CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 02:34:04 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Blade Runner Soundtrack - Vangelis  (Read 789 times)
majkinetor
Guest
« on: November 27, 2008, 01:15:06 PM »

Posto niko ovo nije pomenuo, a upravo to slusam danima, mislim da bi trebalo da se kaze koja rec za jednu od najvecih albuma ambijentalne elektronike ikad komponovanim.

Posle ovoga ja znam ko je otac moderne ambijentalne muzike (1982). Postoji u dve verzije, mada je drugu malo teze naci (blade runner definitive collection, 2007).

Mozda bi bilo zgodno da se pomene da sada moze da se nadje remasterovana verzija samog filma, odlicnog kvaliteta: Blade Runner Remastered Director's Cut.

Takodje, ko nije citao "Do Androids Dream of Electric Sheep?" (Philip K Dick), knjiga na osnovu koje je napravljen film, i to ide u kompletu za potpuni feeling.

O samom soundtracku necu da pricam, jer sve sto bih rekao nije adekvatno, jedino slusanje je merodavno.

Ovaj soundtrack je ocigledno inspirisao mnoge autore ambijentalne muzike u godinama koje slede, stim da je verovatno jedan od najpoznatijih primera The Future Sound Of London - My Kingdom (1996), (Rachel's Song na soundtracku)

Meni najdraze teme su Blush Response i Blade Runner Blues.

Vise informacija:
http://en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner_(soundtracks)
« Last Edit: November 27, 2008, 01:19:40 PM by majkinetor » Logged
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: November 27, 2008, 01:26:06 PM »

Ovo mi otprilike jedan od top10 albuma ikada, sećam se samo koliko sam se iscimao da ga nađem u vreme kada se sa interneta skoro ništa nije skidalo, a na ulici se takođe nije mogao naći.

Teško bi mi bilo da se odlučim za konkretne favorite, ali ono što mi definitivno smeta na disku je ona falš-1930's-retro stvar One more kiss, dear... Iako donekle kapiram otkud ona tu, baš mi ubije tu atmosferu koju inače ceo album ima. Ali to su samo nekih 3 minuta, a sve ostalo je genijalno, apsolutno vanvremenska muzika!

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: January 28, 2009, 04:32:07 PM »

Upravo slušam drugi od ukupno tri diska reizdanja ovog soundtracka. Prvi je originalno izdanje iz 1994, drugi čine numere koje su se pojavile na filmu u određenim scenama ali sve do sada nijednom nisu izdate, dok treći čine nove kompozicije inspirisane filmom.

Uglavnom, taj drugi disk je još melanholičniji i smireniji, da ne kažem depresivan pomalo. Vrlo duboka muzika, prosto neverovatno da je stara sada 29 godina! Velika preporuka...

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
ban jhankri
Forum ninja

.:snowcone, anyone? :.

View Profile
« Reply #3 on: February 16, 2009, 07:33:34 PM »

. . .da, da, muzika koja definitivno prevazilazi obelezhje soundtracka, i mozhe sama za sebe da stoji kao jedan od milestone releasova.. u potpunosti upotpunjuje, i kao shto film u zoni filma stoji kao kult klasik, Vangelis je sa njim stekao kult following etiketu..

'No one saw it's approach, a small point of light lost in the blair of the morning sun. It had been drifting for centuries with the inner solar system, like an iceberg in the ocean of inter-planetary space '
Pages: [1]
  Print  

Jump to: