CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 09:29:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Max Richter - 24 Postcards In Full Colour [2008 Fat Cat]  (Read 713 times)
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« on: November 21, 2008, 10:02:54 PM »

Slušao sam ovaj "album" par dana i razmišljao se da li da ga stavim na prvu stranicu sa nekim malo širim opisom, ali eto ipak je ovde. Red je da ovog sasvim modernog i savremenog kompozitora (rođen 1966. godine) ipak predstavimo u ovom podforumu.

Max Richter je nemački kompozitor, važan čak i u okvirima elektronike -- radio je sa FSOL (na Dead Cities kao pijanista, The Isness...), Roni Size-om itd. Kao umetnike koji su uticali na njegov rad, Max takođe pominje Autechre i BoC. Po završetku studija osnovao je ansambl koji je interpretirao savremene klasične kompozitore kao što su Arvo Pärt, Philip Glass, Steve Reich i druge. Iza sebe ima par izdanja, a najnovije 24 Postcards In Full Colour je kolekcija klasičnih kratih kompozicija za ringtonove mobilnih telefona. Nije da se baš divim ovakvim eksperimentalnim poduhvatima, ali se divim muzici koja je tako lepa (iako mnogi ljudi verovatno ne smatraju Max Richter-a za ozbiljnog, izazivačkog kompozitora).

Njegove kompozicije koje su u sprezi sa malo elektronike, su prava stvar za ljude koje klasična muzika ne interesuje Cool

http://www.last.fm/music/Max+Richter/24+Postcards+In+Full+Colour

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: November 22, 2008, 02:21:42 PM »

a najnovije 24 Postcards In Full Colour je kolekcija klasičnih kratih kompozicija za ringtonove mobilnih telefona.

Ovih par stvari koje sam poslušao - mislim da nema telefona na kom bi to uopšte moglo da se čuje kao ringtone. Smiley Jesi li ti siguran da je to bila ideja? Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: November 22, 2008, 02:50:12 PM »

Verovatno si pogrešno protumačio "ringtone" - ovde se ne misli se na monofone ili polifone, već na one koje mogu da sviraju mp3 i slične formate - truetone. Pa čoveče jesi stavio Coki-ja da ti svira na mobilnom ili ne? Grin

Ideja je bila baš da se kompozicije koriste kao ringtone, u smislu kada ti zvoni telefon odigra se muzičko delo. Baš zanimljivo, meni. Kompozitori uvek razmišljaju u takvim pravcima, mene to obara sa nogu ;-D

Čak se planira da se napravi koncert gde će publika imati mobilne telefone, a Max Richter će biti dirigent - slaće tekstualne poruke posetiocima, i tako će se svirati muzika sa mobilnih telefona. Hehe

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: November 22, 2008, 02:56:46 PM »

Verovatno si pogrešno protumačio "ringtone" - ovde se ne misli se na monofone ili polifone, već na one koje mogu da sviraju mp3 i slične formate - truetone. Pa čoveče jesi stavio Coki-ja da ti svira na mobilnom ili ne?

Ma naravno da sam mislio na to! Ali svejedno, probaj da snimiš i pusti, pa da vidiš da li će išta da se čuje??  Smiley Pa i Coki se jedva čuje, samo prašte oni snerovi, sve ostalo potonulo negde, kamoli ova ambientala?

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: November 22, 2008, 04:03:20 PM »

Meni se fino Apparat čuo. Verovatno da je do telefona, mada ovaj moj nije ništa posebno kvalitetan, čak me i nervira.

...drifting in memory...
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #5 on: November 23, 2008, 12:20:23 PM »

fin je taj album Smiley slusala sam jos nesto od pre, samo ne znam sta hmm.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: