CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 07:58:56 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Porter Ricks (Thomas Koener & Andy Mellwig)  (Read 890 times)
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« on: July 25, 2008, 12:29:13 AM »

Iako već pripadaju prošloj deceniji/veku, njihov zvuk je dosta univerzalan i podjednako zanimljiv danas. Nisam dovoljno upućen u žanr da bih mogao da tvrdim, ali čini se da su Porter Ricks bili među pionirima dub techna, koji je očigledno popularan trenutno.

Biokinetics (1996) realno ne zaostaje za 10 godina mlađim albumima, sa svojim minimalnim ritmom i ehoima u moru šumova. Kao što i sami kažu: "The nautical view evokes a clear vision, something freeing. The club as a diving platform, and techno as a nautical sound experience, a project that lies between clubs and art.". Ako naiđete na ovaj album, imajte u vidu da je nije zahvalan za slušanje u uslovima lošeg ozvučenja - ja upravo na kvalitetnijim zvučnicima, tj. monitorima, po prvi put otkrivam mnoštvo skrivenih detalja i stvarnu mekoću basa (pogotovo na numeri Biokinetics 2).

Redundance vol. 2 (12", 1997) je nešto razigranije izdanje; dok numere Redundance 3 i 4 relativno podsećaju na stvari sa Biokinetics, na Redundance 5 i 6 se nazire trag nekog drugačijeg, neuobičajenog stila.

Iako su mi i prethodna dva izdanja vrlo dobra, moj lični favorit je zapravo album koji je potpisan kao Porter Ricks & Techno Animal - Symbiotics (1999). Ovo je već nešto osetno drugačije, vrlo inspirativno i na momente zarazno izdanje, sa posebno fenomenalnim početkom i krajem. Nije tako lako za opisati, te je moja preporuka da nekako nabavite ovo, vredi 100%.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #1 on: July 25, 2008, 02:01:40 AM »

Ja sam bio ubedjen da je Techno Animal jedan od alijasa Aleka Empajra iz ATR, ali ispade da je to nesto drugo, i nesto sto barem po prici zvuci dobro.
Sad mi je jako spava, sutra cu da preslusam.

http://www.myspace.com/technoanimal   

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
Volarić
Guest
« Reply #2 on: July 27, 2008, 03:56:58 PM »

Nađoh Porter Ricks & Techno Animal - Symbiotics, ću preuzmem, preslušam. Smiley
na pm, ako nekom treba.
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: July 27, 2008, 04:12:13 PM »

Super, samo mala napomena, pošto moja verzija nije tako tagovana - trekovi idu naizmenično, znači, prvi su radili Porter Ricks, drugi Techno Animal, treći Porter Ricks, itd...

Uživaj, ja ih ovih par dana ne skidam, jako mi je inspirativno Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Volarić
Guest
« Reply #4 on: July 27, 2008, 05:14:22 PM »

old school elektronika! Smiley Nisam ovo očekivao, eeee, da sam ovo slušao te '99. ... Cheesy
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: July 27, 2008, 05:52:43 PM »

Ali reci što je sirovo!? Cheesy Odvrni prvi trek da ti stomak zaigra! Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #6 on: July 27, 2008, 06:32:07 PM »

totalno je ludo  Cool

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: July 28, 2008, 01:59:00 PM »

Preslušao sam pomenuta tri izdanja (tnx stalkerico), a pažnju mi je uhvatilo sirovo izdanje iz 1996. - Biokinetics. Pa to super zvuči Smiley a sviđa mi se i pristup između kluba i umetnosti, to skroz tako doživljavam. Oseća se eksperimentisanje u ovom žanru, a toga sam tek svestan budući da je u pitanju 10 godina raniji rad.

Dosta je čudno da mi se svidelo inače, jer obično ne mogu da podnesem starije elektronske radove...

Afro

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #8 on: November 24, 2008, 09:50:23 AM »

Upravo sam skinuo prvi album (Porter Ricks - što ne volim kada nazovu album isto kao i projekat... Smiley ), i skroz mi je čudan. Ovo je neki podvodni tech-funk, šta li, haha!?  Azn  Afro

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #9 on: August 05, 2009, 10:38:09 PM »

last.fm
Filtering out any of the harder effects from Detroit techno and Plastikman material with what sounded like an affinity for undersea SONAR frequencies and wind-tunnel ambience, the singles became quite popular with the growing experimental techno scene of the mid-’90s (and even influenced Plastikman in return).

nme.com
Porter Ricks have been mentioned as an influence for many musicians such as Plastikman

Sad mi je jasniji malo uzrok promene zvuka kod Plastikmana koji je doveo do onog fantasticnog Consumed albuma Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages: [1]
  Print  

Jump to: