CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 07:27:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Clock DVA  (Read 2018 times)
trišmegišto
Killah!

View Profile
« on: June 21, 2008, 10:07:49 PM »

Nesto se kuva oko Clock DVA, cela ekipa je otvorila myspace stranice. Ovo je jako cudno s obzirom da je mozak operacije Adi Newton vec 15ak godina u dobrovoljnom izgnanstvu iz javnosti.

http://www.myspace.com/adinewton

Dal ima ljudi koje ovo uopste zanima?  Wink

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #1 on: June 21, 2008, 10:33:59 PM »

pa evo ima ja recimo, ali mislim da ima jos njih koje jos vise zanima. Afro
ja inace nista ne znam o ovom bendu osim sto imam albume i sto ih slusam, tj ne znam ko su clanovi i nisam video nikada ni jedan spot (koliko se secam). Undecided

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #2 on: June 21, 2008, 10:42:09 PM »

evo jedan spot iz ranije, new wave faze.

http://www.youtube.com/watch?v=GVqDX4Q6jjQ

a evo iz kasnije:

http://www.youtube.com/watch?v=3tMlRHPErbc

video rad iz kolekcije kinetic engineering...

http://www.clockdva.com/kinetic.engineering.html

kuriozitet:

http://www.youtube.com/watch?v=PWkC-NRHZKs

clock dva u zagrebu '93. tada je adi ziveo u italiji pa je svracao (ne drzite me za rec, al mislim i vise puta) do nasih zapadnih suseda. u to vreme je i doug.p. iz death in june ziveo u zg. veselo.  Grin

« Last Edit: June 21, 2008, 10:47:49 PM by мачак тоша » Logged

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: June 21, 2008, 10:54:10 PM »

Nesto se kuva oko Clock DVA, cela ekipa je otvorila myspace stranice.

Pa, Dean Dennis (Nohno, Sector...) je bio prilicno ubedljiv po pitanju toga da nema teorije da ce se re-formirati Clock DVA, mada, mozda nije ni pozvan na "zurku" Smiley Paul Browse nije davao nikakve indicije, takodje - a njih dvojica su u kontaktu, koliko sam mogao da primetim. Za Roberta Bakera ne znam...

Ovo je Adijev samostalni povratak, cini mi se, a one Clock DVA/TAGC oficijalne stranice su njegovo maslo, posto se niko od ovih drugih nije do sada cimao oko toga. A i kada mu pogledam profil, pogotovo profil zene mu, dodje mi da ne pozelim da znam kakvom se muzikom bavio u zadnje vreme, tacnije, kakvom pricom iza muzike... da ne bi bio Skinny Pupppy deja vu, samo mnogo gori, jer sam Clock DVA uvek mnogo vise cenio i voleo. Tacnije, bili su mi na vrhu lestvice u elektronskom zvuku i voleo bih da tako i ostane.

Ne znam, toliko sam bio uveren da nikada necu docekati ovaj trenutak (tj. da od Adija cuje ikakav glas), da sam i dalje skeptican i pesimistican u vezi neke nove muzike, o ponovnom okupljanju Clock DVA da ne govorim.

Dean Dennis na pitanje jedne italijanske EBM "skvadre" da li ce biti okupljanja:
DVA reform .... maybe if someone was to offer 3 truck loads of cash plus peace on Earth with no strings attached...........maybe
Grin Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #4 on: June 21, 2008, 11:42:34 PM »

info je potekao od robert e baker-a preko facebooka a sve u vezi zvanicne myspace stranice TAGC. tek kad sam otisao tamo video sam adija. mozda je u tome kljuc, antigroup da se obnavlja a ne clock dva.

pre par godina su izdali album sa veoma zvucnim naslovom i predrkanim konceptom »Psychoegoautocratical Auditory Physiogomy Delineated« ali bez newtona.

Quote from: Robert E Baker
TAG may be performin live in sheffield next year, will keep you all posted!

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #5 on: June 22, 2008, 01:11:39 PM »

koji vi sve revival pravite ovde :juhu: :]

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #6 on: June 22, 2008, 01:25:24 PM »

Prva ljubav zaborava nema... Grin dobro, nije bas prva, ali prva "prava" Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #7 on: June 23, 2008, 04:44:16 PM »

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=36701868

ono sto smo cekali 15 godina  Smiley mozete zamisliti moju isfrustriranost, jer mi myspace videos nesto trokira... Shocked
na prvo slusanje zvuci prilicno ol' school.

drugari 2008 je i imamo novi clock dva album by adi newton himself, datum izdavanja TBA

ne znam dal da se radujem il placem.  Grin

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #8 on: June 23, 2008, 08:25:08 PM »

Ja se nadam, cisto prema slikama i zvuku koji sam jedva uspeo da cujem, nekoj novoj verziji Man-Amplified Smiley

Bio bih sasvim zadovoljan i time, u suprotnom, mogucnosti da se razocaram su velike ako ocekujem nesto revolucionarno novo. Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
null
Nu one
*

View Profile Email
« Reply #9 on: July 11, 2008, 08:22:23 PM »

Nemoj da se nadas previse, pa da se previse i razocaras  Wink
Nisam nesto previse pratio clock dva, mada sam uvek imao neki odnos postovanja prema istim. the hacker mi je ubedljivo najbolji spot koji sam video.
Zuba
Nu one
*

View Profile
« Reply #10 on: July 16, 2008, 11:39:34 PM »

ajmo komentare za TAGC zvuke sa profila: http://www.myspace.com/theantigroupcommunications 

mene je ovo blago razocaralo. toliiiiiko sam od TAGC-a ocekivao [ni izbilza nisam od DVA ocekivao ovoliko], a on tu neke fura neke mid-90ie darkambijent-fore sa toliko iritantno amerikanizovanim sf-spikama a la x-files... da ti dodje da pomislis 'jbt kad si postao takav bukvalist, tiiii od svih ljudi !!!'. bas ono paranoidno quasi-scientific ' its the goverment,man' sranje za koje su ga ljudi optuzivali.

naiva totalna, nadam se da ce da ga Hafler Trio dovati opet za neku kolaboraciju inace ovo...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #11 on: July 17, 2008, 12:19:06 AM »

Hvala Bogu, nemam brzu vezu da bih cuo to razocaranje. Grin

A ne znam... cuo si i ono malo novog Clock DVA materijala, sa sve novim telemitskim tripom - to je totalni regres u odnosu na ono sto su bili. Ali hajde da sacekamo cele albume, pa cemo videti vec.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
nitkov
Nu one
*

View Profile
« Reply #12 on: July 17, 2008, 04:01:30 PM »

ljudi, ja sam za sada ubeden da su 'nove' stvari na ovim profilima snimane pre 15 godina. cujem esq-1 zvukove sa signa. reciklaza starih preseta i semplova. verovatno su to samo abortusi starih sesija. nadam se da nam planski daje bas stare stvari da bi ga prepoznali, a ono sto je novo i mnogo razlicito, cuva kao top secret za izdanje.

mene brine sto su celi profili previse zaodenuti u nekakvu nostalgiju, te prizivanje mrtvog druga juda, te recenzije buried dreams i starih izdanja [dobra stara 'revolucionarna' vremena, eh? pre 20 godina... a danas?], te insistiranje na fotografijama retro tehnologije... nekada se adijev bend zvao the future, nadam se da se danas nece zvati the past. i to ne zato sto je clockdva duzan da mi bude nekakav mesija buducnosti, nego zato sto je adijev [kreativni] metod [i stil] "naucnicki", a tu ne sme biti mesta nikakvim sentimentalizmima, cak ni kada svojim skalperom secira dusu, u onim retkim i lepim baladama.
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #13 on: July 17, 2008, 06:23:40 PM »

zbog sve cescih sujetnih ispada sa adijeve strane, meni se malo ogadio ovaj kambek.
clock dva/tagc nije samo adi (a on kao da se trudi da otera sve koji su bili u toj prici sa njim) i mozda je i to razlog zasto dobijamo ove posne restlove iz '96, i sve vise sumnjam da se nesto vise od toga valja iza brda.

isecak iz bloga za tagc myspace strane:

When I wrote the original Anti Group Manifesto in 1978 (to be published on the official  TAGC web site and Myspace site ) and the extract of which appeared on the sleeve of Audiophile 1994 the Intention of the statement " any given  number of collaborators or participants" has been falsely interpreted and  exploited by 2 former TAGC participants namely Robert Baker (SHAWDOWRANGLERS)and Andrew Mackenzie (Hafler Trio) specifically on the CD  Psychoegoautocratical Auditory Physiogomy Delineated released on the German  label DIE STADT Catalogue Number: DS67CD .

It does not mean that any S.O.A.B  can come along and call themselves  The Anti Group or set up forums or release CDS or anything for that matter using my name and concept.

The following Independent review clearly identifies this Appalling fabrication.

One must further ask what truly is the mindset of so called Artists who can fabricate such deceptions and adopt others ideas and identities to adorn and promote themselves as something which they themselves are not. 

posle toga idu ti review-ovi.

http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=263836648&blogID=413481415

mislim ovo pise covek koji ima 50 godina. plus eksploatise telemitsku simboliku, nesto sto se prerasta sa 18 godina?
mislim da je najzad prso.
no videcemo.
« Last Edit: July 17, 2008, 06:29:45 PM by trišmegisto » Logged

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #14 on: July 17, 2008, 07:18:56 PM »

the Intention of the statement " any given  number of collaborators or participants" has been falsely interpreted and  exploited by 2 former TAGC participants namely Robert Baker (SHAWDOWRANGLERS)and Andrew Mackenzie (Hafler Trio) specifically on the CD  Psychoegoautocratical Auditory Physiogomy Delineated released on the German  label DIE STADT Catalogue Number: DS67CD .

Cekaj, ovde zapravo napada coveka koji je (kako sam shvatio, entuzijasticno) razglasio vest o njegovom povratku?

Mislim da cu da ga brisem iz "prijatelja"... cisto zato sto ne bih ni znao za sve ovo da sve nije poslo od coveka koga ovako bezobrazno sutira.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: