CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 12:07:51 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Stara skola: zivi instrumenti  (Read 1649 times)
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« on: May 09, 2008, 08:58:54 PM »

Pawwa me (prijatno) iznenadio zeljom da nabavi kalimbu, a i ja sam imao neke potajne zelje da u zivotu naucim nesto da sviram, makar na najosnovnijem nivou. Valjda nije kasno, nisam bas u godinama Stefana Milenkovica (kada je pocinjao). Grin

Povrh svega, mislim da je to super nacin da se zacini cisto elektronska muzika, ali i da se do daske upropasti, ako se ne nema jasna koncepcija sta i kako.

Ja pretezno volim zvuk zicanih instrumenata, npr. klasicne gitare svirane "na portugalski nacin", instrumenata iz porodice lute (ud, tar...) i jedno totalno ludilo koje sam video kod Dead Can Dance: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Kim_Thai_Instrument.jpg. Doduse, njihova verzija je kineska (ova sa slike je tajlandska), ali prakticno su identicne. Kako kaze Brendan Perry na Towards The Within DVD-u: ".. this one she (Lisa Gerrard) picked up years later when she was in Hong Kong, for 30$ in a supermarket." Smiley

Samo, nesto mi lici da bih sa time bio spretan malo morgen Grin Nisam bas siguran da bih cesto pogadjao zice tim stapicima Smiley
He, tu dolazimo do kljucne stvari - za sve treba vremena, strpljena, puno vezbe. Ono prvo moze predstavljati, nazalost, najveci problem.   Undecided
Uglavnom, da li ste razmisljali da uvedete nesto od akusticne muzike u vas svet?  Azn

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
e.bug
Forum ninja

psychedelic

leptonica@gmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #1 on: May 09, 2008, 09:54:16 PM »

Valja se malo opustiti od sve te elektronike  Smiley
Posto od malena imam akusticnu gitaru,naucio sam je solidno.Imam u planu da uskoro krenem na casove saksofona.Prosto volim
tu boju zvuka.Inace nudi velike tehnicke mogucnosti i dosta se koristi u raznim muzickim pravcima.
Ja bih ga konkretno koristio u nekoj exp. sumbiozi new jazz`a i dnb.. znaci neki alt sax.
e da.. i usna harmonika je super stvar.Imao sam je kao mali,ali se nikad nisam trudio da je naucim.
Ima to na pijacu za male pare   Grin

Plonk
Guest
« Reply #2 on: May 09, 2008, 10:18:50 PM »

za mene je to definitivno klavir i violina Smiley nauciti svirati ijedno od to dvoje za mene je san  Smiley ko zna mozda se jednog dana i nauci...covek se uci dok je ziv, zar ne?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #3 on: May 09, 2008, 10:29:54 PM »

Pawwa i ja smo tokom O.Š. svirali blok flaute jer je to bilo obavezno za Muzičko  Grin Grin Grin

Kasnije sam ja nastavio sa gitarom i dalje sa drugim instrumentima.

Jedno vreme smo nas dvojica imali acoustic noise sessions  Smiley sa nekim raspadnutim akustarama i štapićima za onu društvenu igru Jinga ili kako se već zove.Bilo je super dok nas njegovi nisu oterali  Grin
« Last Edit: May 10, 2008, 01:11:23 AM by Zyclon B Zombie » Logged
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: May 10, 2008, 12:57:37 AM »

^Haha! Baš sam hteo da pomenem taj instrument: gitara sa štapićima hehe. Noise.

Inače, i ja bih voleo da naučim klavir da sviram. Mada, ne bojim se instrumenata jer u nedostatku skilova, uvek se može eksperimentisati.

Pored kalimbe, interesuju me oblici metalofona, ksilofona, razne udaraljke i sl. To bi stvarno bilo divno imati i eksperimentisati, improvizovati sa ljudima i snimati to. I na to dodamo elektronike, i vijuviju~~~

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: May 10, 2008, 08:01:11 AM »

Ja sam u osnovnoj imao katastrofu od muzickog - zena je bila jako stroga i nadrndana, a u sustini nicemu nas nije naucila. Inace, za svih 8 godina nismo nijedan instrument uzeli u ruke, katastrofa. Sad tek osecam koliki je to nedostatak.

@e.bug - i ja obozavam zvuk saksofona, ubedljivo mi je najbolji instrument od svih duvackih! Ali nisam zagrejan da ga ucim, ipak.

@Plonk - "klavir" mozes malo da vezbas i sa midi kontrolerom, ja sam cisto uzitka radi pustao neku muziku preko koje bih nabadao note (ustosio bih se posle par puta, nije bas bila katastrofa). Ali moj kontroler nije zahvalan ako hoces da uneses ekspresivnost u sviranje; velocity mu funkcionise lose, ako pritisnes dirku lagano nista se ne cuje a da bi dobio pun zvuk treba da je zveknes da otpadne. Po pravilu ga iskljucujem (da zvuk bude istog intenziteta ma kako pritisnuo dirku), ali to mi onda vec bitno umanji dozivljaj.

Ja bas zelim nesto prenosivo, tipa, da mogu da odem u sred sume ili pored reke i da opletem nesto sebi za dusu. Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Plonk
Guest
« Reply #6 on: May 10, 2008, 10:23:24 AM »

@Plonk - "klavir" mozes malo da vezbas i sa midi kontrolerom, ja sam cisto uzitka radi pustao neku muziku preko koje bih nabadao note (ustosio bih se posle par puta, nije bas bila katastrofa). Ali moj kontroler nije zahvalan ako hoces da uneses ekspresivnost u sviranje; velocity mu funkcionise lose, ako pritisnes dirku lagano nista se ne cuje a da bi dobio pun zvuk treba da je zveknes da otpadne. Po pravilu ga iskljucujem (da zvuk bude istog intenziteta ma kako pritisnuo dirku), ali to mi onda vec bitno umanji dozivljaj.

Ja bas zelim nesto prenosivo, tipa, da mogu da odem u sred sume ili pored reke i da opletem nesto sebi za dusu. Smiley

naravno, to i radim, ali nije to to Wink
 jel radio neko sa EWQL (EASTWEST QUANTUM LEAP) piano bibliotekom.....cuo sam primere i otkidaju skroz....mada ti treba oko 270gb prostora Grin
http://www.eastwestsamples.com/details.php?cd_index=1046
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #7 on: May 10, 2008, 11:14:29 AM »

Znam da sviram gitaru i bass, sto kad god mogu primenjujem u elektronskoj muzici, i da nesto malo nabadam usnu harmoniku  Grin Grin
Inace mislim da koriscenenje "zivih" instumenata mnogo obogacuje rad, cak ovde mogu da svrstam i midi kontrolere... Posto "piano roll" ekstremno osakacuje ideju, inspiraciju itd...

Inace imam zelju da naucim klavir.

Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #8 on: May 10, 2008, 03:03:11 PM »

@сталкер

Priznaj da bi hteo da opleteš od Vendi pesmu Praćnuo Se Šarančić  Grin
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #9 on: May 10, 2008, 04:25:35 PM »

Ne bih, 'leba mi, ta stvar mi je apsolutno odvratna! Grin

Pre jedno dve godine sam zeleo da kupim akusticnu gitaru samo da bih svirao neo-folk (Death In June), haha, to je bar lako nauciti. Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #10 on: May 10, 2008, 04:57:04 PM »

Ne voliš tu pesmu ?   Shocked
Ne znaš ti šta je muzika   Tongue

Cool
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #11 on: May 12, 2008, 09:01:47 PM »

^Haha! Baš sam hteo da pomenem taj instrument: gitara sa štapićima hehe. Noise.

Inače, i ja bih voleo da naučim klavir da sviram. Mada, ne bojim se instrumenata jer u nedostatku skilova, uvek se može eksperimentisati.

Pored kalimbe, interesuju me oblici metalofona, ksilofona, razne udaraljke i sl. To bi stvarno bilo divno imati i eksperimentisati, improvizovati sa ljudima i snimati to. I na to dodamo elektronike, i vijuviju~~~

pa ono...kupi neshto s 88 dirki, skini Alfred.Teach.Yourself.to.Play.Piano.Deluxe.Edition-BNT...godinu dana, svaki dan po sat vremena...i videcesh Wink

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: May 12, 2008, 09:17:22 PM »

Ma kontam... Nisam mislio bas klavir, vec klavijature a.k.a. akorde, modulaciju, progresiju i slicno : D

...drifting in memory...
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #13 on: May 13, 2008, 12:16:55 PM »

Ili ovo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Janko_keyboard

Grin

...drifting in memory...
Plonk