CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 03:17:43 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Contemporary Classical  (Read 5732 times)
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #15 on: August 21, 2009, 10:17:34 AM »

Karlheinz Stockhausen Interview

http://www.youtube.com/watch?v=mrzi4YNhvig

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #16 on: August 21, 2009, 01:41:38 PM »

Master Smiley haha kakvi odgovori. "You are so dramatic person" Grin

Sasvim mi je jasno da ovakvi atipicni umetnici ne zele da ih intervjuisu. Nema on sta da kaze. Hocu reci, njegovi odgovori nisu bitni u toj formi rechi.

Inace, nije mi sada pri ruci, ali mislim da sam slusao Stockhausen 3: Electronic Music 1952-1960 i odusevio sam se.

edit: ispravka, oduševio sam se delima Microphonie (I i II) i Telemusik.
« Last Edit: September 12, 2009, 11:00:01 AM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
Koman Varvarin
Ultravisitor

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: February 07, 2011, 02:13:36 PM »

Poslusao sam sve sto ste postavili na temu ovog muzickog pravca,i mogu reci da je ovo najgore sto moze da izadje iz jednog takvog divnog pravca muzike.Mislim da su sva ekperimentisanja rezultat manjka inspiracije umetnika koji odgovor na svoje eksperimentisanje traze u nadrealnim teorijama o zvuku.To nije rezultat samo u muzici,takve lose rezultate davao je i nadrealizam na primer i u poeziji,a najbolji rezultati(naravno da ima i dobrih) su bili onde gde su imali dodira sa starim pravcima.Velike prepreke su bile(a i ostale) nerazumljivost dela,slusalci ili citalci su uglavnom bili zapanjeni lucidnoscu artista,koji su svesno isli na neznanje publike.Branko Miljkovic jednom rece povodom manifesta nadrealizma Andre Bretona,da umetnik koji nije sposoban da stvara prema pravilima,nije sposoban ni da stvara uopste.To vazi za svaku umetnost,koja da nema pravila,bila bi nistavna,da nema tih odrednica koje ce nam reci sta je dobro a sta ne,bez njih muzika bi bila zvuk motorne testere,udarca cekica od beton...Mislim da je glavni problem modernizma taj sto se na sve nacine pokusava uvodjenje neceg novog,jer umetnici kao da nemaju vise sta da komponuju,kao da nemaju sta da napisu.I to na silu modernizovanje muzickog izraza dosta puta rezultira atonalnoscu,nerazumljivoscu,i drugim losim stvarima.

jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: