CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 07:15:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Skinny Puppy  (Read 4585 times)
Zyclon B Zombie
Guest
« on: June 15, 2008, 01:49:58 PM »

Šta reći o bendu koji je postao obavezno gradivo za svakoga ko se uputio u mračnije vode elektronskog zvuka.
Nastao kao usputni projekat Kevin Crompton-a  koji je svirao bubnjeve u pop bendu Images Of Vogue, kako mu se cela stvar oko popularne muzike smučila, rešio da napravi bend Skinny Puppy.Zapravo, ime je došlo tek kasnije, prva pesma koju su napravili beše K-9 dok pevač sastava kaže da je ime proisteklo iz njegove želje da se pogled na svet prikaže očima psa, odnosno, nekog ko je veran ili potlačen ili odlutao.
Sećam se da sam negde davno pročitao da čak Kevin Ogre nije bio prvi pevač benda nego je slučajno upao u celu priču preko svog cimera koji je bio upleten u Skinny Puppy ali zbog svojih poslova je bio zauzet te nije mogao da bude aktivan u bend i stoga je poslao Ogra na probu koji će kasnije proslaviti Skinny puppy po svojim vokalnim mogućnostima.

Worlock http://youtube.com/watch?v=lUyJ86r-O-4

Smothered Hope http://youtube.com/watch?v=xodnJOGAetI

Assimilate http://youtube.com/watch?v=fjINMLy3l1E&feature=related
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: June 15, 2008, 11:30:43 PM »

Eh, u starim dobrim danima sam se lozio na njihove ranije albume: Bites, Cleanse Fold and Manipulate, VIVIsectVI... Smiley

Sa Rabies sam se vec poceo hladiti, da bi mi poslednje u lepom secanju vezano za njih ostao krajnje neobican album cEvin Key-a, Music For Cats (koji realno malo toga zajednickog ima sa Skinny Puppy, vise je elektronska eksperimentala i improvizacija).

Sa onim prvim albumom posle duge pauze, vec sam mu i ime zaboravio, sam se uveliko razocarao (stvarno me ne zanima Nu Metal), a svejedno sam vec poceo zapostavljati i one stare stvari.

Prvi album koji sam od njih nabavio je bio odlicni live Doomsday - Back&Forth vol. 5, prakticno Best Of kolekcija, samo uzivo. Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #2 on: June 16, 2008, 12:14:10 AM »

Doomsday  jeste odličan, uz taj, Remission i Back and Forth vol 3 & 4 uvek uživam, zapravo toliko volim B & F volume 4 da mi je pesma Sparkless nameštena kao alarm za buđenje na mobilnom.  Smiley
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #3 on: June 16, 2008, 09:58:38 AM »

funny thing, nasao sam na youtubu snimke sa koncerta u budimpesti na kome sam bio...

http://youtube.com/profile_videos?user=DDTea&p=r

mislim da ih otad nisam ni slusao.
VIVIsectVI mi je favorit.

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #4 on: June 16, 2008, 11:22:45 AM »

super su, samo ne mogu da im gledam spotove (terao me drugar pre par godina) Cheesy

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: June 16, 2008, 11:45:22 AM »

Dosadni su? Grin

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #6 on: June 16, 2008, 01:14:00 PM »

ne, dosadni svakako nisu ;]

Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #7 on: June 16, 2008, 06:03:29 PM »

funny thing, nasao sam na youtubu snimke sa koncerta u budimpesti na kome sam bio...

http://youtube.com/profile_videos?user=DDTea&p=r

mislim da ih otad nisam ni slusao.
VIVIsectVI mi je favorit.

Bio si tamo ?  Cheesy
Blago tebi.  Afro
Inače, skontao sam da su dosta popularni u Mađarskoj.

trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #8 on: June 16, 2008, 07:06:50 PM »

medju hunima ima puno metalheda (to je valjda ta ugro finska genetika). bez obzira sto je SP (barem nekad) imao inteligentniju pricu od imbecilnih sotonjarskih tinejdj tripova, ipak je to donekle mracnjacka estetika...pa mu se svede na isto...darkeri  Evil pogle fince ista prica, stalno salju kiss i judas prist klonove na evroviziju...

a na istom szigetu sam gledao opeth (umesto nika kejva  Tongue) tek tamo je bila skroz agrarna ekipa... Cheesy metal shabanija...

samo koncert SP nije bio los, malo ljudi, Ogre se nesto tripovao prskao publiku laznom krvlju i bacao (lazne?) organe, izivljavao se na lutki GWBusha opet slabo je to za dozivljaj kakav su predstavljali krajem 80ih...ali dobro  Afro..nisu smarali tolko sam novim stvarima...
« Last Edit: June 16, 2008, 07:13:15 PM by мачак тоша » Logged

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #9 on: June 16, 2008, 07:45:29 PM »

Covece... iskopao sam posle toliko vremena dva albuma i pustio ih (VIVIsectVI i Doomsday).

Prvo cega sam se setio je kako mi se srce cepalo uvek od Harsh Stone White. Sad Zapala mi je odmah za oko jer se nalazi na oba ova cd-a, i nisam mogao nikad da se odlucim koja varijanta je bolja - verovatno najemotivnija mi je od svih njihovih stvari.

Tako mi je krivo sto su se uopste vratili na scenu, pogotovo sto se to dogodilo na vrhuncu mog interesovanja za njih - zato mi je i razocaranje bilo toliko duboko da sam ih totalno zapostavio jedno tri godine. Tako je to kad se razbiju decacke iluzije Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #10 on: June 16, 2008, 08:14:58 PM »

Harsh Stone White je i meni preterancija, toliko su bili inventivni što se tiče ritma i toliko su sranje uradili sa povratkom.

Inače VIVIsect VI ima odličan koncept za album, počevši od imena albuma (VI= 6)

Harsh Stone White je pesma o zavisnosti o kokainu ili heroinu sa kojom se Ohgre još uvek bori.
Pročitao sam negde da su tim albumom promovisali seksualnu apstinenciju pre braka kao zaštitu od AIDS, jel zna neko nešto više o tome ?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #11 on: June 16, 2008, 08:43:42 PM »

Nikad cuo za to, hehe. Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #12 on: June 16, 2008, 10:00:00 PM »

zar nije osnovna tema okrutnost prema laboratorijskim zivotinjama...?

ja volim testure

http://www.youtube.com/watch?v=zbMiMRjHmxg

jeste najaksesbl, al volim. volim i vx gas attack....to je valjda o onom sadamovom napadu na shiite...tad je sadam bio usa proteze.

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #13 on: June 16, 2008, 10:12:51 PM »

zar nije osnovna tema okrutnost prema laboratorijskim zivotinjama...?

To 100%, tada su imali i onog vestackog psa kojeg su "vivsecirali" na koncertima, ali ovo za AIDS je interesantno, mada nikada nisam cuo tu informaciju, niti mi ista na albumu mirise na to. Osim dosta referenci na medicinu i mozda ona cudna pesma "Who's laughing now?", za koju sam nekako uvek kapirao da ima veze sa prostitucijom, nisam nacisto zasto. Smiley

volim i vx gas attack....to je valjda o onom sadamovom napadu na shiite...tad je sadam bio usa proteze.
Da, tokom rata sa Iranom, to je bitka kod Karbale, zasipanje civilnog stanovnistva bojnim otrovima (mustard gas) i slicno...

Sad slusam Bites - tacno (+/- par nedelja) sest godina od kada sam kupio taj cd u Plastic Noise-u Smiley Ala vreme leti... i starim, sad mi ova Skinny Puppy tema pokrenula navalu nostalgije, pa celo popodne kopam po kutiji sa starim diskovima Smiley

Bites rula big time! Dead lines!!! Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #14 on: June 16, 2008, 10:15:04 PM »

Jeste tema o okrutnosti životinja a Whos Laughing Now je o silovanju a što se tiče mog posta o AIDS evo sa wiki copy-paste :

The title of the album VIVIsectVI (1988) was a pun intended to associate vivisection with Satanism (ie. the "666 sect").[8] The album's lyrics dealt with criticism of pollution, chemical warfare, deforestation, rape, cocaine addiction, and the promotion of sexual abstinence to stop the spread of AIDS/HIV.
Pages: [1] 2 3
  Print  

Jump to: