CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 06:55:57 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
Žurke
>
Istorija
>
Why? - Anticon night in Zagreb.
Pages: [
1
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: Why? - Anticon night in Zagreb. (Read 1665 times)
Stimmer
Forum ninja
Why? - Anticon night in Zagreb.
«
on:
May 26, 2008, 05:24:59 PM »
Upravo sam se vratio iz avanture po Zagrebu, i pod vatrenim sam utiscima. Jednostavno, nisam u pocetku verovato da je Hrvatska (akcenat na Zagreb) toliko napredna u odnosu na nas (akcenat na Beograd) da se to moze meriti eonima.
Nocili smo u skvotu koji je ujedno i art galerija, u ogromnoj fabrici gde su svi podeljeni po ideologijama i sobama. Nezaboravno. Mentalitet je ufff... No comment.
Koncert kao koncert je prosao dobro, iako mi je smetala sminkerska anticon publika, ali to je samo jedan minus od hiljadu pluseva. Yoni je bio bolestan i imao je polomljenu desnu ruku, tako da je jednom (levom) rukom svirao klavijature i bubanj sto nikada necu zaboraviti. Takva uvezbanost se ne srece svaki dan.
www.whiteout.rs
сталкер
Label
Killah!
Re: Why? - Anticon night in Zagreb.
«
Reply #1 on:
May 26, 2008, 07:20:18 PM »
Jednostavno, nisam u pocetku verovato da je Hrvatska (akcenat na Zagreb) toliko napredna u odnosu na nas (akcenat na Beograd) da se to moze meriti eonima.
Hajd' opisi ako ti nije cimanje sta te je sve odusevilo. Hrvatska je, barem prema onome sto znam iz druge ruke i nekih indirektnih utisaka, definitivno zahvalnija za ovakav i slican zvuk. Ma, elektronska muzika im je vec u tradiciji, maltene! Ne znam samo da li si ti mislio na muzicku naprednost, ili generalno?..
Kod nas se i dalje raspravlja "ko je izdao r'n'r".
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Stimmer
Forum ninja
«
Reply #2 on:
May 26, 2008, 07:42:49 PM »
Navescu samo neke ocigledne stvari koje sam uspeo da pokupim na osnovu tog underground iskustva u trajanju od 3 dana.
1. Prepesacio sam za 3 dana 40km i izgubio negde oko 6kg, sve vreme imajuci na umu makrobiotiku jer je to nekako najlogicnije i najzdravije. Tako da, Zagreb ti u startu daje energiju da razgledas dok ne dodjes do onog pravog i zahvalnog.
2. Kada se udje u stos, i kada se otkriju predivna mesta gde se moze sesti i popricati - onda vec postaje jasno da je Zagreb daleko otvoreniji prema art sceni novog doba, i ako neko hoce da se afirmise - dovoljno je da ode tamo i da zivi u nekim polu uslovima (opet, bolje nego normalni standard u Bg-u) i da deli diskove ljudima. Uglavnom ce dobijati afirmaciju i mikro publiku, a dalje sve zavisi od kvaliteta.
3. Arhitektura je predivna, i to je samo bonus na sveopsti utisak. Street art scena je naprosto genijalna i to se moze videti kroz citav grad. Retko koji zid je netaknut. Cak i u tom domenu umetnosti vlada jedna alternativa i promovise se na sve strane.
4. Festivali su maltene svake nedelje. Kako muzicki, filmski tako i oni drugi. Prosto covek ne zna gde ce pre, a super je sto vecina njih se organizuje za male novce tako da i nije preveliko cimanje posetiti sve. Insomnija pozeljna.
5. Skvot gde sam bio je najgenijalnije mesto gde se okupljaju tamosnji natursici koji JEDNOSTAVNO znaju i umeju sve. Putuju sa 0 kuna u dzepu, stopiraju, prodaju stvari na buvljaku, i tako u krug. Mislim da su obisli 60% planete. Barem mi tako deluju. Plus, znaju da sviraju vecinu instrumenata, tako da su jam sessioni i vise nego zanimljivi. Ali tako ti je to u hipi komuni, kapiram.
6. Ljudi nisu uniformisani, i lakse se dise jer te niko ne gleda popreko. Kada sam se vratio u Bg - svi su me gledali i dobacivali da sam peder, a u Zagrebu je to uradio jedan pijani smiker koji je rekao da sam ili peder, ili homoseksualac. Ostavljajuci me sa malo opcija
7. Elektro scena im je u krvi, i tamo su party zivotinje. Sto mi, u neku ruku, i ne prija jer nisam prisan sa tim tipom osoba, ali je okej za promenu. Samo ako nisi otrovan. Desavanja su prihvatljiva, svi su malo neartikulisani, ali to je posledica cistog ekstazija koji tamo svi konzumiraju prekomerno. Jedino sto im se tela ne uklapaju uz ritam, ali i to je posledica otupelosti cula.
8. Hraaaana je predobra. Jeste da sam jeo ukupno dvaput na razlicitim mestima i sve je papreno skupo. Svejedno, mnogo bolje od nasih Lokija i slicnih zelenkastih trafika sa sumnjivim sadrzajem.
9. U centru nema saobracaja, odnosno jako malo. Samo hi tek tramvaji i kontrola uopste ne ulazi. Kazu mestani, jedino posle 8-9 ponekad udju. Sto je jako kul, iako je grad duplo manji, te se moze prepesaciti za dan-dva.
10. Grad je simbioza Beograda, Berlina i Amsterdama.
Napred, elektronicari, tamo cete se pre proslaviti. Ja uveliko planiram da kroz godinu dana tamo upisem nesto i konacno osetim zivot. Jea!
«
Last Edit: May 26, 2008, 07:45:15 PM by Stimmer
»
www.whiteout.rs
trišmegišto
Killah!
«
Reply #3 on:
May 26, 2008, 11:17:50 PM »
na listi najdosadnijih gradova evrope zagreb je drugi odpozadi posle bratislave
nego to za skvot je relativno nova stvar jer 2006 kad sam ja bio, lokalni anarhista nam se bas zalio kako je svaki pokusaj tako necega propadao i pretvarao se u crack house.
pero mislim da podcenjujes beograd i njegovu seljacko palanacku energiju kojoj zagreb nema sanse da parira. ne zaboravi da oni slusaju nase narodnjake.
a sto se tice elektronike ili generalno alternative, to je kao da si otkrio toplu vodu. uvek su bili plodnije tle za tako sto. kad su foliranti i sminkeri
takodje i sve te arti i politicke alternative su tamo bolje pozicionirane, to stoji.
ali to dolazi sa boljim kvalitetom zivljenja.
npr.
http://www.ekosense.eu/ekosense.htm
nego
zato sto sam propustio why?
ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #4 on:
May 26, 2008, 11:28:51 PM »
na listi
najdosadnijih
gradova evrope zagreb je
drugi odpozadi
posle bratislave
Nije, nego od napred. Znaci, drugi najdosadniji.
A mi nismo cak ni u konkurenciji
Inace se ne bi London tako lako domogao titule najprljavijeg
«
Last Edit: May 26, 2008, 11:35:31 PM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Stimmer
Forum ninja
«
Reply #5 on:
May 27, 2008, 12:03:34 AM »
Pa dobro, bio sam ispunjen emocijama kada sam posetio Minhen, Berlin, Amsterdam, ali ja jako cenim to balkansko u gradovima poput Zagreba. Sta znam, nekako se slobodnije zivi, i to stoji.
London je daleko najprecenjeniji grad ikada, i ne kapiram te osobe koje toliko zele to London iskustvo. Jebeno odvratno.
Balkan je balkan, toplije malko, samo su ljudi malo u spidu, ali nema veze.
www.whiteout.rs
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #6 on:
May 27, 2008, 07:50:03 AM »
London je daleko najprecenjeniji grad ikada, i ne kapiram te osobe koje toliko zele to London iskustvo. Jebeno odvratno.
Pa, ne mozes im bas zameriti - niko ne zna dok ne ode...
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!
«
Reply #7 on:
May 27, 2008, 08:38:36 AM »
Zato je najbolje u Bechu. Uredjen grad prepun Balkanaca
Da me ne shvatite pogresno, Zagreb je sjajan grad, i hteo bih ponovo da ga posetim kad bude bilo prilike i povoda. Ne znam kako je ziveti, bije ih glas da su ustogljeni, uobrazeni i zatvoreni, mada tako je i u NSu, pa sta.....
Plonk
Guest
«
Reply #8 on:
May 27, 2008, 07:42:45 PM »
Berlin je grad za ziveti.........hahahahaha.....definitivno
iskreno......mislim da svako misli je svugde bolje nego gde trenutno zivi.....zar ne?
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #9 on:
May 27, 2008, 07:45:00 PM »
Otprilike
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!
«
Reply #10 on:
May 27, 2008, 07:57:24 PM »
berlin, budimpesta, istambul
:kreza:
bec je kic za sve ostalo
«
Last Edit: September 13, 2011, 10:25:37 PM by vsnrs
»
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
vsnrs
Killah!
«
Reply #11 on:
May 27, 2008, 08:11:06 PM »
Quote from: Stimmer on May 26, 2008, 07:42:49 PM
4. Festivali su maltene svake nedelje. Kako muzicki, filmski tako i oni drugi. Prosto covek ne zna gde ce pre, a super je sto vecina njih se organizuje za male novce tako da i nije preveliko cimanje posetiti sve. Insomnija pozeljna.
9. U centru nema saobracaja, odnosno jako malo. Samo hi tek tramvaji i kontrola uopste ne ulazi. Kazu mestani, jedino posle 8-9 ponekad udju. Sto je jako kul, iako je grad duplo manji, te se moze prepesaciti za dan-dva.
10. Grad je simbioza Beograda, Berlina i Amsterdama.
4: to imas i u BGu
9: nije bas u redu zameriti Beogradu na uzasnom saobracaju, ipak je grad po konstituciji drukciji, rusen gradjen rusen centralizovana drzava itd a to sto nemamo metro (zasluzujemo kao 2+milionski grad) to su krivi ovi skotovi koji vladaju..grad trpi.
10: lako mu je kad ej pokupio od najboljih : D (ok ne znam za amsterdam)
jedna losa strana BGa jeste sto ne oblikuje malo novodosle ljude, nego se povinuje njima, u vecoj meri nego sto bi moralo i trebalo. da oblikuje, imali bismo opustenost Njujorka. ovako..trt. ko razume, shvatice, sto bi rekao moj profa. : D
новый Вендерс, ням ням
trišmegišto
Killah!
«
Reply #12 on:
May 27, 2008, 09:27:49 PM »
da, ljudi koji zive duze u bg-u pomalo prihvataju sav taj festivalski i kulturni zivot zdravo za gotovo. ipak se ovde stvari desavaju, za razliku od veceg dela srbije.
tacno je za metro i los saobracaj. btw ladno sam hteo da te ispravim za tu brojku od 2miliona, kad ono na vikipediji pise da se broj stanovnika drasticno povecao od popisa 2002...i da stvarno tezimo 2000k...
vsnrs
Killah!
«
Reply #13 on:
May 27, 2008, 09:38:51 PM »
Quote from: мачак тоша on May 27, 2008, 09:27:49 PM
kad ono na vikipediji pise da se broj stanovnika drasticno povecao od popisa 2002...i da stvarno tezimo 2000k...
hehe, radila sam ja popis te 2001..sama ti mogu reci koliko ljudi (uglavnom izbeglica) nije pristalo na popis samo u tom delu gde sam ja to radila, isto su pricali i drugi...iako je to kao zakonom, pa na taj broj dodaj studentariju (10+godina)..skupi se tu mnogo :]
(a imamo i turista :] )
новый Вендерс, ням ням
sektosikso
Killah!
«
Reply #14 on:
August 01, 2008, 07:40:06 PM »
Quote from: trišmegisto on May 27, 2008, 08:38:36 AM
Zato je najbolje u Bechu. Uredjen grad prepun Balkanaca
Da me ne shvatite pogresno, Zagreb je sjajan grad, i hteo bih ponovo da ga posetim kad bude bilo prilike i povoda. Ne znam kako je ziveti, bije ih glas da su ustogljeni, uobrazeni i zatvoreni, mada tako je i u NSu, pa sta.....
auuu...slazem se za zagreb u potpunosti, ali bech :S mrtvilo...
myspace.com/veslosiso
http://russianpassion.tumblr.com/
Pages: [
1
]
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
Random