CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 04:02:25 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
"We are the music makers"
>
Kreacije
>
Nezavršene trake
Pages:
1
[
2
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: Nezavršene trake (Read 1372 times)
Volaric
Guest
Re: Nezavršene trake
«
Reply #15 on:
February 27, 2009, 02:50:40 PM »
Quote from: sektosikso on February 27, 2009, 02:28:25 PM
aj samo neka pawwaroti ili bilo ko obrazlozi zashto ne smeju da se kache nezavrsheni radovi?
nije da se bunim or something, samo me zanima...
valjda kvare estetiku foruma.
trišmegišto
Killah!
«
Reply #16 on:
February 27, 2009, 03:39:11 PM »
Ovde je očigledno da nisu u pitanju nezavršene trake već nešto drugo.
Ajd karte na sto, mene ovaj hejt uvatio totalno nespremnog?
ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
lulelelu
Killah!
«
Reply #17 on:
February 27, 2009, 06:12:53 PM »
ne kapiram zashto spominjete luleta i bicikl kao neku referencu... niko nije spominjao bicikl u ovoj prichi
meni nishta nije jasno, al ne spominjite luleta i bicikl
bekhend, forhend, skinhed igra
radimo torbe od albino tigra
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #18 on:
February 27, 2009, 07:10:35 PM »
Slažem se da nije najlakše odrediti šta tačno podrazumeva završena traka (uzimajući pomenute kontekste), ali ne mogu da shvatim da ne možete da ocenite da li je traka koju postavljate nezavršena, nekompletna. Hoću da kažem, nije uvek lako reći sta je završeno, ali je relativno jasno odrediti šta je nezavršeno.
U poslednje vreme smo dosta puta okačili nezavršenu traku. Ne treba navoditi, ali po nekada i sami kažete "
ovo je bila zajebancija za 2h
". Opet, nije bitno to kratko vreme... I ja sam, svesno, okačio stvar koju smatram nezavršenom (
Jutrobijerklaces
).
Ideja demo podforuma mi se takođe ne sviđa baš, jer se to svodi na isto. Ako imate neki demo, razmenite ga između sebe privatno, kao što to i često radimo.
Zašto bi vam smetalo to što potenciram da se održi neki kvalitet i estetika foruma koji se i ne sreću tako često? Bez obzira što je zajednica prilično mala. Znam par foruma kojima je deo za produkciju totalno umrtvljen, rekao bih jednim delom zbog ovakvog stava prema kreativnom radu. Bukvalno više niko, pa ni ja, neće da ostavi nikakav komentar, makar on bio "sviđa mi se ili ne" prirode.
Ako bih birao druge reči,
završeno
bih zamenio sa
iscrpnim
. Da li to bliže objašnjava šta ja lično mislim?
...drifting in memory...
razzlog
Words are missing
www.razzlog.com
«
Reply #19 on:
February 28, 2009, 11:15:31 AM »
OK, nisam kacio nijedan trek, pa mozda nisam kompetentan da dajem savete, ali, zar nije najbolji kompromis dozvoliti da se i dalje kache i zavrseni i nezavrseni trekovi, s tim sto bi se u naslovu svake teme u kojoj se kace
nezavrseni
trekovi navelo, npr
[Nezavrsen trek, potrebna pomoc/sugestije]
??
Razumem potrebu za "estetikom", ali mislim da postavljanje nezavrsenih trekova ima svoje prednosti:
1) mozda je nekome ZAISTA potrebna pomoc da zavrsi trek, jer nema ideje usled blokade, zamora, neupucenosti (mozda prvi put istrazuje novi stil, pa ne zna sta/kako dalje)...
2) javlja se zanimljiva mogucnost - ako neko postavi nezavrsenu traku, pa zatim, nakon nekog vremena, ponovo okaci tu istu traku (mozda ponovo nezavrsenu) samo malo doradjenu, i tako dalje... sve dok u istoj temi ne okaci ZAVRSENU traku... U tom slucaju i ljudi sa manje iskustva u produkciji, a i znatizeljni producenti, mogu da vide razvojni put neke trake, od prvih, do finalne verzije.
Zasto u startu ubiti mogucnosti koje forum moze da ima/pruzi...?
http://www.facebook.com/razzlog
http://www.myspace.com/razzlog
- - -
http://loungearea.blogspot.com
http://trag-mog-pera.blogspot.com
abadroza
Ultravisitor
prefer sex without music, it sounds too good
«
Reply #20 on:
February 28, 2009, 09:56:32 PM »
ne znam cemu ovolika rasprava. ako sam ja ovo lepo razumeo, a mislim da jesam, nije u pitanju nikakva kontrola i stvaranje nekih smernica kako track treba da se pravi ili da zvuci. u principu, razumeo sam da svako sam sebi treba da bude kontrola.
ja licno stvar smatram zavrsenom onda kad znam da necu nista vise da radim na toj traci (ili ako nesto hocu da radim, to ce biti neke sitnice koje nece promeniti generalnu sliku o traci, necu menjati aranzman i instrumente, samo recimo tehnicki deo koji se tice glasnoce, cistoce zvuka i slicno). moje trake prestavljaju mene i hocu da trake koje cujete stvarno stvore sliku o mom radu. glupo mi je da kacim nezavrsenu stvar.
nemojte pogresno da me shvatite, svi znamo da traka moze da se zavrsi i da zvuci odlicno i posle pola sata rada, i na prvo snimanje, i to je sasvim ok da se kaci, ali ako je plan da se dalje radi na tome cemu onda kacenje? osim naravno ako sve to nema neku posebnu poentu.
mislim da je resenje da se u naslovu naznaci da track nije gotov skroz ok. ako je nekome potrebna pomoc, ili je nesto poceo pa se smorio, a ipak bi hteo da to drugi cuju, sasvim je ok da to okaci, ali da naznaci to. zasto? ako dodjem na forum na kratko sa zeljom da cujem nesto novo, ne bih voleo da prvo moram da otvaram pojedinaco svaku temu i da citam da li je to gotovo ili ne.
www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #21 on:
March 01, 2009, 05:07:43 PM »
Nisam odmah odgovorio jer sam hteo malo da razmislim, a i bio sam nešto psihički rasejan ovih dana. U svakom slučaju, super je što dajete sugestije i što diskutujemo, kako bismo zajednički uokvirili ovu priču
Quote from: razzlog on February 28, 2009, 11:15:31 AM
1) mozda je nekome ZAISTA potrebna pomoc da zavrsi trek, jer
nema ideje
usled blokade, zamora, neupucenosti (mozda prvi put istrazuje novi stil, pa ne zna sta/kako dalje)...
IMO, ne znam kome može da pomogne kačenje nezavršenog rada usled nedostatka ideja, a radi daljeg usmeravanja? Kreativni problem se po meni pre rešava drugačije, ili se ne rešava - jednostavno pustiš da prođe vreme i da se središ na neki način. Zavisi od ljudi - možda će neko baš non-stop da pokušava da napravi više različitih stvari. Lično, ne znam kako bi mi neko pomogao ako se ja
prvi
"predam". Kažem, u mom slučaju ovo ne bi imalo smisla - smatram da mi nečiji komentar na nezavršen rad, ne može biti izvor za nove ideje.
Quote from: razzlog on February 28, 2009, 11:15:31 AM
2) javlja se zanimljiva mogucnost - ako neko postavi nezavrsenu traku, pa zatim, nakon nekog vremena, ponovo okaci tu istu traku (mozda ponovo nezavrsenu) samo malo doradjenu, i tako dalje... sve dok u istoj temi ne okaci ZAVRSENU traku... U tom slucaju i ljudi sa manje iskustva u produkciji, a i znatizeljni producenti, mogu da vide razvojni put neke trake, od prvih, do finalne verzije.
Definitivno ne pije vodu, opet znam iz primera. Nikoga ne interesuje da prati tvoj ili moj rad u smislu pomenute progresije. Ko ima vremena i živaca za to? Pa čak i neki završeni radovi ne dobiju ni par komentara. Onaj ko treba da prati razvoj trake je samo onaj koji je i pravi.
Eto to je moje mišljenje - nezavršene trake se ne trebaju davati u javnost, kako ne bismo nalazili izgovor za, možda, anti-kreativno stanje u kojem se trenutno nalazimo. Ovakvi radovi se po meni trebaju odmah ili posle nekog vremena potpuno odbaciti (znam da neki misle drugačije, ali ovo je moj metod).
Abadroza (sa kojim očigledno delim mišljenje - "svako sam sebi treba da bude kontrola", dakle i više self respect-a) i razzlog predlažu da se trake posebno označe kada su nezavršene. Ostali?
...drifting in memory...
razzlog
Words are missing
www.razzlog.com
«
Reply #22 on:
March 02, 2009, 04:24:52 PM »
Quote from: pawwa on March 01, 2009, 05:07:43 PM
Definitivno ne pije vodu, opet znam iz primera. Nikoga ne interesuje da prati tvoj ili moj rad u smislu pomenute progresije. Ko ima vremena i živaca za to? Pa čak i neki završeni radovi ne dobiju ni par komentara. Onaj ko treba da prati razvoj trake je samo onaj koji je i pravi.
ok, ja sam samo izneo misljenje... uvek postoji neko kome moze tako nesto biti zanimljivo - nemoj da posmatras samo trenutni skup clanova foruma, vec i buduce potencijalne clanove... sta ako neko zeli da vidi kojim tokom tece proces stvaranja? neko ko nikad nije ni poceo da stvara, a zeli...?
osim toga, vidjao sam vec neke teme na forumima u kojima se diskutuje kome se kako odvija proces stvaranja treka...
ponavljam - ja samo iznosim neke argumente i predloge. nemam formirano misljenje o tome da li ili ne treba kaciti nezavrsene trekove. u oba slucaja je meni svejedno
zato mozda i nisam najkompetentniji za "demokratsko glasanje"
http://www.facebook.com/razzlog
http://www.myspace.com/razzlog
- - -
http://loungearea.blogspot.com
http://trag-mog-pera.blogspot.com
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #23 on:
March 02, 2009, 07:00:15 PM »
^ Sve jasno, isto tako ja iznosim svoje mišljenje, a tako zajedno diskutujemo
...drifting in memory...
Volaric
Guest
«
Reply #24 on:
April 15, 2009, 07:36:39 PM »
Kada ćе овај zakon da stupi na snagu?
abadroza
Ultravisitor
prefer sex without music, it sounds too good
«
Reply #25 on:
April 22, 2009, 10:51:05 AM »
Volariću, ti to malo poprckujesh?
ne znam, i u vreme kada je krenuo ovaj post nisam primetio preterano nezavrsenih traka, a sad mislim da nema nijedne?
tako da mislim da je mozda pomogao, i da je, ako nista drugo, bar skrenuo paznju na kratka pravila preko kojih su svi verovatno samo preleteli pogledom.
www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
Volaric
Guest
«
Reply #26 on:
April 23, 2009, 11:16:37 AM »
Quote from: abadroza on April 22, 2009, 10:51:05 AM
Volariću, ti to malo poprckujesh?
ne znam, i u vreme kada je krenuo ovaj post nisam primetio preterano nezavrsenih traka, a sad mislim da nema nijedne?
tako da mislim da je mozda pomogao, i da je, ako nista drugo, bar skrenuo paznju na kratka pravila preko kojih su svi verovatno samo preleteli pogledom.
а šta ću, moram malo pravim napeto...
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #27 on:
April 23, 2009, 11:20:02 AM »
offtopic: volariću, ne znam da li je do mene, ali biće ipak da ti je puk'o avatar, stoji već duže vreme ona bmp ikonica umesto njega.
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Volaric
Guest
«
Reply #28 on:
April 23, 2009, 11:26:08 AM »
Quote from: сталкер on April 23, 2009, 11:20:02 AM
offtopic: volariću, ne znam da li je do mene, ali biće ipak da ti je puk'o avatar, stoji već duže vreme ona bmp ikonica umesto njega.
evo sad ću sredim. Pozdrav svima.
Pages:
1
[
2
]
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------