CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 08:04:05 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: NoN iliti Boyd Rice  (Read 1401 times)
Zyclon B Zombie
Guest
« on: July 27, 2008, 08:27:06 PM »

Dugo vremena znam za Boyd Rice-a i njegov projekat NoN ali tek odskora sam obratio pažnju na njega i moram da kažem da ako ste mislili da je Genesis P. Orridge  lud onda saznajte nešto o Boyd Rice-u.

Čovek je deklarisani:

-satanista
-mag
-nacista
-ludak
-prirodnjak

...i ništa od gore navedenog.

Posle posete njegovog sajta http://www.boydrice.com/ odlučio sam da vidim po youtube da li ima nešto o njemu i Bogami ima.
On je jedan veliki smeli provokator koji voli da se poigrava sa svešću ljudi iz sve snage narušavajući sve ono što se smatra politički korektno pa čak i u muzici.Mislim da je Rice možda čak i jedini pravi predstavnik Industrial records-a uprkos poslednjem albumu TG-a.
Ipak mi nije jasno zbog čega fura simbol Genesis P.Orridge-ove sekte Psychic Youth ali verovatno mu  je i to jedan od vidova provokacije.

Uporedite ova tri snimka i videćete o kakvoj se osobi radi  Smiley

http://www.youtube.com/watch?v=V5aDHs0XuFc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=abP4D4Ba2s8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=j52755BoAb4&feature=related
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: July 27, 2008, 08:39:19 PM »

Hehe, zanimljivo. Čovek je deklarisani zajebant : D

...drifting in memory...
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #2 on: July 27, 2008, 08:51:09 PM »

I pravi industrial lik.  Smiley

Mislim, može li neko biti više Industrial od ovog :

Najoriginalnija ideja za album (pročitati tekst)

Ili ovog:

Baš, baš industrial. Ništa šminka, fetiš na mašine ili naočare za varenje:

Ili ovo:

Poziranje ispred saobraćajne nesreće

Ili ovo:

Roto-gitara tokom nastupa (obratiti pažnju na frizuru LOL)

Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #3 on: July 27, 2008, 08:57:51 PM »

Boyd Rice-People

Molim čitajte tekst za vreme pesme, lik je ultra lud, ja sam umro od smeha.  Grin

http://www.youtube.com/watch?v=1cO3IwdCwAw&feature=related
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: July 27, 2008, 11:08:13 PM »

Hehe, a ja baš ne podnosim tog lika Cheesy

Mislim da je Rice možda čak i jedini pravi predstavnik Industrial records-a uprkos poslednjem albumu TG-a.

Ja se ovde ne bih složio, pošto im je jedino zajedničko provokacija, koja u slučaju TG/Genesisa ima mnogo humaniju i intelektualno potkovanu pozadinu, dok je meni Boyd običan klošar talentovan da skreće pažnju na svoje gluposti.

Baš zanimljivo što si u ovom kontekstu spomenuo TG, pošto bih ja Boyda opisao upravo jednom Genesisovom "izrekom" koji ide otprilike ovako: "There's nothing more irritating than somebody whose got nothing to say pretending they're hiding something important."

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #5 on: July 27, 2008, 11:19:15 PM »

Ih, sad si baš uništio raspoloženje.
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #6 on: July 27, 2008, 11:33:45 PM »

Ali stvarno ga ne volim, a veruj mi, posvetio sam mu malo vremena (i bi mi žao). Cheesy Imao sam i jedan DVD sa njegove turneje u Japanu, sa sve komentarima. Da ne prepričavam - stvarno mi je delovalo jako glupo, ne mogu bolju reč da nađem.

Ja samo ne kapiram svrhu postojanja takvih likova, iz moje perspektive, naravno. Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #7 on: July 27, 2008, 11:42:56 PM »

Meni je on baš zanimljiv lik upravo iz tog razloga što iritira američko javno mnjenje predstavljajući sebe uvek u novoj ulozi nekakvog javnog govornika o tabu temama.
Sa druge strane, ima mnogo dobrih zamisli što se tiče muzike i muzičke opreme.Moram priznati da sam se iznenadio kad sam saznao da je Amer jer sam bio siguran da ništa iz Amerike ne može doći a da ne bude "uredno"  provokativno.
Ja sam baš prijatno iznenađen njime kao uostalom i Genesis sa kojim se Boyd družio još tokom pre-punk ere tako da tvoj citat Genesisa sigurno ne bi mogao da se odnosi na Boyda.
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #8 on: July 28, 2008, 08:58:17 AM »

Nisi me razumeo, citat Genesisa je moje mišljenje o Boydu Wink

Koji je konkretno rezultat njegovih provokacija? Siguran sam da je mnogo više izgubljenih slučajeva navukao na neki kvazi-nacizam i onu kretensku tvorevinu gde igra jednu od glavnih uloga (Church of Satan) nego što ih je istinski osvestio o stanju sveta oko sebe, što je, jel' da, cilj industrial pristupa.

I pored gomile ložača, TG je imao pozitivan uticaj na dosta ljudi, što ne bih rekao za ovoga.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #9 on: July 28, 2008, 10:15:31 AM »

Zao mi je da posle ovakvog entuzijazma i gomile linkova i slika kazem da delim misljenje sa stalkerom, ali tako je  Wink

On mi je nekako  slican Doug P. , ako je i bilo neke inventivnosti na pocetku, nestalo je sa godinama; s tim sto ovaj drugi ima par jebitacnih hitova, dok ova seksisticko-nacisticka svinja nema ni to  Tongue Znam, znam sve je to sminka i umetnicka poruka, ali ja nekako sumnjam  Undecided

A Genesis danas svira psihodelicni surf rock, pa vi vidite. I koncerti su mu zabavni, i ne izgledaju kao totenkopf liturgije (i nisu nikad).
Cela ta igra sa nacistickom simbolikom mi je danas vise dosadna, pa makar je izvodili zakleti komunisti, pederi i 'retrogardisti' ili kako su vec nazvali taj svoj koncept.

edit. Moram da dodam. Po cemu se ovo poziranje ispred saobracajne nesrece razlikuje od ponasanja prosecnog 16-godisnjeg black metalca? Mozda mi nesto promice, ali osim toga sto me prosto iriitira, ne mogu da domislim naki razlog stoji iza ove poze.
« Last Edit: July 28, 2008, 10:29:38 AM by trišmegisto » Logged

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
Zyclon B Zombie
Guest
« Reply #10 on: July 28, 2008, 12:53:35 PM »

@сталкер
Razumeo sam ja šta si ti rekao ali ja sam ti rekao kakvo je mišljenje Genesis imao o Boydu te se tvoje  mišljenje korišćenjem Genesisovog citata nije sukobilo sa  mišljenjem  Genesisa sa mojim  mišljenjem  o Boydu nego sam samo potvrdio mišljenje Genesisovim prijateljstvom sa Boydom, razumeš ?  Wink

Naravno da je provokacija mač sa dve oštrice, sa jedne strane 2% ljudi koji razumeju poruku a sa druge 98% koji gutaju provokaciju kao da je to deklarisan stav umetnika.Njegovo prijateljstvo sa Šandor La Vejom kao i sa Tom Metzgerom je pre demistifikacija tih ozloglašenih organizacija a nikako njihovo promovisanje, zato sam namerno i postavio te linkove na prvom postu po tom redu da bi se videlo kakav je on čovek.Evo za primer, on je lično napravio svoju stranicu na myspace, i po komentarima njegovih pravih prijatelja, Boyd je najurnebesnija osoba koju znaju.Čovek voli provokaciju, šta ćeš.

To što se tiče poziranja ispred saobraćajne nesreće, meni to izgleda kao da je namerno tim ponašanjem hteo da skrene pažnju na ozbiljnost situacije iako su te stvari svojim učestalim dešavanjem postale deo svakodnevnice ili deo u novinama čije stranice gledaš da što pre prebaciš ili čak kad prebaciš na neki drugi kanal kad ide reportaža o saobraćajki, dakle, ovo je Boyd Rice, umetnik čiji rad pratiš i vidiš njegovu fotografiju ali iza njega je saobraćajka, da li je normano pozirati ispred tako nečega -nije, da li je normalno da ljudi ginu u saobraćajkama - na žalost jeste.
Ako ste ovog leta uopšte čitali novine znate o čemu pričam.Bio je članak o udavljenom kupaču na Adi Ciganliji a na slici je bio taj isti mrtav čovek a oko njega porodice koji uopšte ne haju za leš koji je na pola metra od njih.Odmah sledećeg dana u istim novinama je bio članak o toj fotografiji tj o ljudskoj otupljenosti na strahote koja je samo na korak od njih.
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #11 on: July 29, 2008, 10:22:53 AM »

Moje misljenje je da je tvoja recepcija mnogo inteligentnija nego sto su bile Boydove namere. Ali da bih ti to dokazao morao bih da budem mnogo dublje u celoj prici iz koje sam izasao pre par godina, tako da zakljucujem na osnovu utiska koji mi je ostao. Tako da si mozda i ti u pravu.

Ovde bi jako zanimljiva rasprava mogla da se razvije, steta sto sad nemam vremena za to.
Sporo razmisljam a imam ograniceno vreme na kompu zbog ispitnog roka  Evil

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #12 on: July 29, 2008, 11:15:53 AM »

Ja u principu mislim da je on sasvim svestan obe varijante u percepciji i da namerno balansira tako da ga ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep, samo ne verujem da bi se diskusija o tome kojoj "strani" on zaista pripada mogla argumentovano voditi, jer je problem u tome što takođe mislim da ne postoji neki činjenični argument koji bi na kraju pretegao i pomogao da razjasnimo o čemu se tu radi.

Za to što Zombie misli o njemu, ovaj sam nikad nije je (barem koliko znam) razjasnio, tako da je sve na nivou pozitivne pretpostavke. Ono što mi mislimo takođe nije eksplicitno rečeno, već smo stekli takav negativan utisak... ja sam barem jedno vreme istraživao malo o njemu, baš da bih sebi razjasnio o čemu je reč. Jedino bi ostalo da se mi ovde preganjamo u "jeste! - nije! - jeste! - nije!" fazonu, što je svakako bezveze. Smiley

Tako da, očigledno se sve završava na potpuno subjektivnom viđenju stvari.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Fritz
Guest
« Reply #13 on: September 08, 2008, 07:53:10 PM »

po mom misljenju, Boyd uziva u statusu persona non-grata-e, mada je cesto imao problema
zbog toga. verujem, da bas ono sto je ocigledno notorno kod njega je, tacno sto on zeli da projektira na slusaoca/mislioca.
ako zanemarimo njegov licni zivot i stav (kao Boyd Rice), ipak je on uradio dosta pionirskog posla sa NON, pocev od sredine '70-tih.
(vise sam za razgovor o muzici, manje za sekciranje licnosti izvodioca)  Afro
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #14 on: September 08, 2008, 09:10:45 PM »

Uf, bojim se da tek onda nemam Bog zna šta da kažem... to što sam čuo, a srazmerno malo sam čuo, daleko mi je neinteresantnije od njega samog.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: