CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 07:34:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: The Lamb Called Light - Stream Through Your Garden [2005 23 Productions]  (Read 580 times)
Endymion
Moderator
Forum ninja

View Profile
« on: February 09, 2008, 10:19:12 PM »

The Lamb Called Light je duo koji se sastoji od frontman-a benda Davenport poznatog kao Clay Ruby i Therese Behran. Album nisam slučajno izabrao iako je prošlo dosta vremena otkad je izašao. Iako je samo 18 minuta dug a ima 10 pesama, mislim da je jedan od zanimljivih koji je freakfolk kao muzički žanr stvorio.

Neki muzički kritičari muziku opisuju kao mirnije Spires that in the Sunset Rise sa elementima finskih freakfolkerki Islaje i Lau Nau. Što se tiče ovog drugog dela, tu bih se možda i složio ali jedino zajedničko što Clay Ruby i Theresa Behran imaju sa Spires je neprikosnovena posvećenost improvizaciji. I ovo moram da naglasim - ne onoj vrsti improvizacije koja se igra živcima (na prijatan ili neprijatan način, to zavisi od slušalaca) kao kod Spires već nekoj tihoj i mirnoj što je čini vrlo prijatnom za slušanje.

Međutim, ne treba ova prijatnost da zavara. Meni lično je vrlo uznemirujuća kada uzmem u obzir čitav koncept. Sam naziv benda kao i nazivi svih pesama (npr. "Be Our Gracious Host With Us", "Lead Thou Me", "When It's Time, He Is With Us" da izdvojim samo neke najkarakterističnije) stavljaju svu muziku u isključivo hrišćanski kontekst. Ali kontekst vrlo čudnog hrišćanstva. U toku svih ovih 18 minuta ne mogu da izbacim iz glave sliku grupe ljudi koji igraju i pevaju oko logorske vatre a sve u toku nekog noćnog rituala posvećenog Isusu.

No, kakve god vaše religijske prefencije bile, mislim da ćete uživati u muzici. Vredi čuti.

http://www.last.fm/music/The+Lamb+Called+Light

The brain is the screen.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: