CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 03:25:07 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Larry Polansky - Four-Voice Canons  (Read 595 times)
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« on: January 21, 2009, 02:27:03 AM »

Kompozitor, gitariste i mandolinista, profesor na Dartmouth koledzu.
Za sad je izdao 2 albuma "lonesome road" i "Four-Voice Canons"

Sasvim slucajno sam dosao do jedne njegove pesme No. 4, For Marimba sa albuma "Four-Voice Canons" i vec na prvo slusanje ostao bez daha, odma potom sam nabavio i album. Na albumu se nalazi 15 pesama, koje bi podelio u 3 grupe: kompozicije u kojima su korisceni malleti, zicani instumenti + duvacki i kompozicije koje se iskljucivo zasnivaju na ljudskom glasu!

kompozicije sa malletima su genijalne!, opustajuce, dosta koristi instumente kao sto su vibraphone i marimbu ...
pesme sa zicanim i duvackim instumentima su totalna avangarda, disharmonija na sve strane, prava atonalna muzika, imao sam utisak da ovako nesto moze da napravi samo "ludak" Cheesy
i na kraju pesme sa vokalima koje su mi se najmanje svidele, izuzev pesama u kojima se pojavljuje pevanje Smiley

sve u svemu lik je totalno "lud" i stvarno vredi poslusati  Afro

« Last Edit: January 25, 2009, 12:47:23 AM by Nemanja » Logged

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: January 24, 2009, 07:36:47 PM »

Radovi sa mallet-ima su baš kao što si opisao, i mene opuštaju, rekao bih: uopšte mi ne smetaju. Rekao bih da iz ovakvih radova moderni elektroničari često crpe inspiraciju. Baš te stvari koje su se tebi najviše svidele (i meni su super), se neretko sreću kod elektrončara sa sličnom atmosferom, strukturom i progresijom, npr. Aleph-1 (ovo je side projekat od Carsten Nicolai aka Alva Noto), Ezekiel Honig, Morgan Packard (njegov Ripple program radi slične stvari), Alog...

Slušajući ovaj rad, znao sam da se iza krije matematika, zato se i tebi potajno svidelo Wink Na njegovom sajtu se mogu naći i neki od programa koje je koristio za neka dela na Four-Voice Canons, npr freeHorn. Tamo ima i objašnjenja u vezi ovog albuma http://eamusic.dartmouth.edu/~larry/fvc/index.html

U principu ništa tako posebno, ali ima zanimljivih stvari. Mene lično je Trio Canon for Christian Wolff oduvala.

...drifting in memory...
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: January 24, 2009, 07:47:12 PM »

Ups izgleda da nisam baš dobro pročitao, izgleda da nije koristio freeHorn za ovaj album : D

...drifting in memory...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: