CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 09:04:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Extra Life - Secular Works [2008 Planariainc]  (Read 894 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: September 28, 2008, 05:28:07 PM »

Evo nešto čudnije od mene: predstavljam rock album.

Koliko se Extra Life mogu svrstati u rock, naravno da je diskutabilno. Eksperimentalni bend je iz New Yorka, skroz su neobični. Sviraju, koliko sam pročitao tehnički, math-rock, pevač ima čudan stil pevanja. Stvarno ostavlja utisak, a koliko sam pročitao izgleda da je gitarista / vokalista poznat: Charlie Looker (član ZS and Ocrilim, ex-Dirty Projectors). Sve u jednom - delikatno, dramatično, agresivno, meditativno, ali to ništa ne opisuje dobro, mora se čuti.

Spremio sam preview jedne stvari, mada i nije najbolji predstavnik neobičnosti albuma:

Extra Life - Blackmail Blues

Podcast

http://www.myspace.com/extralifetheband

« Last Edit: September 29, 2008, 12:48:57 AM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: September 28, 2008, 05:32:33 PM »

hehe super zvuci ovaj preview moracu ovo da skinem, po ovome sto sam cuo kao da imaju uticaja evropskog new wave-a, bar mi se tako cini. U svakom slucaju skidam ! Afro

Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: September 29, 2008, 11:49:47 PM »

Preslusao sam, skroz je OK izdanje. ne mogu da kazem da je nesto najbolje sto sam slusao, cinimi se da malo kopiraju bend Russian Circles odnosno sviraju pod njihovim uticajem (da se lepse izrazim).
A sto se vokala tice on je totalno oreginalan i jako cudan Smiley u pocetku mi se nije svideo, ali sto sam vise slusao sve mi je bio bolji.

martians_egg
Guest
« Reply #3 on: October 05, 2008, 12:47:06 PM »

Zajeban, bitan album, slusham ga  vecj danima. Ovo je presisalo ceo math-rock sa signaturama, a uopshte mu nije cilj show-off tehnichke kompetentnosti, gde su Russian circles bash zakucani, ma necju ni da pochinjem. A mislio sam da necje biti iznenadjenja do kraja godine posle skoro-pa-svetog trojstva Li Jianhong-Fursaxa-Toumani Diabate. Obavezno, ali obavezno. Javicju se kad malo dodjem sebi . Wink
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #4 on: October 06, 2008, 01:22:27 AM »

moj prijatelj pisao o
http://nasdvoje.mojblog.com/p-extra-life--secular-works-planaria/167567.html

kao sto sam ostavila koment, udavio me vokal i to gregorijansko pevanje, inace bi bilo ok, no ovako nemam zelju da pustim opet.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: