CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 07:45:08 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
Žurke
>
Istorija
>
Exit Fest 08 - Review
Pages: [
1
]
2
3
« previous
next »
Print
Author
Topic: Exit Fest 08 - Review (Read 3509 times)
pawwa
Label
Killah!
Exit Fest 08 - Review
«
on:
July 12, 2008, 11:30:11 PM »
Evo vratio sam se sa turneje od dva dana (četvrtak, petak) na Exit-u.
Četvrtak
:
Prvo što sam čuo i jedan od onih izvođača zbog kojih sam i posetio Exit je
Audion
(Matthew Dear). Vrlo kratko je radio, možda oko sat vremena. Shvatio sam da njegova muzika definitivno nije za open air žurke, kao što sam to zaključio i prošli put za Ritchie-a i Magdu. Oni su jednostavno za klub. U svakom slučaju muzika nije loša.
Sven Vath
je imao, meni neočekivano, najbolju muziku u Dance Areni za ova dva dana, ali smo bili kratko na njemu prvenstveno zbog količine seljačina u pomenutoj areni. Dakle, ćelavih bodi bildera i likova sa vrlo inteligentnim facama je bilo na sve strane. Užas!
Noisia... Od ovog super neurofunk sastava sam baš očekivao rušenje tvrđave, ali je bilo strašno glupo. MC je preglup, preglupo izgleda, lirika mu je nula, desinhronizovan je bio sa muzikom koja je i bila OK, ali vrlo čudnog kvaliteta (bass je bio tako muljav po meni...). A kada su počeli da vrte standardne komercijalne stvari za "podizanje" mase... OMG, Benasi im nije ravan bio. Dakle, huge shit.
Petak
:
Elektrana,
Mika Tehnika
i njegov drugar sa lošim imenom
Svaka vam čast, bili ste odlični, skroz mi je prijala vaša muzika. Srpski Autechre
Interesuje me da li ste imali neki clock koji vas je sinhronizovao? Killer stuff. Odličan početak dana.
Kasnije smo se motali svuda, da pohvalim
Happy Novi Sad stage
sa najboljom, inteligentnom i najiskusnijom techno (tech house) muzikom na tvrđavi (koja crna Dance Arena...). Takođe vrlo zanimljivih dancehall performansa je bilo na
Cockta stage-u
.
I ono zbog čega sam prvenstveno došao na Exit -
Skream & Benga
. E pa, stvarno se ispatilo, odličan dubstep - čak i od Benge kojeg i ne gotivim na izdanjima, ispostavilo se da je vrlo iskusan u ovome. Odličan show, dobar je bio i MC. Dve trećine stvari sam znao. Jako mi se svidelo što čim počne neka traka koja će razbiti masu (skoro svaka pesma LOL) odmah istu i zaustave (vinyl spin)
i puste iz početka, što je dovodilo do dodatne napale
Pretpostavljao sam da je i ovo delimično zbog toga što tonci nisu pojačavali bass koliko je trebalo : D heheh, super fora - pojačajte ili nećemo raditi. Pretpostavljam da ljudi koji ne znaju za dubstep nisu znali šta ih je snašlo. Bass na najvećem sound sistemu na Exit-u : D
Posle toga, naravno, nismo otišli na Roni Size-a
«
Last Edit: July 13, 2008, 02:19:10 PM by pawwa
»
...drifting in memory...
sektosikso
Killah!
Re: Exit Fest 08 - Review
«
Reply #1 on:
July 13, 2008, 01:20:04 PM »
odmah na pochetku odosmo na dance arenu da je vidim bar malo dok nije guzva, tako da smo slushali heidi koja me je prijatno iznenadila, zatim smo morali da biramo izmedju skinera na mainu i watcha clan-a na world music-u...izabrali smo watcha, ali su kasnili sat i po vremena, tako da smo mogli i skinera da chujemo, ali ne zalim... watcha clan su me odushevili, znao sam da ce biti dobar lajv ekt, ali da ce me toliko ispomerati nisam ni slutio... posle opet malo arena i zavrshetak svenovog seta koji je ochekivano bio <3...a posle njega tuga, ono skrnavljenje nirvane, ne znam ni ko je nastupao posle njega, niti zelim da znam... popio sam mnogo... i danas se tek vratih u normalu, tako da cu vecheras verovatno na pistolse...
myspace.com/veslosiso
http://russianpassion.tumblr.com/
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #2 on:
July 13, 2008, 04:34:36 PM »
http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=49121
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Mika Technika
Guest
«
Reply #3 on:
July 13, 2008, 04:41:30 PM »
Quote from: pawwa on July 12, 2008, 11:30:11 PM
Petak
:
Elektrana,
Mika Technika
i njegov drugar sa lošim imenom
Svaka vam čast, bili ste odlični, skroz mi je prijala vaša muzika. Srpski Autechre
Interesuje me da li ste imali neki clock koji vas je sinhronizovao? Killer stuff. Odličan početak dana.
hvala hvala
drago mi je da ti se dopalo
sve je bio midi sync, sem virusa snow, koji je sviran live, tj. silicone je svirao na momente njega,... master(sync) je bio machinedrum pa u monomachine pa u presonus firepod koji je bio zaduzen za laptop i izlaze, to je ja mislim to
«
Last Edit: July 13, 2008, 04:45:33 PM by Mika Technika
»
Nemanja
Killah!
«
Reply #4 on:
July 13, 2008, 11:34:57 PM »
Cetvrtak:
Sa ulaza na nightwish, ono nista spec. cudno u svakom slucaju sa ovom novom pevacicom, posle toga Jinx ovo mi se svidelo nevorvatno simpaticna urbana muzika
i onda najvece iznenadjenje veceri
noisex
elektrana, covek je lud, u pozitivnom smislu nevoravno. Kombinovanje najrazlicitih el. muzickih pravaca, sjajno !!!
Subota :
Vasil Hadzimanov Bend - standardno perfektni
. Manu Chao mi se svideo bas je lud, i posle MKDSL nesto jaci set cinimi se ali super je
u areni nesam bio vec 3 god i ne pada mi napamet
jednostavno ima boljih bina sa elektronskom muzikom !
«
Last Edit: July 13, 2008, 11:37:27 PM by Nemanja
»
http://cv-nl.site88.net/
vsnrs
Killah!
«
Reply #5 on:
July 14, 2008, 10:34:01 AM »
jujuju
The Gossip
- odlicnost. stvarno je bilo sjajno. nisam nesto mnogo ocekivala a onda debela sarmatna pevaljka sa inace glasicem zekonje..najveci plus ovog egzita
onda smo otisli na
Mikana sa drugarem na Elektranu
sa novim mestom - Mikane, rekoh ti vec, bilo je bas dobro, i drugaru se skroz svidelo..
/*inace tu je bio neki lik, zestoki smarac, koji je hteo mene i mog drugara da uci sta je muzika i sta je Elektrana pa je tako gnjavio mog drugara (koji slusa tako kao i ja svasta, na lastfmu mu je kupus, ali ga taj lik, njegov poznanik ne pamti nesto po elektronici) i onda je dosao u fazonu "Sta ces ti na elektrani kad ne slusas ovo"
pa onda drug kaze, pa ja volim neke stvari, ovo mi se svidja, volim Autechre itd kaze tu jos nesto, i onda lik kao "Autechre ti nisu elektro, oni su ajdiem i toga nema na elektrani, vidis ovo sta slusamo nema veze sa tim" buahahhahahhahahahha. mislim..hahhahah. eto mikane kakvih ljudi ima tamo.
srecom pa sam ga ja prakticno oterala od nas, da ne kvari ugodjaj fine muzike.
a lik valjda zna neke ljude koji su svirali na elektrani prethodno vece, hteo kao on faca, da nas upozna sa tim nekima, da ono naucimo..
*/
ovo je prvi put da te slusam live i ono..skroz dobro.
meni iskreno posle Gossipa i Mikana bilo dosta. mislim umor me uhvatio, radila sam do 15h jurila na voz..ali smo seli na pivo i slusali posle jos
PRMLSCRM
koji su bili odlicni samo da su manje smarali sa novim pesmama (ali moraju kad su izdali novi album jbiga). mozda je trajalo kratko, za jedan takav bend, ali kontam da su tu pare u pitanu, nema tu ljubavi, placeni su za 1h i kojih 5minuta posle. sto se nikako nije svidelo publici. razumljivo.
to je to od mene ove godine, bilo mi je fino. i prijatnije jer nije bila takva guzva u petak..mislim kad se uporedi sa prethodnom godinom
najveci hejt: sto nema normlanog piva nego samo onaj tuborg glupavi, sem bas u centru tvrdjave, gde su imali toceni Lav..
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #6 on:
July 14, 2008, 11:58:36 AM »
Quote from: vsnrs on July 14, 2008, 10:34:01 AM
... mislim umor me uhvatio, radila sam do 15h jurila na voz....
Taj fazon. Ja sam radio od 12h do 22h u cetvrtak, a prethodni dan sam spavao 7h. U 22:30h sam imao bus za NS : )
...drifting in memory...
Mika Technika
Guest
«
Reply #7 on:
July 14, 2008, 03:57:37 PM »
@vsnrs: de si veso faco!!! opasno si se olindrala
drago mi da si bila, krivo mi sto pawwu nisam video, tek kad je napisao ovde da je bio, pre toga nisam ni znao
delimicno je u pravu taj lik sto vas je smarao, nije ceo live bio idm, a iskreno ja nisam ni hteo, silicon je hteo da opasno krcimo, al posto je ovo elektrana stejdz i manje vise zna se da je najpozeljniji electro pravac, ja nisam hteo da od pocetka pa do kraja bude krcanje(najvise zbog direkta, koji nas je bukirao, da ne bi oterali elektro masu), al bilo je prilicno dobrih "idm" trekova, kad sve saberem:
zadovoljan!
ovo je bio neki nas: electro, break, idm live set.. skroz lepo i simpaticno bese... ja bih opet
vsnrs
Killah!
«
Reply #8 on:
July 14, 2008, 04:18:59 PM »
Quote from: Mika Technika on July 14, 2008, 03:57:37 PM
@vsnrs: de si veso faco!!! opasno si se olindrala
drago mi da si bila, krivo mi sto pawwu nisam video, tek kad je napisao ovde da je bio, pre toga nisam ni znao
delimicno je u pravu taj lik sto vas je smarao, nije ceo live bio idm, a iskreno ja nisam ni hteo, silicon je hteo da opasno krcimo, al posto je ovo elektrana stejdz i manje vise zna se da je najpozeljniji electro pravac, ja nisam hteo da od pocetka pa do kraja bude krcanje(najvise zbog direkta, koji nas je bukirao, da ne bi oterali elektro masu), al bilo je prilicno dobrih "idm" trekova, kad sve saberem:
zadovoljan!
ovo je bio neki nas: electro, break, idm live set.. skroz lepo i simpaticno bese... ja bih opet
nije poenta u tome sta ste vi svirali, nego sto je on njemu pojasnjavao kako idm nema veze sa elektrom i kako mu nije mesto na Elektrani :-/ mislim lik je bio u fazonu "ja sam najpametniji, klecite na kolenima" a pozer obican. no nije meni to nesto smetalo, meni je to vise smesno i jadno u kombinaciji..ali je bio zaboravljen posle par minuta cim se udaljio do svojih kulfrendova
i ja bih jos toga sta ste radili, a bilo je skroz sareno. a to ti nije prvi live nastup jelda? koliko mi se cini nesto ste Lag i ti imali u NSu pre?
nisam se bas olindrala, cupavija sam sad, i opet delujem mladje izgleda.
новый Вендерс, ням ням
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #9 on:
July 14, 2008, 04:37:04 PM »
...krivo mi sto pawwu nisam video, tek kad je napisao ovde da je bio, pre toga nisam ni znao
Da jbg, mi smo odmah zapalili
a i ja sam gledao gde je Vesna u masi pošto si rekla da ideš, ali te nisam video LOL možda zbog frizure?
...drifting in memory...
Mika Technika
Guest
«
Reply #10 on:
July 14, 2008, 04:48:55 PM »
Quote from: vsnrs on July 14, 2008, 04:18:59 PM
i ja bih jos toga sta ste radili, a bilo je skroz sareno. a to ti nije prvi live nastup jelda? koliko mi se cini nesto ste Lag i ti imali u NSu pre?
nisam se bas olindrala, cupavija sam sad, i opet delujem mladje izgleda.
i ja bih jos !!!
ali bas hocu jos!!!! prijalo mi je skroz!!!! to je veso prvi put live!!!! nisam nikad pre toga radiJo live, nisam nikad sa lagom radiJo, to je vise kao organizacija, i to je lagani imao neke sesije u crnoj kuci, radiJo je neki noise i industrial, tako da je ovo prvi put live i prvi put silicon science i ja!
p.s. pa ti nisi nikad ni izgledala matoro!
nESbo
Killah!
«
Reply #11 on:
July 14, 2008, 05:11:31 PM »
Mi bili 3 dana u kampu, tačnije na plaži u šatoru. Odmorili mozak i videli svakakva čudesa, što iz naše države što strendžera. Kao i uvek, bojkot na exit i proklete cene karata. Imalo se para ali smo stvarno imali pametnija posla nego da ih damo za ulaz. Što se muzike tiče čuli smo sve sa main stage-a, što će reći da je ozvučenje bilo jako dobro
Spejs
Google+
what we're dealing with here is a total lack of respect for the law!
vsnrs
Killah!
«
Reply #12 on:
July 14, 2008, 05:45:52 PM »
Quote from: Mika Technika on July 14, 2008, 04:48:55 PM
i ja bih jos !!!
ali bas hocu jos!!!! prijalo mi je skroz!!!! to je veso prvi put live!!!! nisam nikad pre toga radiJo live, nisam nikad sa lagom radiJo, to je vise kao organizacija, i to je lagani imao neke sesije u crnoj kuci, radiJo je neki noise i industrial, tako da je ovo prvi put live i prvi put silicon science i ja!
e pa onda sam pomesala, da, to za laga. pa onda, sad kad si probio led, nemoj da te sprecava bogznasta da imas live neki uskoro ;]
pazi kad sam spomenula AE, ima delova gde se to oseca, ili ja samo previse slusam AE? ali naravno da je tamo bilo svega i svacega, ja ne znam te zanrovske odrednice pa se necu ni upustati u to
mislila sam da posle ostanemo jso malo na elektrani ali mi je trebalo da sednem negde malo uz pivo. mada sam vec Kalsona i slusala prosle godine i Direct Control, jedino mi je to ime LaGataSanta nesto poznato ali nemam pojma sta je to. mislim elektrana ima taj neki standardni zvuk, sta znam, tj vise njih, ali ovo vase se malo izdvojilo.
htela sam slusati Client iduce vece ali sam se vratila kuci, posle mi je drugar rekao da ej sve prakticno bilo pustanje..pa nije neka steta.
imali su lepe maje ove godine
Quote from: pawwa on July 14, 2008, 04:37:04 PM
...krivo mi sto pawwu nisam video, tek kad je napisao ovde da je bio, pre toga nisam ni znao
Da jbg, mi smo odmah zapalili
a i ja sam gledao gde je Vesna u masi pošto si rekla da ideš, ali te nisam video LOL možda zbog frizure?
pih kakav sam ja blenta da te nisam videla, nije bilo ni 30ro na celoj elektrani. ma samo sam skratila dosta kosu i malo je cupavije
nista radikalno, moderno, fensi itd.
Quote from: Mika Technika on July 14, 2008, 04:48:55 PM
p.s. pa ti nisi nikad ni izgledala matoro!
nisam nisam ali me od 2002 kad sam upisala faks redovno pitaju u koju gimnaziju idem i sta cu da upisem dogodine
(nisam matora ali matori student jesam..mada, drzim se proseka PMFa
)
Quote from: сталкер on July 13, 2008, 04:34:36 PM
http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=49121
da - tuga
. rekla mi je to drugarica (upoznao si je) jos pre nego sto je doslo do nekih vestiju, jer njena mama radi u operacionoj sali u NSu u toj nekoj glavnoj bolnici..zena je prestravljena - pre par dana onaj bus dece u Indjiji, sad ovo..
«
Last Edit: July 14, 2008, 05:53:13 PM by vsnrs
»
новый Вендерс, ням ням
Mika Technika
Guest
«
Reply #13 on:
July 14, 2008, 06:22:49 PM »
http://www.youtube.com/watch?v=eI4wb5A30zw
mika technika and silicon science live @ exit festival 008
null
Nu one
«
Reply #14 on:
July 14, 2008, 07:57:25 PM »
Ja sam vecinu elektronskih divota propustio koje sam imao nameru da pogledam ( citaj, nisam imao para da dam za sva 4 dana )
Zato su stari ministry ogrejali srce i podsetili na neke malo mladje dane, sunce ti, mogao sam bez glave ostati
Pages: [
1
]
2
3
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
Random