CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 07:09:55 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 14
  Print  
Author Topic: 1st release - Call for tracks  (Read 13068 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: June 12, 2008, 10:59:25 AM »

Pozdrav,

u prethodnih mesec i po dana, stalker, Zombie i ja smo uokvirili priču oko startovanja domaćeg label-a. Suma do koje smo zajedno došli:

Misija: Promovisanje regionalnih projekata sa kreativnim i nežanrovskim pristupom elektronskoj muzici.
Vizija (cilj): Regionalna prepoznatljivost i stvaranje trajne baze interesenata za zvuk koji nudi etiketa. Sklapanje ugovora sa distributerskim kućama i internet servisima o distribuciji izdanja u digitalnom i fizičkom obliku širom Evrope i/ili sveta.
Ime label-a: Àsino Elettronico
Muzički stil: Unusual

^ Ima tu još par stvari (licenca, logo, sajt, marketing, slogan...), ali su još uvek u razmatranju i izradi.

Imamo ideju, dakle, da se napravi label koji će biti pravo osveženje u neobičnoj i originalnoj muzici. Niko od nas apsolutno ne želi da label bude kao i svaki drugi netlabel na internetu gde se ogromna većina takvih propalih projekata uopšte ne sluša. Mi hoćemo suprotno. Vremenom, ako se pokaže da možemo da uradimo ono što želimo svi zajedno, pretendujemo ka "realnim", "fizičkim" izdanjima.

Ovde dolazimo do prve kompilacije i muzike. Prvo izdanje treba da bude izvanredno, da rastura. Traka koju neko predaje za kompilaciju ne sme biti nešto što je već objavljeno u bilo kom obliku i bilo kako. Strog uslov, ali treba da se poštuje. Možda je neskromno, ali voleli bismo da ova kompilacija bude praktično antologijska, kao neka prekretnica, nešto na šta ljudi gledaju kao na celinu, a ne bućkuriš, i da je posebno pamte. Po značaju za Srbiju i okruženje, rekli bismo da smo postigli cilj kada bi to bilo po značaju kao Warp-ova Artificial Intelligence kompilacija.

Ukratko: da svako da svoj maksimum u skladu sa mogućnostima. Idejno, aranžerski, produkcijski, kako god. Jer moramo stvoriti takvu svest u nama samima da je to nešto u šta ćemo uložiti puno da bismo sebe predstavili na najbolji mogući način, da pokažemo da postojimo i da nam je stalo do toga što radimo, da nismo baš kao svaki drugi klinac koji ima instaliran muzički softver na kompu.

Ko hoće da učestvuje može da se javi ovde. Napravite traku do 15. septembra. Atmosfera kompilacije je apstraktna, duboka, eventualno mračnjikava - nije presudno (moramo ipak da zajedno zvučimo), ali jeste bitno da bude neobično i originalno. Tempo i stil nisu bitni. Pošaljite gotovu, nemasterovanu traku na demo@caozdravo.com

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: June 12, 2008, 11:10:39 AM »

... i samo da dodam - apsolutno nema razloga da zurite, ideja i trud (i rezultujuci kvalitet) su na prvom mestu. Do naznacenog datuma ima tri meseca, ako treba, radite do poslednjeg dana da bi vas doprinos prikazao najvise od vasih sposobnosti i talenta. Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #2 on: June 12, 2008, 07:10:05 PM »

uh ovo bas dobro zvuci.  Cheesy

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
Mika Technika
Guest
« Reply #3 on: June 12, 2008, 07:14:56 PM »

sta vam znaci taj naziv: Àsino Elettronico? i sto na spanskom? moglo je i na nashem.
Volarić
Guest
« Reply #4 on: June 12, 2008, 07:50:00 PM »

interesantno, ću da držim oko na temi. Smiley
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #5 on: June 12, 2008, 07:56:06 PM »

sta vam znaci taj naziv: Àsino Elettronico? i sto na spanskom? moglo je i na nashem.
e da, stvarno?!

trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #6 on: June 12, 2008, 08:26:28 PM »

e ako ce zbog toga da zapne onda stvarno...

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: June 12, 2008, 08:47:41 PM »

Mikrofon prepustam stalkerici : ) meni se bash svidja inace.

...drifting in memory...
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #8 on: June 12, 2008, 08:53:16 PM »

I meni se svidja, podseca me na Esplendor Geometrico, tj na nazive njihovih stvari... Afro

sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #9 on: June 12, 2008, 09:19:03 PM »

mene samo interesuje shta znachi to? Smiley

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #10 on: June 12, 2008, 09:55:20 PM »

Oops, vidis - sad se nece slagati sa imenima nasih projekata, koja su taaako tradicionalno srpska! Sta cemo sad?  Shocked  Huh? Wink

Sto se spanskog tice, bili ste relativno blizu: u pitanju je italijanski. Smiley Bukvalan prevod je "Elektronski Magarac".

Magarac = inat, tvrdoglavost i slicne osobine koje ispoljava svaka jedinka koja odbija da radi onako kako mu se kaze, tj. ne sledi zadat put ili tok, (na engleskom stream), pogotovo ne neki glavni tok. Pritom ima i velike usi, a zvuke koje ispusta vecina ljudi ne smatra muzikalnim.

Rings a bell, Sunshine?  Kiss

P.S. - vracam mikrofon Pawwarottiju  Smiley
« Last Edit: June 12, 2008, 10:26:03 PM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #11 on: June 12, 2008, 10:38:37 PM »

cela ideja mi se svidja i mislim da je sve ovo odlicno. Afro Afro Afro

sto se imena tice, meni je zvucalo lepo i simpaticno i pre nego sto sam saznao sta znaci. sad kad znam imam kez od uva do uva. odlicno ime sa dobrim znacenjem. to sto je na italijanskom, a ne na engleskom ili srpskom, daje mu poseban shmek. Wink

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
ban jhankri
Forum ninja

.:snowcone, anyone? :.

View Profile
« Reply #12 on: June 12, 2008, 11:21:22 PM »

. . ...hype!
   . .. ...samo napred, podrzhavam u potpunosti i ochekujem "Artificial stubborness"  prekretnicu...   Afro

'No one saw it's approach, a small point of light lost in the blair of the morning sun. It had been drifting for centuries with the inner solar system, like an iceberg in the ocean of inter-planetary space '
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #13 on: June 13, 2008, 12:38:50 AM »

сталкеру i ti voliš Scrubs  Wink

Što se tiče imena meni se na prvu loptu svideo i to posebno što nije ni na srpskom ni na engleskom, mnogi će se pitati "a što baš italijanski ?" te će im se duže motati po glavi, dakle korak ka putu da budemo primećeni je načinjen  Afro
e.bug
Forum ninja

psychedelic

leptonica@gmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #14 on: June 13, 2008, 02:02:24 AM »

Super ideja i odlican potez.Drago mi je da se pokrece nasha elektronska scena  Cheesy

Pages: [1] 2 3 ... 14
  Print  

Jump to: