CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 12:03:18 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: IDM - Intelligent Dance Music  (Read 3057 times)
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #15 on: October 01, 2008, 05:44:35 PM »

nisu vanvremenski..donekle ok, ali sta im fali?
« Last Edit: May 11, 2011, 04:04:06 PM by vsnrs » Logged

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #16 on: October 01, 2008, 06:03:35 PM »

Pretpostavljam da je moja relativna odbojnost prema tim prvim albumima (od Autechre) iz razloga što sam ih otkrio kasnije, čak i kada sam počeo da slušam IDM već su postojale naprednije stvari. Mislim, nije bitno da je napredno, bitno je da ima to nešto u sebi (kao što po meni i ima Garbagemx36), ali opet IDM je dosta ušao u taj fazon "sada ću ja venetian snares-u da pokažem da sam luđi", nadmeću se pokušavajući jedne druge da tehnički impresioniraju.

Mislim, takva muzika po meni retko može da bude vanvremenska. Recimo, obožavam Untilted, ali ga ne mogu nazvati vanvremenskim. Ok, razumem da ta priča o tehnologiji i tehnici ipak ne može da se natrpa pomenutim prvim albumima, što znači da meni nisu vanvremenski jer u njihovo vreme ih nisam slušao pa mi nije ostalo kao neko nostalgično sećanje na mladost Smiley

Ja termin vanvremenski ovde posmatram kao "klasik".

...drifting in memory...
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #17 on: October 01, 2008, 06:20:54 PM »

pa onda tesko da cemo ista posle kraftwerka smatrati klasikom Tongue
mada ja inace nemam bas neke klasike iz elektronske muzike, vanvremesnost vezujem za neke druge stvari

incunabula i amber su meni mnogo bolji albumi od untilted, idejno (ne samo zato sto mi se najvise svidjaju)
« Last Edit: May 11, 2011, 04:05:52 PM by vsnrs » Logged

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #18 on: October 01, 2008, 06:24:17 PM »

mada, ako smem da primetim, nemanja je nesto sasvim drugo u odnosu na tebe, pricao u svom postu.

Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #19 on: October 01, 2008, 06:34:30 PM »

Po meni jedina prava vanvremenska muzika je Klasika, ali nju bi izbacio iz ove price jer je totalno nije realno da bilo sta sto je covek izmislio poredim sa klasikom, jednostavno nema smisla Smiley

a kad sam ovde govorio o vanvremenskom IDM-u mislim: da sam ja juce cuo "Amber" i odma posle toga "Quaristice" nikad ne bih mogao za amber da kazem uuu ovo je nesto matoro...
a ovo isto ne vazi za recimo 99% techno albuma, gde jednostavno cujes tu vremensku razliku od 10 godina i sta vise ona ti smeta, i to ne samo techno nego kod vecine pravaca elektronske muzike imas istu tu situaciju.
Sve u svemu poenta svega ovoga je da ja mislim da ce idm opstati u ovakvom ili relativno slicnom obliki i za 10 godina. sto neverujem da ce se desiti sa tehnom, trensom, dnb i ostalim ...
I na kraju krajeva zivi bili pa videli Wink

edit : i da, mislim da kod odredjivanja sta je vanvremensko a sta nije, moramo da zanemarimo tehnicku stranu nekog albuma/pesme i da je gledamo cisto na idejnom nivou Wink
« Last Edit: October 01, 2008, 06:36:55 PM by Nemanja » Logged

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #20 on: October 01, 2008, 06:52:18 PM »

^^tako sam te i ja skapirala Wink

Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: