcija  Undecided

Essence of NIght
Nu one
*

View Profile
« Reply #3 on: May 07, 2008, 09:46:45 PM »

Pa,sto se tice mic-a i tehnike snimanja,to kapiram,a o programima nisam imao pojma i svi vokali su mi uvek bili neobradjeni,osim ako ih ne unistavam distorzijom ili ih pustam kroz vocoder....

Pomogao si,thanx!
Sada cu da pokusam da nadjem Celemony Melodyne na torrentima.  Smiley
Pages: [1]
  Print  

Jump to: